Nie umieszczam tej informacji w Giełdzie, ponieważ auto nie jest moje, nie znam też właściciela, ale auto jest tak obłędne, iż uznałem, że po prostu warto:
W123 280E '81 w kolorze ciemnobrązowym (brunatnym) z jasnobrązową tapicerką ( wzór: nie jodełka, a kwadraciki)
Klima, automat, Colorglass, przepiękne Fuchsy i pewnie jeszcze inne dodatki, gdyż to topowa wersja.
Wizualnie auto bije na łeb wszystkie egzemplarze W123 w Szczecinie, duże szanse, że lakier jest oryginalny mimo, że wygląda jak nowy, chromy i inne elementy: jak z fabryki.
Jeżeli numery są w porzadku i technicznie auto stoi tak samo jak wizualnie, to cena wyjsciowa: 11.000 nie jest z kosmosu.
W Szczecinie samochód pojawił się już jakis czas temu i naturalnie nie uszedł mojej uwadze, jednak teraz pokazało się ogłoszenie o jego sprzedaży. Ponieważ dumnie wozi nieco pożółkłą naklejkę: (D) na tylnej klapie prawdopodobnie został przywieziony niedawno, ale jeszcze przed zmianą przepisów celnych (EURO2), czyli przed końcem września ubiegłego roku - jednak to tylko moje przypuszczenia.
Telefon do właściciela na priv'a.
P.S: Gdyby nie moja awersja do dużych silników benzynowych starszej generacji, albo egzemplarz byłby dieslem (nawet dwusetką), to nie rozpowszechniłbym tej informacji
![[oczko]](./images/smilies/oczko.gif)
.