MB/8 Club Poland - Klub i forum miłośników samochodów Mercedes-Benz

Forum dyskusyjne klubu właścicieli i miłośników samochodów marki Mercedes-Benz
Dzisiaj jest śr sie 13, 2025 6:39 pm

Strefa czasowa UTC+02:00

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 28 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2
Autor Wiadomość
 Tytuł:
wiarus senior
Awatar użytkownika

No dobra tak to ja też mam. A w głośnikach słychać rozmowę czy tylko w tym głośniczku Nokii?

Tytuł:
wiarus senior

Tylko w głośniku nokii . Zastanawiam się jak to zmienić - może jest w radio jakieś wyjście , wtedy można byłoby ten głośnik nokii wyeliminować .

'07 E60 530D Sedan
'03 Aprilia SR50

Tytuł:
wiarus senior
Awatar użytkownika

Nie wyjście tylko wejście. I jest, tylko sieboje podłączyć. Pokombinuje najpierw przez jakies rezystory dla bezpieczeństwa.

Tytuł: ZAGADKA
nowy

oczywiście że czyta

ale chciałem z innej beczki
czy ktokolwiek z tych którzy mieli do czynienia z Beckerami z linii Pro zdołał wywołać na wyswietlaczu funkcję zaznaczoną ikonką pod strzałką?
W instrukcji nic na ten temat nie ma, zresztą nie ma o wielu ciekwych rzeczach... a już wiele razy spotkałem się ze zdjęciem zamieszczonym gdzieś w sieci właśnie z tym tajemniczym znaczkiem...

http://mackuz.bolinko.org/is/img4/1105087967_mp.jpg

Klubowicz

Numer GG: 267496
Antoni Janikowski pisze:
Witam !
Czy ktoś ma takie radyjko albo czy wie czy czyta CD-R. Noszę się z zamiarem kupna .

Skoro mój stary TrafficStar czyta, to nie widze powodów, dla których Mexico Pro CD miałoby nie czytać. Interesuje mnie przetestowanie tego modelu w moim aucie - może kiedy będę w Kutnie, spotkamy się na krótkie przełożenie? [oczko] Pro CD ma niezależną regulację poziomu wyjścioa subwoofera i chciałbym to przetestować. Miedzy innymi z tego powodu mój Becker wyleciał z auta i na powrót zastąpił go Pioneer [szalone] Najchętniej zrobiłbym z dwóch jeden radioodtwarzacz [cool]

MB V250d long 4M '21
MB GLC 220 CDI 4M '18

Tytuł:
wiarus senior
Awatar użytkownika

Czyta czyta [zlosnik] . Mexico PRO ma wyjście na sub, ale jedno sumujące sygnał kanału lewego i prawego. Jest to wyjście niefiltrowane(pełne pasmo) i nie posiada odwracania fazy(jak to bywa w pionkach). Można jedynie tłumić lub wzmacniać sygnał z niego. A tak wogóle to musiałbym dolutować przewód z wtykiem chinch do gniazda, bo nie mam wtyku ISO C. Wyjście stereo z przedwzmacniacza też tak zrobiłem - może i dobrze, w końcu jeden styk mniej=jedno potencjalne źródło zakłuceń mniej.

Tytuł:
Klubowicz

Antoni Janikowski pisze:
Czyta czyta [zlosnik] . Mexico PRO ma wyjście na sub, ale jedno sumujące sygnał kanału lewego i prawego. Jest to wyjście niefiltrowane(pełne pasmo) i nie posiada odwracania fazy(jak to bywa w pionkach). Można jedynie tłumić lub wzmacniać sygnał z niego. A tak wogóle to musiałbym dolutować przewód z wtykiem chinch do gniazda, bo nie mam wtyku ISO C. Wyjście stereo z przedwzmacniacza też tak zrobiłem - może i dobrze, w końcu jeden styk mniej=jedno potencjalne źródło zakłuceń mniej.

Wiesz, generalnie chodzi mi o regulację wzmocnienia sygnału basu. Resztę manualnie ustawię sobie na subwooferze. Ale widzę, że pod wzgledem DSP Becker jest - krótko mówiąc - do bani. Jeszcze się swoim TrafficStar'em pobawię, ale czuję, ze Pionek zostanie własnie ze względu na DSP, choć Becker chyba dobrze brzmi (czysto i selektywnie), tyle że po niemiecku [szalone]

MB V250d long 4M '21
MB GLC 220 CDI 4M '18

Tytuł:
wiarus senior
Awatar użytkownika

Jedno czego mi brakuje z pionka to opóźnienia czasowe, które poprawiały stereo. Becker w porównaniu z pionkiem brzmi spokojniej i mniej konturowo. Pionek jechał zaś trochę fizjologicznie i brakowało nieco średnich.

Tytuł:
Klubowicz

Antoni Janikowski pisze:
Jedno czego mi brakuje z pionka to opóźnienia czasowe, które poprawiały stereo. Becker w porównaniu z pionkiem brzmi spokojniej i mniej konturowo. Pionek jechał zaś trochę fizjologicznie i brakowało nieco średnich.

