MB/8 Club Poland - Klub i forum miłośników samochodów Mercedes-Benz

Forum dyskusyjne klubu właścicieli i miłośników samochodów marki Mercedes-Benz
Dzisiaj jest śr lip 30, 2025 5:53 pm

Strefa czasowa UTC+02:00

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 51 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2 3 4 Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: 230E i gaz
Klubowicz

Numer GG: 267496
Wrobel pisze:
To ja życze dalszych wspanialych marzen i udanej eksploatacji 124D, a nas nie denerwuj. My sobie realizujemy marzenia i szukamy na to sposobów na miare możliwości finansowych. Ja wole naprawic kiedys silnik w swoim ulubionym samochodzie, niz tylko o nim marzyc i go nie miec. Pozdrawiam 8)

Eee! Ludzie! Wrzućcie na luz, bo Wam zawory szlag trafi [zlosnik] Jak do tej pory oprócz ceny za 1l LPG nie usłyszałem żadnego innego argumentu, więc o co chodzi? Pszczołą zapytał o OPAŁ. Nigdy tego GÓWNA nie wleję świadomie do baku mojego auta. To tak, jakbym sobie do benzynowego silnika założył instalację gazową. To może z innej beczki: DLACZEGO SILNIK NAZYWA SIĘ BENZYNOWY? [zlosnik]

P.S. Uwagi w stylu, żebym dał sobie spokój, bo każdy zna moje zdanie, uważam za conajmniej śmieszne i niestosowne. Mam swoje zdanie i tyle. Ale jeśli tak, to nie widzę sensu prowadzenia na tym Forum jakichkolwiek dyskusji (w tym na temat LPG). Równie dobrze ktoś powie cois mądrego na temat ASB czy szyberdachu i usłyszy "Znamy Twoje zdanie, więc nic już nie pisz". Panowie, nie tędy droga. Faktem jest, że o gustach się nie dyskutuje, ale posiadanie własnego zdania na jakiś temat, to zupełnie co innego. Zatem przypominam: Ja LPG mówię NIE i jesli juz dochrapię się MB z silnikiem benzynowym (czyt. będzie mnie stać na niego i jego utrzymanie), to będę wlewał do baku benzynę, a nie gaz. A póki co śmiagam dieslem i cieszę się, że mam oryginalny motorek bez przeróbek z 500-tysięcznym przebiegiem. W porównaniu z LPG ON też nie jest tani, ale jest tańszy od benzyny - stąd taki jest mój wybór: DIESEL. Także zawsze w każdym miejscu, gdzie będę widział sens powiedzenia czegoś na temat LPG, to to zrobię i żadna siła mnie nie powstrzyma. TO JEST MOJE ZDANIE i proszę je uszanować, tak jak ja Wasze. To, że napiszę o tym, że LPG nie nadaje się do MB, nie oznacza, że kogoś namawiam, żeby zdemontował bombowa instalacje u siebie. I nigdy czegos takiego nie napisałem. Zatem: Panowie, wrzućcie na looz! [szalone] [zlosnik]

MB V250d long 4M '21
MB GLC 220 CDI 4M '18

Tytuł:
postmistrz
Awatar użytkownika

Sebian: wiesz dobrze, że o gazie sądzę to samo co Ty i że Twoje zdanie szanuję. Ale zerknij na temat: gaz w 230E - o ile wiem takiego auta nie miałeś, nie miałeś także benzyki na gazie zatem Twoje uwagi nie wnoszą NICZEGO do tematu - tylko o to mi chodzi.

PS - gaz w W113 to chyba niemożliwe, ale gaz w 500SEC owszem, sam widziałem (BTW: dzięki Sebian za link do fajnego SEC'a który może zaraz być mój - gaz oczywiście wywalę).

41 Buick Special x2, 49 Chevy "Deratyzator", 50 Olds "Patton", 53 Chevy Bel Air, 55 Chevy 3800 panel, 70 Chevy Impala conv, 77 Chevy Monte Carlo, 87 Chevy G20, 89 Chevy K5, 03 Chevy S10 = 86 garow, 59.7 L, 2480KM

Tytuł:
Klubowicz

Bukol pisze:
Sebian: wiesz dobrze, że o gazie sądzę to samo co Ty i że Twoje zdanie szanuję. Ale zerknij na temat: gaz w 230E - o ile wiem takiego auta nie miałeś, nie miałeś także benzyki na gazie zatem Twoje uwagi nie wnoszą NICZEGO do tematu - tylko o to mi chodzi.

