MB/8 Club Poland - Klub i forum miłośników samochodów Mercedes-Benz

Forum dyskusyjne klubu właścicieli i miłośników samochodów marki Mercedes-Benz
Dzisiaj jest śr sie 06, 2025 8:01 am

Strefa czasowa UTC+02:00

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 9 ] 
Autor Wiadomość
wiarus senior
Awatar użytkownika

Lokalizacja: Królewskie Stołeczne i Rezydencjalne Miasto Wrocław
Od razu ostrzegam - osoby reagujące nerwowo na wzmianki o mało prestiżowych markach związanych z motoryzacją proszę o nie czytanie tego posta dalej, bo może im to zepsuć dzień. Z ciekawości pobuszowałem nieco po różnych stronach klubowych związanych z innymi zagadnieniami motoryzacyjnymi niż te które są mi bliskie, i zaczęła rozsnąć we mnie myśl - czy ja jestem nienormalny że śmieszy mnie np taki wątek? :
http://zlosnik.pl/showthreaded.php?Cat= ... ed&sb=5&o=

Tytuł:
Administrator
Administrator
Awatar użytkownika

Numer GG: 85536
Jak to mawiali rzymianie czy galowe już nie pamiętam ;)

O gustach sie nie dyskutuje ....

Tytuł:
wiarus senior
Awatar użytkownika

MacKuz pisze:

Święta prawda, dzięki temu mój sąsiad zza ściany parkuje przed domem Tico [a nawet 2 jak syn go odwiedzi, młody stuningował swojego nalepkami], ja parkuję srebrną, i każdy wyglądając przez okno jest szczęśliwy, że ma to auto które ma, a nie to które ma sąsiad... :-)

Moderator
Moderator
Awatar użytkownika

Numer GG: 2336868
TrickyKid pisze:
Od razu ostrzegam - osoby reagujące nerwowo na wzmianki o mało prestiżowych markach związanych z motoryzacją proszę o nie czytanie tego posta dalej, bo może im to zepsuć dzień. Z ciekawości pobuszowałem nieco po różnych stronach klubowych związanych z innymi zagadnieniami motoryzacyjnymi niż te które są mi bliskie, i zaczęła rozsnąć we mnie myśl - czy ja jestem nienormalny że śmieszy mnie np taki wątek? :
http://zlosnik.pl/showthreaded.php?Cat= ... ed&sb=5&o=

No co ty.

To jest dla mnie zaj. rozrywka - tak jak "Szczęśliwa 8" na Polsacie2.
Żaden kabareciarz by takich rzeczy nie wymyślił.

A po wpisaniu w polskich goglach słowa tuning i nazwy jakiejś marki-taczki też fajne rzeczy znajdziesz ... ;)

A teraz -nakręcony wakacyjnymi hitami, dobiegającymi z *innych* samochodów stojących w korkach - dochodzę do wniosku, że te buraki
w taczkach ze spojlerami i wielkimi wydechami przy 23-70KM pod maską,
to mają "stajla", a marzą o stylu.

Tel. 668 459 362

wiarus senior
Awatar użytkownika

Ensignx pisze:
A teraz -nakręcony wakacyjnymi hitami, dobiegającymi z *innych* samochodów stojących w korkach - dochodzę do wniosku, że te buraki
w taczkach ze spojlerami i wielkimi wydechami przy 23-70KM pod maską,
to mają "stajla", a marzą o stylu.

Ja w swojej walce z pracą magisterską dziś zagłębiłem się w polskie teledyski [z naciskiem na tzw "hiphop"] i zupełnie przypadkowo ;) trafiłem na utwór "MercedesS600" przećpanego koksa który chce żeby do niego mówiono "Tede" zamiast "Tadzik". W przyrodzie nic nie ginie, wszystko się zmienia, i ta lekcja przywiodła mnie do wniosku, że nie inaczej stało się z discopolo... Później turlają się plastikowe puszeczki które mają takiego "stajla", że aż słomę gubią na zakrętach, a otwarte szyby pozwalają hojnie obdarowywać otoczenie pierdzącą dawką miernoty akustycznej.

Tytuł:
Moderator
Moderator
Awatar użytkownika

Numer GG: 2336868
Ja teSZ lubię tych hiphopolo-cwaniaków, w stajlowych ciuszkach ...

A Twoje ostatnie zdanie napisane było z taką pasją ...

Chyba wena Cię nie opuszcza ??

Jaki temat pracy ? Albo chociaż - humanistyczny czy ścisły temat?

Owocnej pracy z akompaniamentem muzyki dobranej przez Ciebie,
a nie nawiedzonego sąsiada życzę.

