MB/8 Club Poland - Klub i forum miłośników samochodów Mercedes-Benz

Forum dyskusyjne klubu właścicieli i miłośników samochodów marki Mercedes-Benz
Dzisiaj jest śr sie 06, 2025 8:12 pm

Strefa czasowa UTC+02:00

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 38 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2 3
Autor Wiadomość
 Tytuł:
weteran
Awatar użytkownika

and6412 pisze:
A'propos wygrywania z policjantami, to moj kolega jeszcze jak do liceum chodzilismy (ok 3 lata temu) mial taki motyw:
Dostał prawo jazdy pare miesiecy wczesniej i jechal z ojcem. Kolega prowadził, droga jednopasmowa i przejscie dla pieszych, a przed przejsciem stoi sobie zadowolony radiowóz (popularna suka) stoi, stoi i stoi dalej. Noto kumpel sie wkuzył i go wyprzedził, a radiowóz sygnał i za nim. Panie kierowco mandacik itp... za wyprzedzanie na przejsciu :o. Ojciec kumpla sie wpienil nie na zarty zwyzywał ich od najgorszych, az syn go ispokajac musiał. Wyszlo na to, ze ojciec powiedzial mu ze jak przyjmie mandat, to chyba go wydziedziczy [zlosnik] . Co mial chlopak robic, poszedl do sadu. A w sadzie oczywiscie mandat dostał, ale co jest najlepsze, powiedział, zę nie zapłaci bo nei ma z czego. Byl pełnoletni, nadal sie uczył i nie pracował więc skąd miałby mieć pieniądze, a rodzice już nie ponoszą za niego odpowiedzialnosci. Sąd powiedział ze skoro tak, to mandat dostaje, ale od razu platnosc zostaje umozona i tylko ma punkty [zlosnik]
I tym sposobem wygrał (prawie) z chołotą.

Tylko niestety czasmi te punkty sa gorsze od tego mandatu.
[szalone]
Wiem ze mandaty mozna odpracowywac zamiatajac ulice 1zl/h oraz spalacac minimalna stawka to 5zl/miesiecznie [zlosnik] [cool]

MIKE SANDERs Korrosionsschutzfett
www.bezkorozji.pl
535-466-616

Tytuł:
kombatant
Awatar użytkownika

Paaaanie, nie mam czasu na zamiatanie ulic, bo mam szkołe, a potem uczę się do matury (klasa maturalna ;-)). A 5zł/miesiąc, skąd mam wziąć skoro nie pracuję ;-) [zlosnik]

W każdym razie tak sprawa się skończyła jak opisałem wyżej. [zlosnik]

GMail: anwojcik (at) gmail.com

Tytuł:
Klubowicz
Awatar użytkownika

Stawros pisze:
darood pisze:
Ja dostałem 350 zł za to że uniknąłem wypadku z T4 na ukraińskich blachach.
Jechałem trasą Terespol-Warszawa i z lewej strony wymusiły na mnie pierszeństwo dwa takie busy.Ominąłem jednego ale....po podwójnej ciągłej.
Policja stała na górce i wszystko widziała, nawet pokazywali jednemu,że nie ma świateł.Pytam go co miałem zrobić: ostro hamować, walić busa w tył, czy wyprzedać a on zrobił dziwną minę i wlepił 350zł i jeszcze 6 punktów.
Wam się udało mi niestety nie

A po co przyjmowałeś ten mandat? trzeba było iść do sądu... chociaż z drugiej strony: zatrzymało mnie kiedyś 3 krawężników (piszę "krawężników" celowo ,bo nie była to drogówka a kolesie zasłuzyli sobie na to :evil: ) pod ciężkim zarzutem przejechania na czerwonym świetle, broniłem się , zgodnie zresztą z prawdą, że zapaliło się żółte jak ja już byłem na pasach dla pieszych przed skrzyżowaniem. Od słowa do słowa, powiedziałem im żeby kierowali sprawę na kolegium (nie było jeszcze sądów grodzkich) bo nie zapłacę a mam świadka w samochodzie. Na to jeden z nich zapytał :z kim jadę? odpowiedziałem że z żoną a on na to że ich jest 3 i żebym się zastanowił komu kolegium uwierzy. Co miałem robić? dałem 50zł w łapę i odjazd, ale korciło mnie żeby pojechać na komendę i zameldować że przyjęli wziątkę, odpuściłem bo mieścina mała a ich kolesie nie dali by mi żyć.

I trzeba tak było zrobić. Ja miałem identyczną sytuacje. Jechała ze mna zona a ich było dwoch. Teoretycznie sad przyjmuje zeznania policji jako dowód. Złożyłem skarge na komendę na zachowanie funkcjonariuszy. Nie przyjalem mandatu i z checia pojawiłem sie w sądzie. Dobra argumentacja, zdrowy rozsadek sedziego, pewny siebie policjant sprawiły ze sprawe wygrałem. A wszyscy mowili ze przegram zanim tam wejde. Jesli policja mialaby racje zaplacilbym mandat. Ale jesli jestem pewien swoich racji, w zyciu... Nigdy nie dam w lape policji. Dla nich to tez problem zeby sie paletac po sądach. Sprawe dokladniej juz opisywałem kiedyś na forum więc jak znajde to wstawie link.
Pozdrawiam
Futrzak

Tytuł:
Klubowicz
Awatar użytkownika

Znalazłem link do mojej "sprawy" z policją: http://www.w114-115.org.pl/forum/viewto ... ght=mandat
Troche długa ta dyskusja ale sedno jest w moich mailach.
Dodam to co juz napisalem że sprawe wygrałem bez wiekszego problemu.
Pozdrawiam
Futrzak