PS - gaz w W113 to chyba niemożliwe, ale gaz w 500SEC owszem, sam widziałem (BTW: dzięki Sebian za link do fajnego SEC'a który może zaraz być mój - gaz oczywiście wywalę).

Nie ma problemu. Jeśli to ciekawy okaz, to nic tylko wywalić, to co zbędne i jeździć [zlosnik] Moje zdanie na temat LPG w tym watku wyraziłem i nie zamierzam nic więcej dorzucić ani dyskutować, bo się z tego zrobi zamknięte kółko albo jakiś bumerang [zlosnik] Bukol, najlepiej wydziel te wątki i wywal do HP jako "Sebiana zdanie o LPG" [zlosnik] .

MB V250d long 4M '21
MB GLC 220 CDI 4M '18

Tytuł:
wiarus junior
Awatar użytkownika

Witam!!
Moja propozycja jest następująca:
1. Nowi uzytkownicy LPG albo Ci, ktorzy chcą zagazowac swoje auta niech smialo pytaja starych uzytkownikow o skutki i spustoszenie jakie czyni LPG w gwiazdkach naszych.
2. MODERATOR niezwlocznie stworzy link do sztandarowej wypowiedzi Sebiana.
3. Ci co maja cos do powiedzenia (merytorycznie) -wypowiadaja sie zachowujac sie przy tym przyzwoicie
4. Pytajacy zaklada lub nie LPG wedle uznania.
5. I wszyscy zyja dlugo i szcesliwie.

SKUTEK:
Sebianek zaoszczedzi troszeczke czasu i nerwow, pytajacy poznaja zdanie (nie merytoryczne) kol.Sebiana, i jak w p-cie 5! [pub]

Tytuł:
Klubowicz

klucha116 pisze:
Witam!!
Moja propozycja jest następująca:
1. Nowi uzytkownicy LPG albo Ci, ktorzy chcą zagazowac swoje auta niech smialo pytaja starych uzytkownikow o skutki i spustoszenie jakie czyni LPG w gwiazdkach naszych.
2. MODERATOR niezwlocznie stworzy link do sztandarowej wypowiedzi Sebiana.
3. Ci co maja cos do powiedzenia (merytorycznie) -wypowiadaja sie zachowujac sie przy tym przyzwoicie
4. Pytajacy zaklada lub nie LPG wedle uznania.
5. I wszyscy zyja dlugo i szcesliwie.

SKUTEK:
Sebianek zaoszczedzi troszeczke czasu i nerwow, pytajacy poznaja zdanie (nie merytoryczne) kol.Sebiana, i jak w p-cie 5! [pub]

Bardzo mi się podoba pkt. 4 - wedle uznania [cool] [zlosnik] Pkt. 5 też [usmiech]

MB V250d long 4M '21
MB GLC 220 CDI 4M '18

Tytuł:
postmistrz
Awatar użytkownika

laudan pisze:
Bukol ma racje dac mu wodki [zlosnik]

Powiedz tylko gdzie! [zlosnik] Zaraz jestem.

41 Buick Special x2, 49 Chevy "Deratyzator", 50 Olds "Patton", 53 Chevy Bel Air, 55 Chevy 3800 panel, 70 Chevy Impala conv, 77 Chevy Monte Carlo, 87 Chevy G20, 89 Chevy K5, 03 Chevy S10 = 86 garow, 59.7 L, 2480KM

Tytuł:
Klubowicz

Bukol pisze:
laudan pisze:
Bukol ma racje dac mu wodki [zlosnik]

Powiedz tylko gdzie! [zlosnik] Zaraz jestem.

