filippo pisze:
Kolega Jarek nie przyjrzał się doładnie temu bordowemu autku spod politechniki. Jeśli oznaczenia nie kłamią to jest to rzadki model pięciocylindrowego diesla o oznaczeniu 240D 3.0 (silnik OM617) ale napewno druga seria ( bo pierwszej nie było - data prezentacji to lipiec 1974r.) tylko światła tylne pierwszoseryjne. W momencie gdy ja je oglądałem to chyba piąta (szósta?) świeca żarowa była uszkodzona? Autko bardzo bardzo ładne i takie wyjątkowe wśród wyjątkowych. Z tego co widziałem w galerii to było ono na którymś zlocie w Pucku ale nie wiem kto jest jego właścicielem. Poza tym jak na razie to osobiście poznałem tylko Stomka.
Fakt, nie ogladalem nigdy nawet z bliska tego auta,...tylko czesto przejezdzalem obok niego, jadac codzien do szpitala na Pomorzany na zajcia
Wlasnie takie auto chce zakupic, W115 3.0 D i do tego z automatem, elektrycznymi szybami, szyberdachem, wspomaganiem i centralnym zamkiem. Czekam tylko,az ktos odkupi ode mnie moje dotychczasowe wozidełko, bo kasy brakuje, ...zeby kupic MB musze sprzedac to co mam teraz
Pozdrawiam