Tytuł:
Klubowicz

To ja dodam do tego wątku pewną informacje, która może się przydac w sporach z Policjantami naciągaczami.
Mój kolega jechał sobie grzecznie w Warszawie i nagle z podporządkowanej drogi wyskoczył mu radiowóz i wcisnął się przed niego tak, ze kumpel musiał ostro hamować. Wiec zatrąbił na drani. Oczywiscie się zatrzymali i mandat za to ze jechali na sygnale i należało ich przepuścić ( oczywiście na sygnale nie jechali ) Kolega powiedział uprzejmie ze panowie na sygnale nie jechali, mandatu nie przyjmuje i prosi o sąd Grodzki. Kumpel zapisał sobioe tylko dokładną godzinę zdarzenia ( WAŻNE! ). W sądzie grodzkim, kolega opowiedział jak było, ale on jeden, Policjantów dwóch - teoretycznie nie ma szans. Kumpel znał się na rzeczy i poprosił sąd o sprawdzenie zgłoszeń o interwencję z tego dnia i o tej godzinie. Ja też tego nie wiedziałem, ale okazuje się że Policjanci na sygnale nie mogą jechac tak sobie, ale musi to być oficjalne zgłoszenie zapisane u Oficera Dyzurnego. Kumpel specjalnie nie mówił o tym wcześniej Policjantom, bo jak nic by dorobili. Okazało się, ze zgłoszenia nie było, chłopaki nie mogli jechać na sygnale i sprawę wygrał.

Tytuł:
swój chłop

Ja jak dotąd uniknalem kilku mandatow na dośc znaczną sumke.
Nauczylem sie już, że gdy zatrzymuje mnie policja to trzeba ich zagadac na amen. Wtedy nie zauważą, że bez pasow jeżdże lub opnki mam inne.
Ostatnio zlapali mnie tacy "drogowcy" i patrza mi na oponki. Na tylnej osi dwie rózne, bo jakos tak chęci nie mialem aby do pary bylo. Swieci na jedna, świeci na druga i nic. [zlosnik]
Najczesciej jednak od mandatow wykręcam sie mowiac, ze spiesze sie po brata, ktory jest policjantem i wlasnie przyjechal z Wawy...a on nie lubi czekac. W ten sposob udalo mi sie juz 3 razy :)
Grunt to zagadac policjanta cwaniaczka [oczko]

Tytuł:
wiarus senior
Awatar użytkownika

darood pisze:
Ja dostałem 350 zł za to że uniknąłem wypadku z T4 na ukraińskich blachach.
Jechałem trasą Terespol-Warszawa i z lewej strony wymusiły na mnie pierszeństwo dwa takie busy.Ominąłem jednego ale....po podwójnej ciągłej.
Policja stała na górce i wszystko widziała, nawet pokazywali jednemu,że nie ma świateł.Pytam go co miałem zrobić: ostro hamować, walić busa w tył, czy wyprzedać a on zrobił dziwną minę i wlepił 350zł i jeszcze 6 punktów.
Wam się udało mi niestety nie

Moj 1. mandat byl za przekroczenie lini ciaglej na zakrecie. Z prawej wyjechal zielony Megane, ja ucieklem na lewo i spowrotem wrocilem na pas. Predkosci nie przekroczylem, bo wiedzialem, za tam lubia stac. Pan policjant upuscil radarek jak zucil sie na mnie z lizakiem... Kolo przekroczylo linie o okolo 20cm jak napisal na blankiecie w opisie wykroczenia.

Po roku przyszlo wezwanie do zaplaty... Zaplacilem, ale juz jestem madrzejszy i jakos mandaty sie mnie nie imaja.

Oddajac troszke mocy i rozsadku Policji to musze wspomniec o Krawezniku, ktory za zatrzymanie sie na pasach zrobil mi 55 min. wyklad ze sprawdzeniem danych personalnych 4 pokolenia wstecz i liczba punktow karnych mojej karty rowerowej. Wyklad byl ciezkim przezyciem i od 5 latek staje baaaaardzo daleko od paskow... Bylo skuteczniejsze od 500 mandatu.

Pozdro

s123 240TD - 6.X.82; Taigabeige Drobinka

http://www.nanoelektrody.pl

Tytuł:
kombatant

Fuuura pisze:
Ja jak dotąd uniknalem kilku mandatow na dośc znaczną sumke.
Nauczylem sie już, że gdy zatrzymuje mnie policja to trzeba ich zagadac na amen. Wtedy nie zauważą, że bez pasow jeżdże lub opnki mam inne.
Ostatnio zlapali mnie tacy "drogowcy" i patrza mi na oponki. Na tylnej osi dwie rózne, bo jakos tak chęci nie mialem aby do pary bylo. Swieci na jedna, świeci na druga i nic. [zlosnik]
Najczesciej jednak od mandatow wykręcam sie mowiac, ze spiesze sie po brata, ktory jest policjantem i wlasnie przyjechal z Wawy...a on nie lubi czekac. W ten sposob udalo mi sie juz 3 razy :)
Grunt to zagadac policjanta cwaniaczka [oczko]

I czym sie chwalic?

A co do wymiaru sprawiedliwosci, kiedys mialem policjantow po swojej stronie i okazalo sie, ze ich swidkowanie, ilu by ich nie bylo jest liczone jako jedno pol... Sprawa raczej nie byla drogowa.

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 38 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2 3

Strefa czasowa UTC+02:00