MB/8 Club Poland - Klub i forum miłośników samochodów Mercedes-Benz

Forum dyskusyjne klubu właścicieli i miłośników samochodów marki Mercedes-Benz
Dzisiaj jest śr lip 30, 2025 5:52 pm

Strefa czasowa UTC+02:00

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 23 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2
Autor Wiadomość
 Tytuł:
Administrator
Administrator
Awatar użytkownika

Numer GG: 85536
Ocet pisze:
Troche mnie to wszystko bawi

ciesze się, że cie to bawi :D :D
Cytuj:
Jak sie chce cos zrobic to sie to robi, a nie zastanawia.
Zeby sie tylko nie skonczylo tak, ze powstanie jeden kalendarz klubowy i drugi forumowy. Chociaz, moze wiekszy wybor bedzie...

Nie bój sie dojdziemy do porozumienia :D
Cytuj:
Jesli chodzi o forumowiczow, to jak widac nie ma z niczym problemu, wystarczy zrobic sciape, a koszta sie zwroca. Jest gdzie wydrukowac, ma kto zrobic sklad, zdjecia mozna cyknac albo wyszperac w archiwum, nie ma problemu, nie ma uraz.

Stary mam w takich sprawach dość dużo doswiadczenia i wiem że wszystko się bardzo fajnie omawia, planuje, projektuje i takie tam ale jak przychodzi di płacenia to jest już duzo gorzej i nie chce tutaj nikogo urazić ale tak po prostu jest i już. Więc do takich przedsiewzięć podchodze z dużą rezerwą i ostroznością.

Pozdrawiam

Tytuł:
wiarus senior

Czasem w korespondencji e-mailowej czy forumowej trudno jest połapać się, jakie intencje ma nasz rozmówca. Nie widać twarzy, kontekstów, itd.

Ale przecież z wypowiedzi Octa ironia aż bije!!! Moim skromnym zdaniem nasz Sz. Kolega prosto z mostu wyśmiewa ten "przemeczowy" entuzjazm w sprawie kalendarzy, domyślając się, czym to MOŻE się zakończyć (czyt.: generalną klapą).

Pozdrawiam!

Tytuł:
kombatant

MacKuz pisze:
[Stary mam w takich sprawach dość dużo doswiadczenia i wiem że wszystko się bardzo fajnie omawia, planuje, projektuje i takie tam ale jak przychodzi di płacenia to jest już duzo gorzej i nie chce tutaj nikogo urazić ale tak po prostu jest i już. Więc do takich przedsiewzięć podchodze z dużą rezerwą i ostroznością.

Pozdrawiam

No trudno zaprzeczyc, a ostatnie zdanie to nawet i pochwalic, zwrociwszy uwage na pelnina funkcje. Ja tylko pisze, ze do zrobienia akcji jest potrzeba znacznie mniej osob niz do bicia piany, to samo jesli chodzi o sciape. Stawiam na 2-3. Natomiast jezeli pomysl sie narodzil poza klubem, na forum, a zostal zamkniety w klubie, to widze naturalna kolej rzeczy. (Jesli zalozyc, blednie, ze Twoja zacytowana wypowiedz nie zawsze sie spelnia)

Tytuł:
kombatant

A moze to i byl klubowicz, teraz juz nie widze...
W kazdym razie ktos z poza klubu chcial cos w tym celu zrobic...
Wiecie, ze nie rozumiem dlaczego chcac cos dla klubu robic trzeba w nim byc (w wielu wypadkach).
A i PK2 ma duzo racji w interpretacji mojej wypowiedzi ;)

S123 - 300TD 1982 Rudolf

S123 - 300TD 1985 Burak

Tytuł:
wiarus junior
Awatar użytkownika

MacKuz pisze:
Proponuje zacząć projekt od wyboru fotek na kalendarz niech każdy umieszcza tu najładniejsze zdjęcia swoich aut i już. Z tych zdjęć wyjdzie nam profil kalendarza.