Tak, trzeba to opić, że ma swój wątek... przy okazji Twojej okazji [zlosnik] [zlosnik] [zlosnik]

MB V250d long 4M '21
MB GLC 220 CDI 4M '18

Klubowicz

kubol pisze:
Panowie! co Wy pier......icie?????
Co wy chcecie od opału?
wiecie czym sie rózni od ON?
kolorem i temperaturą zapłonu (ok. 5 st. C)
co się Wam niszczy?
wolę lać opał niż jeździć na LPG!!!
poza tym wolę nalać porządny opał ekoterm niż nalać gówna na jakiejś stacji (nawet nie jakiejś - patrza lista UOKiK - nawet znane stacje tam są, a to jest b. mały wycinek wszystkich stacji!!!) i zapłacić za ON (w tej cenie możesz kupić opał odbarwiany kwasem, naftę z opałem, i td.)
mam znajomego mechanika, który rozbiera silniki po jeździe na opale i nic tam nie znajduje (oczywiście poza standardowym wyposażeniem silnika)
czekam na Wasze opinie...... (hihihihihih [brawo] będzie wesoło...)

Niewykluczone, że masz rację co do PRAWDZIWEGO ekotermu. Usłyszałem to samo na jednej ze stacji ORLENU od pracownika, że to pewniejsze niż ON na niektórych stacjach. Jednak nadal leję ON [usmiech]

MB V250d long 4M '21
MB GLC 220 CDI 4M '18

swój chłop

kubol pisze:

Panowie! co Wy pier......icie?????
Co wy chcecie od opału?
wiecie czym sie rózni od ON?
kolorem i temperaturą zapłonu (ok. 5 st. C)
co się Wam niszczy?
wolę lać opał niż jeździć na LPG!!!
poza tym wolę nalać porządny opał ekoterm niż nalać gówna na jakiejś stacji (nawet nie jakiejś - patrza lista UOKiK - nawet znane stacje tam są, a to jest b. mały wycinek wszystkich stacji!!!) i zapłacić za ON (w tej cenie możesz kupić opał odbarwiany kwasem, naftę z opałem, i td.)
mam znajomego mechanika, który rozbiera silniki po jeździe na opale i nic tam nie znajduje (oczywiście poza standardowym wyposażeniem silnika)
czekam na Wasze opinie...... (hihihihihih [brawo] będzie wesoło...)

zgadzam sie z kubolem, kiedyś przeczytałem coś na ten temat..zreszta rozmawaiłem kiedyś z gościem co pracuje z opałami różnych jakości, opał jest o wiele lepszy jakościowo od ropy...zaznaczam jednak , że musi to być porządny opał a nie jakies zlewki lub niewiadomo co będace czesto lane do naszych aut. :roll:

Tytuł:
wiarus senior
Awatar użytkownika

Też słyszałem podobne zdanie na temat Ekotermu, jednak nigdy nie zdecydowałem się nalać czegoś takiego do baku......

Ex MB C124 '87 230CE
FSM 126el '95

wiarus senior
Awatar użytkownika

Sebian pisze:
Jednak nadal leję ON [usmiech]

Siła sugestii ???

Tytuł:
wiarus senior
Awatar użytkownika

A ja jezdze na rowerze.

I ZDROWO i EKOLOGICZNIE i OSZCZEDNIE [zlosnik]

[url=http://tinyurl.com/ynncqo]C wie cool[/url]
[url=http://tinyurl.com/yqlveg]T wie toll[/url]
[url=http://tinyurl.com/29p2sb]V wie volksschubkarre[/url]
[url=http://tinyurl.com/26282p]W wie... volvo[/url]

Klubowicz

Pszczola pisze:
Sebian pisze:
Jednak nadal leję ON [usmiech]

Siła sugestii ???

Nie. To moje żelazne zasady i własne zdanie, których nie zamierzam zmieniać. A wypowiedzi ww. pracownika stacji PKN naprawdę wysłuchałem z wielkim zaciekawienie i zainteresowaniem.

MB V250d long 4M '21
MB GLC 220 CDI 4M '18

Tytuł:
swój chłop

Taaa ja też leję opał bo, ponieważ i dlatego:
a) jeździć trzeba
b) podwyżki nie dostanę

Kropka.

był:Mercedes W124 200D ;-)
jest Dodge Grand Caravan

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 51 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2 3 4 Następna

Strefa czasowa UTC+02:00