Jak dobrze kojarze doznania dźwiękowe sprzed miesiąca, to przy dość dużym natężeniu dźwięku na Beckerze, cały czas słyszałem pracę silnika, a to oznacza, że brzmieniowo bije on Pionka na głowę. Krótko mówiąc: Becker wytwarza dźwięk, a Pionek hałas. Becker jest na tyle selektywny i tak czysto brzmi, że przy dużym wysterowaniu można spokojnie prowadzić w aucie konwersację. Teraz czujecie moją rozterkę pt. "Co wybrać?". Muszę przetestować serię Pro (CD lub Navi).

MB V250d long 4M '21
MB GLC 220 CDI 4M '18

Tytuł:
wiarus senior
Awatar użytkownika

Ja się nie mogę doczekać nowego PRO kiedy pojawi się na Allegro [zlosnik]

Tytuł:
nowy

Antoni Janikowski pisze:

cóż o gustach sie nie dyskutuje, ale moim skromnym zdaniem Mexico Pro BE793X w porównianiu do poprzedniej linii BE4XXX wygląda troszkę tandetnie, nudno i tanio... wiadomo Becker nigdy nie słynął z fajerweków optycznych, ale zawsze z tych radii biło po oczach klasą, znajomi co to w życiu nie słyszeli czym jest Becker jak mieli okazję posłuchac i pobawić się u mnie Mexico Pro BE4627 zawsze podkreślali wyjątkowość tego radia, choć nigdy wcześniej nie uświadamiałem ich z czym mają do czynienia. [oczko] a to że nowy ma MP3? żadna zaleta [zlosnik] zapodajesz zmieniarkę i czego więcej trzeba... Becker i MP3 to jak... może inaczej, byłem ostatnio na targach Audio Show i w jednej z sal odsłuchowych rozegrała sie następująca scenka... po zaprezentowaniu własciwości sprzętu na specjalnie przygotownych, poglądowych płytach prezentujący spytał czy ktoś z sali może ma jakąs płytę którą chciałby odsłuchać... no chętnych nie brakowało, wiadomo, każdy chce usłyszeć swój ulubiony kawałek na sprzęcie klasy hi end... ale szczęście mają nieliczni. Siedział z przodu gościu i miał to szczęście że prezentujący zechciał zapodać jeden czy dwa kawałki z płyty tego szczęśliwca... tyle że gostek wyciągnął z torby płytę CD... nagraną na komputerze. I co? I wszyscy byliśmy zniesmaczeni...

Tytuł:
Klubowicz

PawEł280 pisze:
Antoni Janikowski pisze:

cóż o gustach sie nie dyskutuje, ale moim skromnym zdaniem Mexico Pro BE793X w porównianiu do poprzedniej linii BE4XXX wygląda troszkę tandetnie, nudno i tanio... wiadomo Becker nigdy nie słynął z fajerweków optycznych, ale zawsze z tych radii biło po oczach klasą, znajomi co to w życiu nie słyszeli czym jest Becker jak mieli okazję posłuchac i pobawić się u mnie Mexico Pro BE4627 zawsze podkreślali wyjątkowość tego radia, choć nigdy wcześniej nie uświadamiałem ich z czym mają do czynienia. [oczko] a to że nowy ma MP3? żadna zaleta [zlosnik] zapodajesz zmieniarkę i czego więcej trzeba... Becker i MP3 to jak... może inaczej, byłem ostatnio na targach Audio Show i w jednej z sal odsłuchowych rozegrała sie następująca scenka... po zaprezentowaniu własciwości sprzętu na specjalnie przygotownych, poglądowych płytach prezentujący spytał czy ktoś z sali może ma jakąs płytę którą chciałby odsłuchać... no chętnych nie brakowało, wiadomo, każdy chce usłyszeć swój ulubiony kawałek na sprzęcie klasy hi end... ale szczęście mają nieliczni. Siedział z przodu gościu i miał to szczęście że prezentujący zechciał zapodać jeden czy dwa kawałki z płyty tego szczęśliwca... tyle że gostek wyciągnął z torby płytę CD... nagraną na komputerze. I co? I wszyscy byliśmy zniesmaczeni...

Audiofilom bardziej się wydaje niż w rzeczywistości słyszą [zlosnik] CarAudiofilom zresztą też [zlosnik] Do tego ta ich filozofia: przewody jednokierunkowe, czyli tzw. dioda z metra itp. Załamka [szalone] Poza tym jeśli jakość, to na pewno nie MP3. Kopie typu CDR są dopuszczalne, bo czym się różni 1 od 1 i 0 od 0? Problem piractwa to oczywiście inny temat. Od wielu lat kupuję oryginały - jedynie w aucie zdarza mi się słuchać własnych składanek na CDRach wykonanych na ich podstawie. Wracając do tematu Beckera: liczę na pojawienie sie jakiś ciekawych rozwiązań DSP w nowych modelach [usmiech]

MB V250d long 4M '21
MB GLC 220 CDI 4M '18

Tytuł:
wiarus senior
Awatar użytkownika

MP3 nie lubię bo nie brzmi i jest poprostu okrojone.Niektórzy to słyszą inni mówią że nie słyszą, inni mają to w dupie. Jak płyta jest przegrana z oryginału i nie ma zadnyc trzasków to nie mam nic przeciwko.
Trzeba pobrać manual od nowego Meksyka to się luknie co za fajerwerki tam siedzą.

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 28 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2

Strefa czasowa UTC+02:00