Zobaczymy jakie materiały mamy a potem będziemy kombinować jak je ułożyć.

Jak to sie mówi z gów..... bicza nie ukręcisz :D :D

Witam. Co to znaczy umieszczajcie tu zdjęcia. TU TO ZNACZY GDZIE.W temacie posta COŚ NIE TAK mamy umieszczać zdjęcia BUHAHAHA :lol: . Najpierw ucinacie temat i prznosicie na forum tylko dla klubu a teraz po najmniejszej lini oporu BĘĘĘĘDZIEMY PRZEBIERAĆ W PROJEKTACH.Przecież moderator mógłby napisać ogłoszenie TU PRZESYŁAMY FOTY BRYCZEK DO KALENDARZA. Połowa forumowiczów nie odwiedzi tematu "Coś nie tak" bo po co. Skąd mają wiedzieć że tam akurat można umieścić zdjęcie samochodu.

Z całym szacunkiem pozdrawiam Marcin [cool]

P.S. Zamiast kupczyć i plotkować można by fajny kalendarz stworzyć.
Chyba że nie nikt niema na to ochoty i czasu.

Tytuł:
kombatant
Awatar użytkownika

Marcin co racja to racja. Ale Panowie, ja nie widze problemow, drukarnie juz mamy, zrobilem wyceny u siebie i wyszly okolo 50 % drozej anizeli u Oczka, wiec honory druku zostawiamy Tobie ;-) Pozatym nie widze problemow, jezeli kalendarz kosztuje 10 zl za sztuke, to chyba nie jest majatek, a na pewno salon MB w Opolu sam bedzie chcial zakupic pare sztuk. Jezeli beda, zdjecia i projekt, to na wlasnych kolkach sie tam przejade i zloze mu propozycje. Panowie to nie jest majatek. Wiec zamiast tu duzo gadac wezmy sie do robty, i przesylajmy foty na .... stworzony temat w postaci "Ogloszenia" Pozdrawiam :-)

Tytuł:
Administrator
Administrator
Awatar użytkownika

Nie mogę się do końca zgodzić, że coś jest nie tak... Ale mimo wszystko nie jest (jak dla mnie) ok... :( Pomysł padł ze strony forumowiczów i dlatego każdy powinien brać udział w jego tworzeniu. Z drugiej strony Nieklubowicze powinni także zrozumieć racje członków Klubu - w końcu chcemy wydać Kalendarz pod egidą Klubu... Tak więc temat nie umiera - na forum ogólnodostępnym skoncentrujmy się na treści kalendarza, a Klubowicze na forum Klubowym niech wygłoszą swoje za i przeciw jeśli chodzi o zaangażowanie zasobów klubowych (info dla osób bez dostępu: - temat się rozwija [oczko] )... Nie twórzmy sztucznych problemów i jakiś osobistych konfliktów - proszę [cool] ...

PS. Zgodnie z Waszymi sugestiami wydzieliłem ogłoszenie dot. propozycji fotek - Prosze o wrzucanie na razie samych fotek co by bałaganu komentarzami nie robić... Na komentarze przyjdzie czas [oczko]

"Chcę umrzeć spokojnie, we śnie - tak jak mój znajomy, a nie wrzeszcząc z
przerażenia - tak jak jego pasażerowie."

Tytuł:
wiarus junior
Awatar użytkownika

1) klubowicze pierwsi muszą to uzgodnić, poniewaz to z klubowych
pieniędzy pójdzie (założenie tych pieniędzy)
2) forumowicze mogą też się udzielać, zgłaszać zdjęcia, pomysły
by było więcej rozwiązań
3) proponuje podwiesić temat "zdjęcia i pomysły" lub "ankietę"
gdzie będzie tylko to co wymieniłem, zdjęcia jak to zdjęcia,
pomysły w punktach(konkrety) [zlosnik]

P.S. przed wydrukowaniem można pokazać kal. na forum i zbierać
przedpłatę od forumowiczów

Ex W123 200D

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 23 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2

Strefa czasowa UTC+02:00