MB/8 Club Poland - Klub i forum miłośników samochodów Mercedes-Benz

Forum dyskusyjne klubu właścicieli i miłośników samochodów marki Mercedes-Benz
Dzisiaj jest czw lip 31, 2025 2:15 pm

Strefa czasowa UTC+02:00

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 14 ] 
Autor Wiadomość
Administrator
Administrator
Awatar użytkownika

Numer GG: 85536
Co myslicie o aparacie telefonicznym Siemens ST55 ?

Mam zamiar zakupić sobie taki telefonik macie jakieś doświadczenia w tym zakresie.

Czy jest soft na PC do do obsługi tego telefoniku ?

Tytuł:
swój chłop
Awatar użytkownika

mam SonyEricssona T610, niezla zabawka i juz zdjecia robilem, oczywiscie nie beda nadawc sie do kalendarza, ale jako oferty do sprzedazy czesci to super. Komunikacja z PC IRDa, Bluetoot, E-mail (tylko nie potrafie sobie poradzic) MMSy i te inne

swój chłop

MacKuz pisze:
Co myslicie o aparacie telefonicznym Siemens ST55 ?

Mam zamiar zakupić sobie taki telefonik macie jakieś doświadczenia w tym zakresie.

Czy jest soft na PC do do obsługi tego telefoniku ?

Witam!
Myśle że tu znajdziesz wszystkie odpowiedzi.
http://www.gsmonline.pl/tests/?link=sho ... php?id=130

Tytuł:
wiarus junior

Hello

Zwykly "S55" byl poprostu do d*.* pod kazdym wzgledem.

Zanim kupisz/zamowisz ST55, idz do salonu i go dokladnie obejrzyj, kaz go wlaczyc itp. Na pierwszy rzut oka widac tak samo jak w s55 niewygodna klawiature. Ja po doswiadczeniach z s55 wrocilem do starego s35 [zlosnik] i juz nie zamierzam wracac di siemensow. :-?

Tytuł:
Administrator
Administrator
Awatar użytkownika

szdowk pisze:
Hello

Zwykly "S55" byl poprostu do d*.* pod kazdym wzgledem.

Zanim kupisz/zamowisz ST55, idz do salonu i go dokladnie obejrzyj, kaz go wlaczyc itp. Na pierwszy rzut oka widac tak samo jak w s55 niewygodna klawiature. Ja po doswiadczeniach z s55 wrocilem do starego s35 [zlosnik] i juz nie zamierzam wracac di siemensow. :-?

Dziwne rzeczy opowiadasz :D

Ja mam teraz S35i i jestem z niego bardzo zadowolony i już nie chce zakupić TS55 tylko zdecydowałem cie na S55 z aparatem w komplecie (jeszcze go nie kupiłem) ale ja znowu bardzo lubie siemensy.

Może macie jakieś doświadczenia w temacie S55 ??
Od Szymona już iwem że jest do dupy ale mi zalezy na irdzie lub błękitnym kle ;) chodzi o komunikacje z kompem nie lubie kabli a ona ma oba te rozwiązania i ma aparacik co prawda dołączany ale jest i robi dość porządne fotki jak na sprzecik tej jakosci w rozdzielczości 640x480.

Tytuł:
wiarus junior

MacKuz pisze:
Dziwne rzeczy opowiadasz :D

Ja mam teraz S35i i jestem z niego bardzo zadowolony i już nie chce

s35 byl/jest zacny [zlosnikz] . Moj w ciagu 3 lat eksploatacji zawiesil sie tylko jakies 3-4 razy [zlosnik] Trzeba przyznac, ze M35 jest jeszcze trwalszy [zlosnik] [zlosnik] [zlosnik]

MacKuz pisze:
Może macie jakieś doświadczenia w temacie S55 ??
Od Szymona już iwem że jest do dupy ale mi zalezy na irdzie lub błękitnym kle ;) chodzi o komunikacje z kompem nie lubie kabli a ona ma oba te rozwiązania i ma aparacik co prawda dołączany ale jest i robi dość porządne fotki jak na sprzecik tej jakosci w rozdzielczości 640x480.

