MB/8 Club Poland - Klub i forum miłośników samochodów Mercedes-Benz

Forum dyskusyjne klubu właścicieli i miłośników samochodów marki Mercedes-Benz
Dzisiaj jest pt sie 01, 2025 10:34 am

Strefa czasowa UTC+02:00

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 6 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł:
Klubowicz
Awatar użytkownika

To ja miałem przypadłość dokładnie odwrotną.
Jak zakupiłem modem jakieś 1,5 roku temu to prawie każde połączenie było mordęgą. Transfer raz był, raz wogóle nie było i wszystko stało albo po kilka bajtów na sekunde przesyłało. Przeczytanie naszego forum trwało często ponad godzinę. Ratowałem się następującym sposobem: Gdy widziałem, że źle chodzi to się rozłączałem i łączyłem ponownie. Zwykle za drugim, lub za trzecim razem łączyło mnie w sposób rozsądny i dający kożystać z zasobów sieci. Sprawdź czy u Ciebie też to coś daje. Stosowałem tę metodę bo już nerwowo nie dało się wytrzymać.
Gdzieś tak od marca tego roku wszystko znormalniało (odpukać [zlosnikz] ). NIe ma przerw w przesyłaniu danych. Kade połączenie jest sprawne. Minimalny transfer jaki osiągam to ok 3kB/sek a największy jaki uzyskałem to ok 20 kB/sek.
U mnie nie ma znaczenia dla transferu jaką prędkość połaczenia uzyskam. Za każdym połączeniem prędkość połączenia jest inna. np teraz 46667 bps
POzdrawiam i życzę
Przyyyyyspieszenia

.....
Golf 1.2 TSI
maniek@w114-115.org.pl

Tytuł:
kombatant
Awatar użytkownika

Bezprzewodowy net jest podobno tragiczny. Połączenia się często rwą i jest słaby przepust. Najlepiej pomyśl o necie z sieci osiedlowej (o ile masz taką możliwość i o ile jest) :) ;)

kombatant
Awatar użytkownika

kubol pisze:
i z tą Telekomuną?!?!?!?!
od kilku dni podniosła mi się prędkość - z 38 666 na 44 000 bps, ale efektywnośc spadła - często się zatrzymuje i nie rusza, dopiero po kilku sekundach !
chyba dostanę szału i wreszcie założe sobie bezprzewodowy net!
pomocy!!!
:evil:

Bezprzewodowy :o Rozumiem przez to, ze chcesz sie polaczyc za pomoca anteny i AP :o Nie rob tego bledu, bo bedizesz jeszcze bardziej zalowal, niz teraz. Polaczenie jest dobre jak nikogo nie ma na sieci, inaczej sporo limitow i spora zamula. Transfery - sciagajac DAP'em cokolwiek, przepustowosc z reguly prawie nieograniczona, nawet do 200 KB, ale jak jest PUSTA siec, i nikt wiecej nie pracuje, inaczej najwieksza tragedia.

Tytuł:
Moderator
Moderator
Awatar użytkownika

WeebShut ma rację, właśnie zrezygnowałem z czegoś takiego, wyglądało to w ten sposób że sieć była w bloku jakieś 50-100m ode mnie, a ja miałem antenę u siebie, szybkość była tragiczna, szczególnie od 15-16 jak dzieci wracały ze szkoły i zaczynały ściągać sobie filmy, to ja mogłem spokojnie odpuszczać sobie internet - tragedia!
Od tygodnia jadę na neostradzie i tu uwaga - nie jest to taka rewelacja jak powszechnie się mówi, oczywiście żaden zwykły modem nie wytrzymuje porównania, ale też zdarzają się lekkie potknięcia.
Miałem już dwa modemy, sieć LAN a teraz neostradę i chyba przy niej zostanę.

Tytuł:
kombatant
Awatar użytkownika

Ja mam założony LAN, w sieci jest ok 25 osób i na całą sieć mamy 1 MB/s .
Wszystko chodzi super a jak cos ściągam to srednio mam 50-100 a czasami nawet 170 kb/s [oczko]

adi

W Polsce sprzedaje się tylko godność i wódka

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 6 ] 

Strefa czasowa UTC+02:00