MB/8 Club Poland - Klub i forum miłośników samochodów Mercedes-Benz

Forum dyskusyjne klubu właścicieli i miłośników samochodów marki Mercedes-Benz
Dzisiaj jest pt sie 01, 2025 10:30 am

Strefa czasowa UTC+02:00

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 34 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2 3 Następna
Autor Wiadomość
wiarus senior
Awatar użytkownika

Qurix pisze:
JareG pisze:
Qurix pisze:
(...)
Mam silnik 2.6 litra na mechanicznym wtrysku i niestety nie stać mnie na bebe więc muszę jeździć na BUTLAN :) (...)

A ja Ci poradzilem zakup E420 do Swimmera.. [oslabiony][chory] :oops:
NIE KUPUJ go, szkoda auta [zlosnik][ok]

o gazie możeci mówić co chcecie! Jeżeli jest dobrze zrobiony auto chodzi lepiej niż na benzynie! Jak ktoś nie wieży to mu mogę zademonstrować jeden z trudniejszych gazochłonów 2.0 turbo! (nie tylko osiągi się liczą ale wytrzymałość) silnik który ma okolo 240 koni z 2.0! Po znacznym przebiegu na gazie BRAK ŚLADÓW GAZOWANIA! oczywiście że jak ktoś wkłada instalką za 1500zl lub nawet za 5000 ale żle ją założą to zabije każny silnik...

Nie rozumiesz... chodzi o ideologie, ktora reprezentuje Swimmer, i inni. Stac ich na instalacje i za 10k zl, ale _swiadomie_ nie chca jej zakladac. Bo poniekad LPG do V8 nie przystoi, a i czesto niezbyt dobrze dziala [zlosnik]
I zebys nie myslal, ze ja jestem jakims ideologicznym wrogiem LPG.. mam instalacje w 230TE, i jestem zadowolony. Ale mam tez SECa, bez LPG, i tez jestem zadowolony.. chociaz jak se podliczylem, to na Pb wydalem gruubo ponad 1k zl przez miesiac (i to ograniczajac sie; i nie liczac wyjazdow w trase - to osobna pula..) [hehe] Ale cos za cos - jak nie bede mial kasiorki, to bede se jezdzil kombiakiem [zlosnik]
Tyle o LPG, o tuningu sie nie bede wypowiadal, bo i po co*.. [zlosnik][hehe]

* jestem przeciwnikiem silikonu na dupie, na/w cyckach; podcinania i naciagania skory, etc. To samo sie tyczy samochodow.. [zlosnik]

Jarek, w123 230TE '85, w126 500 SEC '88, w126 560SEC '88, w116 450 '73
jareg@mb.org.pl
http://www.mb.org.pl/

Tytuł:
Moderator
Moderator
Awatar użytkownika

Poczytałem sobie, pośmiałem się jak na stronie Adiego a jak łzy śmiechu juz obeschły to pomyślałem że kol. Qurix pomylił chyba i kluby i strony i forum a samochody to już na pewno...

Tytuł:
postmistrz
Awatar użytkownika

Stawros pisze:
Poczytałem sobie, pośmiałem się jak na stronie Adiego a jak łzy śmiechu juz obeschły to pomyślałem że kol. Qurix pomylił chyba i kluby i strony i forum a samochody to już na pewno...

Ciekawe czy obok butli z gazem pojawi się butla z nitro [zlosnik] [zlosnik] [zlosnik]

41 Buick Special x2, 49 Chevy "Deratyzator", 50 Olds "Patton", 53 Chevy Bel Air, 55 Chevy 3800 panel, 70 Chevy Impala conv, 77 Chevy Monte Carlo, 87 Chevy G20, 89 Chevy K5, 03 Chevy S10 = 86 garow, 59.7 L, 2480KM

Tytuł:
weteran
Awatar użytkownika

Stawros pisze:

chyba nie da sie tego zgrabniej ujac [ok] (i delikatniej)
podpisuje sie pod tym (bo lepiej, zebym sie sam nie wypowiadal)

wolny wakat na beczkę :)

Tytuł:
postmajtek

nie wiem zkąd ten brak tolerancji... jesli uważacie że tuning to zly pomysl napiszcie do AMG... Jak by mnie bylo stać to do nich bym auto oddal! Poza tym ja nie jestem zwolennikiem BUTLANU tyle że z ekonomicznego punktu widzenia jestem na niego skazany.
A wasze wypowiedzi mialy służyć doradzeniu mi a nie wysmiewaniu i obrażaniu! Krytykować jest łątwo! Klubu nie pomylilem bo mój mercedes jest nadal i zawsze bedzie mercedesem! Aut też nie pomylilem... ale szkoda sie na ten temat rozwodzić. Powiem tak: porównanie kosztów części do mitsu i do mercedesa to 10 : 1. O wygodzie nie muszę pisać...
Ja szanuje waszą ideologię i może jak będę kiedyś miał kasę to oprócz sportowego ztuningowanego wózka będzie stał ORYGINALNY stary mercedes i nowa S klasa. Rzecz w tym że kto ma owce ten ma co chce.