Dobra. Widze, ze jeszcze nie wymiekles, wiec sprobuje Cie odwiesc od zrobienia zyciowego bledu. [zlosnik] [zlosnik]

Moj S55 sprzedalem na Allegro po 2 miesiacach uzytkowania.
-W tym czasie zawiesil sie 4 razy (porownaj z S35), upgrade oprogramowania mu nie pomogl. ( Zawieszal sie, gdy nieodebralem dzwoniacego telefonu, odebrala poczta glosowa, ale ten co dzwonil rozlaczyl sie z nia i szybko zadzwonil jeszcze raz - nie dalo sie odebrac takiej rozmowy, a taka sytuacja zdaza sie czesto, gdy nie zdazy sie odebrac telefonu, a dzwoniacy ma pilny interes).
-Telefon ma wyswietlacz majacy 256(!) kolorow. Obiecywane przez producenta 4096 kolorow uzyskuje sie poprzez "dichtering"(? czy jak to sie tam pisze).
-Matryca wyswietlacza, to chyba jest pasywna albo cos w tym stylu :roll:
-Na matrycy wyraznie rozroznisz pixele skladowe (cmyk?) :lol:
-Nigdzie w internecie nie znajdziesz oficjalnego, rzeczywistego, nie retuszowanego na komputerze zdjecia ekranu S55 - wszedzie jest fotomontaz. Zanim go zamowisz, obejrzyj ten telefon u kogos "na zywo" [puke3]
-Z uwagi na technologie wykonania wyswietlacza, czcionki sa niewyrazne i "rozmazane".
-Oprogramowanie do S55 (tzn. w zasadzie driver zewnetrznego storage)zajmuje na hdd 40MB (win2000). I nie da sie go sprawnie odinstalowac.
-Wybitnie niewygodna klawiatura (w szczegolnosci dolny rzad). Te dwa metalizowane klawisze na gorze, sa "ostro" wystajace do gory - na dluzsza mete nie da sie nimi operowac, bo poprostu "kluja".
-Klawiatura jest nierownomiernie i niewyraznie podswietlona na bialo.
-W swietle dziennym podswietlone na klawiaturze cyfry zlewaja sie ze srobrnym tlem i ich... nie widac (wersja ze srebrna obudowa).
-Calosc konstrukcji jest niezwykle rachityczna - gdyby spadl na ziemie, to by sie rozpadl na 100 kawalkow [zlosnik] [zlosnik]
-Szybka jakos dziwnie sie ponad-przecietnie szybko rysuje.
-Ten Niebieski, to jakis dziwny jest. Nie uzywalem go, ale slyszalem o nim duzo zlego - w szczegolnosci przy wspolpracy z telefonami innych producentow.

Zalety:
-Widac cala jego pamiec jako dysk wymienny, menu jako foldery itp. Bardzo wygodne. Mozna wgrac/zgrac do/z niego dowolne rzeczy (w zakresie 8(?) MB pamieci.
-maly i lekki
-ladnie gra, ale i tak nokia (ta rozsuwana, z aparatem) gra ladniej. Zreszta ta nokia ma wszystko lepsze, nie liczac rozmiaru, wagi i zywotnosci akumulatora [zlosnik]

Jak mi nie wierzysz, zapytaj Maxit'a. [zlosnik]

Tytuł:
Administrator
Administrator
Awatar użytkownika

No to co Szymonie teraz polecasz - co jest dostępne w idei czy może zostać przy starym dobrym S35i :) który jest niezawodny.

Tym bardziej, że po zakupie baterii 1000mA trzyma skubaniec ponad 8 dni :D

Tytuł:
Klubowicz

MacKuz pisze:
No to co Szymonie teraz polecasz - co jest dostępne w idei czy może zostać przy starym dobrym S35i :) który jest niezawodny.

Tym bardziej, że po zakupie baterii 1000mA trzyma skubaniec ponad 8 dni :D

ME 45!

Tytuł:
wiarus junior
Awatar użytkownika

cichutko sie wtrace - jestem od lat zwiazany z Motorola i sa to jedyne telefony [obok eriscona sprzed czasow sony], z ktorymi nie mialem zadnych problemow... Ale wiem, ze ludzie strasznie na te tel. narzekaja... Moze mam fart..