Tel. 668 459 362

Tytuł:
swój chłop

Sory kolego Tricky Kid, ale zaczynasz przesadzac- to ze Tede ma taka ksywe to zle, a Ty jak sie nazywasz ze sie logujesz Tricky Kid ?Nie chcesz, zeby Cie nazywano po nazwisku ??
Tytul kawalka jest miksem ksywek Tedego i takiego goscia, co jest legenda sceny, nie wiem czy wiesz, a nazywa sie DJ 600V. Nie wiem, czy znasz rowniez Fiodora osobiscie, ze nazywasz go "przecpanym koksem" ??
osobiscie uwazam, ze taka wypowiedz to spore przegiecie, szczegolnie jesli nie siedzisz w temacie i nie wiesz o co w tym wszystkim chodzi.
Zaznaczam, ze nie jestem HipHopowcem, ale dalej uwazam ze powiniennes swoje sady formulowac ostrozniej, drogi kolego.

Tytuł:
Klubowicz

Numer GG: 267496
MacKuz pisze:
Jak to mawiali rzymianie czy galowe już nie pamiętam ;)

Galowie mawiają co innego - raczej piją ludwiczki [oczko] [zlosnikok]

MB V250d long 4M '21
MB GLC 220 CDI 4M '18

Tytuł:
wiarus senior
Awatar użytkownika

Ensignx pisze:
Jaki temat pracy ?

"Product Placment jako narzędzie promocji."

Ensignx pisze:
Owocnej pracy z akompaniamentem muzyki dobranej przez Ciebie,
a nie nawiedzonego sąsiada życzę.

Dziękuję serdecznie, sąsiądów mam naprawdę spoko - preferencje motoryzacyjne wg mnie naprawdę w niewielkim stopniu przekładają się na to jakim się jest czlowiekiem... Za to na pokładzie srebrnej Blaupunkt mono, zakres FM, i lepiej zamknąć szybki bo nic nie będzie słychać.... Miałem już podpiąć pod to zmieniarkę z zewnętrznym panelikiem, ale ktoś mi ją z sklepie sprzed nosa sprzątnął....

Albert pisze:
Sory kolego Tricky Kid, ale zaczynasz przesadzac- to ze Tede ma taka ksywe to zle, a Ty jak sie nazywasz ze sie logujesz Tricky Kid ?Nie chcesz, zeby Cie nazywano po nazwisku ??
Tytul kawalka jest miksem ksywek Tedego i takiego goscia, co jest legenda sceny, nie wiem czy wiesz, a nazywa sie DJ 600V. Nie wiem, czy znasz rowniez Fiodora osobiscie, ze nazywasz go "przecpanym koksem" ??
osobiscie uwazam, ze taka wypowiedz to spore przegiecie, szczegolnie jesli nie siedzisz w temacie i nie wiesz o co w tym wszystkim chodzi.
Zaznaczam, ze nie jestem HipHopowcem, ale dalej uwazam ze powiniennes swoje sady formulowac ostrozniej, drogi kolego.

Przepraszam jeśli kogoś uraziłem - wiem że to są chłopacy którzy istnieją na rynku muzycznym już w zasadzie od nastu lat i mieli swój wkład w budowanie rzeczywistości muzycznej w naszym pięknym kraju - niemniej jednak te fakty bledną po paru minutach badania organoleptycznego fragmentu tejże twórczości przez osobę która "nie siedzi w tym wszystkim" - i ocenia tak jak widzi - jeśli widzi na ekranie 2 gości którzy wyglądają jak przećpane koksy machające w górzę rękami, i powtarzające na okrągło ten sam zaledwie kilkuwyrazowy zbitek słowny, przyjmuje to jako pewien poziom który te 2 osobniki mają do zaprezentowania. Nie chodzi nawet o to, że pewne rodzaje muzyki są z miejsca uznawane za gorsze - przetrzepałem w ciągu ostatniego roku grubo-trzycyfrową liczbę tworów audiowizualnych różnej maści reprezentujących różne rodzaje, formy i nurty - i nie mam kłopotów z rozróżnieniem bardziej wartościowych produkcji od tych które są po prostu bardziej płytkie, bardziej mierne i szablonowo nieciekawe. Twórczość panów Tede i DJ 600V chcąc nie chcąc prześledzę, jeśli znajdę coś znacząco przewyższaczające to co zobaczyłem dziś uznam, że na starcie trafiłem po prostu na autentyczną parodię która nijak nie oddaje ich charakteru jako twórców. Przy okazji chyba wolę nie zagłębiać się dalej publicznie w dyskusję o gustach, bo o tym się nie dyskutuje :-)

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 9 ] 

Strefa czasowa UTC+02:00