Tytuł:
postmistrz
Awatar użytkownika

Qurix pisze:
nie wiem zkąd ten brak tolerancji... jesli uważacie że tuning to zly pomysl napiszcie do AMG...

To oni montują gaz, lotki i szpachlują klamki?

Qurix pisze:
Jak by mnie bylo stać to do nich bym auto oddal!

Poczekaj zatem.

Qurix pisze:
Poza tym ja nie jestem zwolennikiem BUTLANU tyle że z ekonomicznego punktu widzenia jestem na niego skazany.

To znaczy, że kupując MB z silnikiem benzynowym nie wiedziałeś, że nie będzie Ciebie stać, czy nie zdawałeś sobie sprawy że benzyna jest droga i że 160 koni trzeba nakarmić? Bo tutaj widać niekonsekwencję Twoich wypowiedzi: nie stać Ciebie na benzynę, ale chcesz wymienić silnik na mocniejszy. Nie dziw się, że to irytuje, a z ekonomicznego punktu widzenia: 200D, 250D, 300D itD.

Qurix pisze:
Klubu nie pomylilem bo mój mercedes jest nadal i zawsze bedzie mercedesem!

Po tych wszystkich okropnych rzeczach które chcesz mu zrobić to już będzie tylko merolem.

41 Buick Special x2, 49 Chevy "Deratyzator", 50 Olds "Patton", 53 Chevy Bel Air, 55 Chevy 3800 panel, 70 Chevy Impala conv, 77 Chevy Monte Carlo, 87 Chevy G20, 89 Chevy K5, 03 Chevy S10 = 86 garow, 59.7 L, 2480KM

Tytuł:
weteran
Awatar użytkownika

na tym forum smiejemy sie z nas samych jak ktos zamontuje nie takie felgi jak wyjezdzaly z fabryki czy zaklada LPG :oops:
jak kupujemy auto, ktore ma ciemne szybki, to majac kase wymieniamy na oryginalne w 1 kolejnosci
a Ty piszesz z zachwytem o szpachlowaniu auta, wywalaniu zamkow i przyciemnianiu szyb, wiec sie nie dziw wypowiedziom w takim stylu
chyba wszyscy nie uznajemy takiego tuningu
to jest klub milosnikow STARYCH i ORYGINALNYCH MB, wiec sugestia ze pomyliles forum jest jak najbardziej na miejscu (IMO)

Tytuł:
Moderator
Moderator
Awatar użytkownika

Qurix pisze:
nie wiem zkąd ten brak tolerancji... jesli uważacie że tuning to zly pomysl napiszcie do AMG... Jak by mnie bylo stać to do nich bym auto oddal! Poza tym ja nie jestem zwolennikiem BUTLANU tyle że z ekonomicznego punktu widzenia jestem na niego skazany.
A wasze wypowiedzi mialy służyć doradzeniu mi a nie wysmiewaniu i obrażaniu! Krytykować jest łątwo! Klubu nie pomylilem bo mój mercedes jest nadal i zawsze bedzie mercedesem! Aut też nie pomylilem... ale szkoda sie na ten temat rozwodzić. Powiem tak: porównanie kosztów części do mitsu i do mercedesa to 10 : 1. O wygodzie nie muszę pisać...
Ja szanuje waszą ideologię i może jak będę kiedyś miał kasę to oprócz sportowego ztuningowanego wózka będzie stał ORYGINALNY stary mercedes i nowa S klasa. Rzecz w tym że kto ma owce ten ma co chce.

Ani Cię nie obraziłem, ani nie wyśmiałem a jak już, to pewną ideę którą niestety reprezentujesz a członkom tego klubu nie jest ona bliska (delikatnie mówiąc).
AMG ściśle współpracuje z Mercedesem i pod tym co od nich wychodzi firma niejako się podpisuje.
Mieszanie silnikami i zakładanie gazu, nie ma nic wspólnego z ekonomią.
Pisząc że pomyliłeś się w wyborze forum, chciałem Ci tylko delikatnie zasugerować że to chyba nie jest miejsce gdzie można znaleźć odpowiedź na dręczące Cię pytania.
Resztę, dosyć klarownie wytłumaczyli Ci koledzy.
Powodzenia!