Tytuł:
wiarus junior

Hello

mroziu pisze:
cichutko sie wtrace - jestem od lat zwiazany z Motorola i sa to jedyne telefony [obok eriscona sprzed czasow sony], z ktorymi nie mialem zadnych problemow... Ale wiem, ze ludzie strasznie na te tel. narzekaja... Moze mam fart..

Praktyka: Ja tam mialem dawno temu taka stara motorole z klapka. Ojciec tez. Egzemplarz ojca mial problemy (utrata zasiegu, rozlaczanie rozmow) od nowosci. 4 Razy serwis wymienial mu firmware (po drugiej wymianie tel. stracil polskie znaki i serwis powiedzial, ze tak ma byc) i po roku walki (i 6(!) naprawach gwarancyjnych i poglebianiu sie objawow) w koncu wymienili plytke z elektronika i zaczal dopiero dzialac. W moim dla odmiany, po 1,5 roku uzytkowania, przestal dzialac wlacznik zamontowany w klapce (ale to szczegol). Aha, historia dot. serwisu, ktory miescil sie przy Łopuszańskiej.
Teoria: Z tego co czytalem i sluszalem, w nowszych motorolach - T72x i podobnych, nie jest mozliwy transfer plikow (takze zrobionych zdjec i programow w javie) z telefonu do komputera bezposrednim kablem, tyko trzeba je wysylac mms'em lub emailem w jedna strone i sciagac przez internet w druga. Dla mnie to jakas kila - dlatego jak mialem wybor nie kupilem motoroli tylko siemensa (co tez bylo bledem [zlosnik] ). Kablem, jakoby, mozna tylko synchronizowac dane (telefony, kontakty, terminy itp). Ktos moze to potwierdzic lub zaprzeczyc??

PS. Jak pytalem sie u paru handlarzy co sadza na temat motoroli T720, to stanowczo ja odradzali - mimo, ze mieli ja na skladzie. Jeden nawet, gdy zworilem na to uwage powiedzial "A to, to i tak przyda sie na czesci" [zlosnik] [zlosnik] [zlosnik] [zlosnik]

<font size=-2 color=00BB00>W116 280SE</font>

<font size=-2> http://mb.vsa.com.pl </font>

Tytuł:
kombatant
Awatar użytkownika

Ja już miałem 3 Motorolki i teraz mam 4 i wszystkie mi chodziły (i ta też narazie) dobrze, bez problemów. Mój qzun musiał dawać C35 4 razy do servisu bo zawsze coś było nie tak jak byc powinno. Damian też mial z C35 problemy.

Dla mnie istnieją tylko 3 marki telefonów:
NOKIA, MOTOROLA, ERICSSON.
No i ew. SL45i....bo też mi się podoba.

Tytuł:
wiarus senior

No proszę, człowiek się uczy całe życie... Czytam i czytam i się nie mogę nadziwić. Nie znam się na tel. komórkowych zupełnie, ale wydawało mi się, że wszyscy używają Nokii... A tu proszę, tyle dobrych opinii o innych firmach :-).

Na marginesie, to tak samo jak przy pierwszych "prawdziwych" wyborach prezydenckich w Polsce w 1990. Wydawało mi się (wtedy nawet dałbym głowę :-) ), że z kim nie rozmawiałem, to głosował na Mazowieckiego, a tu proszę, taka niespodzianka - Stan Tymiński (przepraszam, jeśli kogoś uraziłem przypominając to nazwisko), pokonał Mazowieckiego i przeszedł do II rundy... I do dzisiaj też żyłem w, jak widać, błędnym przekonaniu, że "wszyscy" używają Nokii 8)

Pozdrawiam!

Tytuł:
Administrator
Administrator
Awatar użytkownika

szdowk pisze:
Kablem, jakoby, mozna tylko synchronizowac dane (telefony, kontakty, terminy itp). Ktos moze to potwierdzic lub zaprzeczyc??

Ja potwierdze !!!!

W swoim S35i cały czas robie porządki w książce i generalnie w telefonie przy pomocy programy z PC :)

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 14 ] 

Strefa czasowa UTC+02:00