B U L I pisze:
Dziwi mnie jak ktoś się wita to powinien się przedstawić i wigłule zresztą wystarczy
troche poczytać zanim sie coś napisze
Nie zgadzam sie z pierwszą częścią Twojej wypowiedzi, bo wystarczy "cześć", "dzień dobry" czy "witam". Czy jak wchodzisz do sklepu osiedlowego, to mówisz "Dzień dobry. Nazywam sie BULI. Jeżdżę Mercem. Mieszkam w Zgierzu. Urodziłem się... itp" ???
![[zlosnik]](./images/smilies/zlosnik.gif)
Darujmy sobie
Ja nie byłem przekonany co do konieczności forum powitalnego, bo ww. "cześć" w pierwszym poście uważałem za wystarczajace. Ale skoro forum takie mamy, to w tej chwili bez sensu jest jego usuwanie, choć doskonale służy do nabijania sobie ilości postów (niezależnie od powitań)
I naprawdę wszelkie uwagi do nowych użytkowników, którzy nie rozpoczeli udzielania się od Forum powitalnego, ale w pierwszym poście zawarli słowa powitania, uważam za niestosowne
Co do drugiej części - masz rację. Uniknęlibyśmy wielu nieporozumień. Chodzi o tunningowców, którzy wpadają do nas z buciorami i myślą sobie nie wiadomo co. Dotyczy to też osób, które zadają pytania, które np. w niedalekiej przeszłości były omawiane, a wystarczyłoby wpisać frazę lub wyraz w wyszukiwarce forumowej i z głowy. Finał jest taki, że gość dostaje odp. "poczytaj forum" lub ktoś podaje mu linka do stosownego artykułu, a przecież mógłby to zrobić sam i poszukać. Z drugiej strony jednak wypada "nowym" pomóc, bo faktycznie pierwsze dni dla niech moga być trudne, ale bez przesady - w tym miejscu zaznacze, że miło by było, gdyby oni wyraźnie o taką pomoc poprosili.
![[usmiech]](./images/smilies/usmiech.gif)