Tytuł:
wiarus senior

A'propos AMG to ja osobiście uważam, że firma ta robi całkiem wsiowe przeróbki Mercedesów. Ale to tylko mój skromny pogląd na sprawę! :-)

Pozdrawiam!

Tytuł:
weteran
Awatar użytkownika

PK2 pisze:
A'propos AMG to ja osobiście uważam, że firma ta robi całkiem wsiowe przeróbki Mercedesów. Ale to tylko mój skromny pogląd na sprawę! :-)

Pozdrawiam!

czasem im sie zdarza ;) (np. W123 pomalowane cale na zloto-bez chromow i troche szpachli)
ale czesto gesto ograniczaja sie do samej ingerencji w silnik, a to juz mi sie podoba

Tytuł:
kombatant
Awatar użytkownika

Kolego Qurixie... a neon pod podwoziem też będziesz zakładał? A może niebieskie LEDy :D ??
Załóż sobie taki wydech jeszcze to będzie super wyglądać:
Obrazek

Obrazek

Jak chcesz "Tunigować" to sobie kup malucha albo Junkersa (Polonez) bo robić choinkę z Mercedesa to już wieśniactwo, buractwo i nie wiem jak to jeszcze określić...

P.S. To tylko moje zdanie... 8)

Tytuł:
wiarus junior
Awatar użytkownika

Tylko twoje adi? Ja się pod twoim postem podpisuje!!! Czasami widzę 124 z lekkim ucharakteryzowaniem(alufelgi, szersze kapcie) i jak jest ze smakiem to nawet przyznam się ,że to mi się czasami podoba. Ogólnie nie przepadam za 124 bo dla mnie to już ten model wisi na granicy prawdziwego mercedesowstwa. Ale szpachle i grill od seka to już przegięcie struny. obejrzałem stronę wiejski tuning i o mało się nie schawciłem. Nie wiem jak bym się wypowiedział jakbyś robił to z modelami 126, 123, 116, 107, 115/114 i starszymi. Zapewne Sebian od razu wywalił by ten wątek a potem zamknąłby temat. Napisłeś ,że jakbyś miał kasę to byś kupił starego Mercedesa i trzymał go w idealnym oryginalnym stanie np. W111. Ale ja Ci nie wierze!!!!!!!!! Założę się,że zrobiłbyś od razu z niego low-ridera bo ciebie to kręci i już. Po przyjechaniu na nasz zlot napewno byłbyś przez nas gorąco przywitany bo jesteśmy ludźmi na poziomie i nie wyganiamy nikogo, ale komentarze byłyby zgoła inne. Nikt Cię z forum nie wygoni ,ale rozmawiałem już z innymi na temat twojego pomysłu. Nie będę mówił szczegółów. Przemyśl to. :-?

503 076 116

Tytuł:
kombatant
Awatar użytkownika

Jakieś ładne felgi (najlepiej oryginał MB ) dodają tylko smaku do klasyki pojazdu. A zaszpachlowanie klamek co ma przedstawiać? FIGURKĘ ZE SZPACHLI? Dorzuć jeszcze tylko brewki, cyrkle i opony z napisami (najlepiej „pireli” albo „Głąbica” ew. ”Miszlę”) namalowanym korektorem lub markerem to będziesz rasowym tuningowcem z wioski. A tu link na odpowiednia stronę dla lubujących się w szpachlo/kartonowo/plastikowych autach.:

http://www.gds.prv.pl Większość aut na tej stronie to właśnie takie niewiadomo co [szalone]

adi

W Polsce sprzedaje się tylko godność i wódka

postmajtek
Awatar użytkownika

JareG pisze:
Qurix pisze:
(...)
Mam silnik 2.6 litra na mechanicznym wtrysku i niestety nie stać mnie na bebe więc muszę jeździć na BUTLAN :) (...)

A ja Ci poradzilem zakup E420 do Swimmera.. [oslabiony][chory] :oops:
NIE KUPUJ go, szkoda auta [zlosnik][ok]

Osoba, ktora kupi Louis'a 1 bedzie miala klauzule w umowie o niemozliwosci montowania gazu :evil:

MB W210 E55 AMG 56.000 km "Louis 2 - HammeR"

swój chłop
Awatar użytkownika

Człowieku Porsche!!!! A nie "porshe"

Co dziwnego w 124 500E????
To Porsche instalowało w nich silniki 5 l.

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 34 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2 3 Następna

Strefa czasowa UTC+02:00