MB/8 Club Poland - Klub i forum miłośników samochodów Mercedes-Benz

Forum dyskusyjne klubu właścicieli i miłośników samochodów marki Mercedes-Benz
Dzisiaj jest wt lip 15, 2025 5:53 pm

Strefa czasowa UTC+02:00

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 4 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: w115 Gryfino
postmajtek

Witam,
jako że powoli mam dosyć krajoznawczych wycieczek po Kraju w celu zapoznania się bliższego ze stanem "faktycznym" aut z ogłoszeń, mam prośbę czy może ktoś z was zna egzemplarz z poniższego linku:
http://otomoto.pl/mercedes-benz-inny-C28848347.html
Do Gryfina mam kawałek i wolałbym tam jechać już nieco mniej po omacku.
Szukam auta którego nie trzeba remontować blacharsko i lakierniczo (to z racji zawodu jaki wykonuję - uniemożliwia mi on poświęcenie czasu na takie prace), więc najlepiej jeśli auto przeszło już dogłębne "przywracanie do stanu perfekt".
Będę wdzięczny za info jeśli ktoś zna właśnie ten egzemplarz. Dziękuję. Pozdrawiam

weteran
Awatar użytkownika

autko było na ostatnim zlocie i nie wyglądało źle aczkolwiek nie zwracałem na nie zbytnio uwagi pod kątem kupna

w108 280SE 3.5 manual oraz masa części do 108

wiarus junior
Awatar użytkownika

Auto znam bo miałem przyjemność wracać nim ze zlotu w Gorzowie. Należy ono do wieloletniego klubowicza MB/8. Stan techniczny oceniłbym na bardzo dobry z pewnymi pierdółkami do poprawy ale to naprawdę bzdury. Jeżeli chodzi o blacharkę to wóz prezentuje stan jakby całe "życie" spędził na pustyni w newadzie ale jak wszyscy wiedzą jest on wykonany ze stali a nie ze złota więc wymaga drobnych poprawek blacharskich. Mimo to gdybym szukał teraz takiego wozu to wziąłbym go na 100%. Auta nie dotykał żaden blacharz partacz ale było gdzieniegdzie malowane, gdyby nie było to pewnie jego cena oscylowałaby około 30000 [zlosnik] Znam właściciela i wiem że gdyby nie konieczność wykończenia domu to pewnie by auta nie wystawiał.

Reasumując : jak na 41 letni wóz to stan jest niemal idealny i nieosiągalny w naszym kraju.

P.S. Na forum od dawna ogłaszany jest pewien "ulep" za około 25000 i stan jaki widać na zdjęciach jest cienki i nie warto go oglądać [chory] Ten wóz z Gryfina ma oryginalne wnętrze w idealnym stanie, oryginalne blachy do kosmetyki i jest sprzedawany od miłośnika marki i modelu.

P.S. 2 Jak przeczytałem swoje wypociny to brzmi to jak laurka dla auta i właściciela [zlosnik]

Mechanika, Instalacje LPG, Holowanie 24/7

postmajtek

Witam,
@heniekx bardzo dziękuję za jak to napisałeś "laurkę" :lol:
Potrzebowałem paru słów od kogoś kto zna się na temacie po to aby nie jechać 800km w obie strony zupełnie w ciemno. Pomogłeś mi w podjęciu decyzji o wyjeździe. Raz jeszcze dziękuje.

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 4 ] 

Strefa czasowa UTC+02:00