MB/8 Club Poland - Klub i forum miłośników samochodów Mercedes-Benz

Forum dyskusyjne klubu właścicieli i miłośników samochodów marki Mercedes-Benz
Dzisiaj jest śr sie 13, 2025 8:02 am

Strefa czasowa UTC+02:00

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 37 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2 3
Autor Wiadomość
 Tytuł:
wiarus senior
Awatar użytkownika

Stawros pisze:
Rad.ek pisze:
Co znaczy "per asp.....astra"

Przez naukę do gwiazd...

A dokladniej, 'przez ciernie do gwiazd' = przez trudy do sukcesu [ok]

Jarek, w123 230TE '85, w126 500 SEC '88, w126 560SEC '88, w116 450 '73
jareg@mb.org.pl
http://www.mb.org.pl/

Tytuł:
kombatant
Awatar użytkownika

Synek Billa Gatesa pyta się ojca:

- Tato, chciałbym w końcu zasmakować seksu, ale nie wiem jak zaproponować to kobiecie...
- Musisz, synu, kupić jej wielki bukiet pięknych róż, zaprosić ją do wykwintnej restauracji na dobrą kolację i markowe wino, poźniej zabrać ją ekskluzywnym samochodem do drogiego hotelu...
W tym momencie wtrąciła się córka:
- Tatusiu, a co z romantycznym spacerem nad brzegiem jeziora, zbieraniem polnych kwiatów w świetle księżyca, szeptaniem czułych
słowek?
- To wszystko wymyslili linuksiarze, córeczko, żeby podupczyć za darmo...

[zlosnik]

"bułka tarta to nasz narodowy symbol bohaterski... to nasz wkład w światową kuchnię"

Tytuł:
postmajtek

Wookee pisze:
Synek Billa Gatesa pyta się ojca:

- Tato, chciałbym w końcu zasmakować seksu, ale nie wiem jak zaproponować to kobiecie...
- Musisz, synu, kupić jej wielki bukiet pięknych róż, zaprosić ją do wykwintnej restauracji na dobrą kolację i markowe wino, poźniej zabrać ją ekskluzywnym samochodem do drogiego hotelu...
W tym momencie wtrąciła się córka:
- Tatusiu, a co z romantycznym spacerem nad brzegiem jeziora, zbieraniem polnych kwiatów w świetle księżyca, szeptaniem czułych
słowek?
- To wszystko wymyslili linuksiarze, córeczko, żeby podupczyć za darmo...

[zlosnik]

:lol:

Tytuł:
weteran

A ja muszę się zgodzić z JareGiem (ech...). Mój stary właśnie sobie zainstalował Mandrake i daje sobie z nim rade (a musicie wiedzieć, że dla niego wyzwaniem jest nawet instalacja większości programów [zlosnik] ), więc chyba taki ciężki to linux znowu nie jest.

Tytuł:
weteran
Awatar użytkownika

instalacja linuxsa to pryszcz (robilem to 100ki razy[za dobrze to o mnie nie swiadczy, ale o tym dalej]) ... gorzej jak się trafi na problem ... niby jest duzo grup dyskusyjnych itd , ale jak sie nie ma kolegi pod telefonem to dupa.
Przykłąd. Dawno dawno temu zainstalowalem jakiegos mandraka (jak wiedzialem tyle co nasz bohater) i po 2 dniach oddalem monitor 17cali koledze a wrucilem do 15 cali ... linuc sie odpalil , pokwekal w trybie textowym ze nie odpali xsów i sie na tym skonczylo ... i co ... mialem wejsc na forum czy newsgoup i sie dowiedziec ????, zreinstalowalem badziewie . (Historia powtórzyla się przy zmianie myszki z com1 na ps1 - final reinstal) W windowsie nie byloby problemu. Teraz juz jestem bardziejszy w tym temacie, i chociaz tak jak JareG mysle ze nowy da sobie radę, to wiem ze będzie mial duuuuzo więcej problemów niz przy windzie. ale skoro potrzebny mu komp do pracy z legalnym softem ... to czemu nie ;) warto sie pomeczyc ... a jaka satysfakcja ;))

W107 560sl
W108 280se 3.5 Rote Sau

Tytuł:
swój chłop
Awatar użytkownika

Sam ćwicze na mandrake 10.0 .I fakt problemów jest troche i trzeba sie nakombinowac aby to rozwiązać.Ale jest fajnie i coś sie dzieje.Jestem z tego zielony, ale noestrade zainstalowałem sam (zajęło mi to 2-tygodnie)Teraz kupiłem książke i zobaczymy co się bedzie działo dalej.Powodzenia

Tytuł:
wiarus junior
Awatar użytkownika

Już teraz też jestem bardziejszy po paru reinstalkach (X-y i myszkę też przechodziłem) [zlosnik] .
Kiedyś pisanie wierszy było normą (DOS), teraz jeśli nie jest to kliknięcie myszką to okazuje się że to dla geniuszy (czyt. przynajmniej hakerów).
Linux jest prosty, problem zaczyna się od instrukcji.
Konfigurowanie sieci czy innych trudniejszych rzeczy można się dowiedzieć, gorzej jest z tymi prostymi komendami np:
-su (lub przy logowaniu do Xów root).
-startx
-rpm
i składnie.
Pisząc na forach linuxowych okazuje się że takie rzeczy są za proste i nie masz prawa ich nie znać (przechodziłem przez to [szalone] ).
Ale Per aspera ad astra! [oczko]

Ex W123 200D

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 37 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2 3

Strefa czasowa UTC+02:00