MB/8 Club Poland - Klub i forum miłośników samochodów Mercedes-Benz

Forum dyskusyjne klubu właścicieli i miłośników samochodów marki Mercedes-Benz
Dzisiaj jest śr sie 06, 2025 8:12 pm

Strefa czasowa UTC+02:00

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 5 ] 
Autor Wiadomość
wiarus senior
Awatar użytkownika

Lokalizacja: Królewskie Stołeczne i Rezydencjalne Miasto Wrocław
http://motoryzacja.interia.pl/news?inf=539196

"W przypadku stłuczki czy wgniecenia w karoserii samochodu użytkownik pojazdu ma prawdziwe szczęście, jeśli mieszka w Irlandii, Luksemburgu, Wielkiej Brytanii, we Włoszech, w Holandii, Belgii lub Hiszpanii. Dlaczego?

Ponieważ w tych krajach może kupić odpowiednią część od dowolnego dostawcy: od dilera producenta samochodu, od niezależnego dystrybutora bądź w lokalnym warsztacie naprawczym. Konkurencja sprawia, że ceny są niskie, a jakość wysoka.

Jeśli jednak taki użytkownik na swoje nieszczęście mieszka w innym kraju europejskim, to nie ma wyboru -
musi kupić potrzebną część od autoryzowanego dilera."

Czy ktoś ma jakiekolwiek podejrzenia skąd autor tego czegoś [nazwanie tego "artykułem" jest obrazą dla dziennikarstwa] mógł zaczerpnąć inspirację?

kombatant
Awatar użytkownika

TrickyKid pisze:
Czy ktoś ma jakiekolwiek podejrzenia skąd autor tego czegoś [nazwanie tego "artykułem" jest obrazą dla dziennikarstwa] mógł zaczerpnąć inspirację?

Np. stąd: "Tekst został nam przysłany jako komunikat prasowy przez Ogilvy Public Relations Worldwide (Warszawa)" [zlosnik]

Z tym obrazą dziennikarstwa to troche przesadzasz, ale faktycznie, artykul nie jest informacyjny, tylko stronniczy, co mi sie nie podoba w prasie.

GMail: anwojcik (at) gmail.com

kombatant
Awatar użytkownika

and6412 pisze:
faktycznie, artykul nie jest informacyjny, tylko stronniczy, co mi sie nie podoba w prasie.

No teraz to Ty przesadziłeś! A po co i dla kogo są gazety i media w ogólności? ;) [zlosnik]

"bułka tarta to nasz narodowy symbol bohaterski... to nasz wkład w światową kuchnię"

Tytuł:
kombatant
Awatar użytkownika

Poprostu nie lubię gazet itp. w których redakcja/autor prubuje w jakikolwiek sposób przekazać swoje opinie, czy przekonania. Co mnie obchodzą ich opinie, skoro mogę sobie skonstruować swoje [zlosnik] .

PS.
Wiem ze malo jest takich gazet.

GMail: anwojcik (at) gmail.com

wiarus senior
Awatar użytkownika

Lokalizacja: Królewskie Stołeczne i Rezydencjalne Miasto Wrocław
Wookee pisze:
and6412 pisze:
faktycznie, artykul nie jest informacyjny, tylko stronniczy, co mi sie nie podoba w prasie.

No teraz to Ty przesadziłeś! A po co i dla kogo są gazety i media w ogólności? ;) [zlosnik]

Nie wiem czy ten artykuł można nawet nazwać stronniczym. Jest dezinformacyjny jak media w Korei Północnej. Cały świat korzysta z nieoryginalnych podzespółów samochodowych, Europa nie jest w tej dziedzinie wyjątkiem, istnieją dziesiątki firm które wytwarzają zamienniki fabrycznych części i dystrybuują swoje wyroby ponad granicami państw, gdzie nie zajrzysz zawsze masz możliwość kupić oryginał lub zamiennik - a tu jakiś bęcwał mówi, że w wielu miejscach w Europie jest dokładnie odwrotnie...

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 5 ] 

Strefa czasowa UTC+02:00