MB/8 Club Poland - Klub i forum miłośników samochodów Mercedes-Benz

Forum dyskusyjne klubu właścicieli i miłośników samochodów marki Mercedes-Benz
Dzisiaj jest czw lip 31, 2025 2:14 pm

Strefa czasowa UTC+02:00

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 19 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2
Autor Wiadomość
 Tytuł:
Administrator
Administrator
Awatar użytkownika

Numer GG: 85536
nie ma jak to włożyć kij w mrowisko ... :D

to ja dołoże swoje 3 grosze ....

zgadzam się w części z Sebim maszymy nie mają duszy mają ją ich włąściciele i jak są do tego zdolni to potrafią tchnąć tą duszę w swoją maszyne i nieważne jest czy to jest Mercedes czy kosiarka do trawy jeżeli właściciel kocha ją dba o nią to można powiedzieć że ma ona duszę.

To my dajemy naszym mietkom tę duszę.

Oczywiście nie mają tej duszy auta które obią jako konie pociągowe (wożą kapuste i kartofle luzem w kufsze) one nie mają tego czegoś ale mogo to mieć jak trafią w dobre ręce ...

Pozdam swoj przykład remontuje swoją 116'tke a wszyscy mi mówią, że za te pieniądze kupiłbym inną lepszą w lepszym stanie i wogle nie skundloną itp itd ale to by nie było to auto z którym 'walcze' już od 3 lat, które doprowadza mnie do szłału ale też ono daje mi dużo samozadowolenia jak sobie coś w nim naprawie (to se most zmienie to se głowice zrzuce :D ) o ano za każdym razem wyjeżdza z garażu :) to jest uczucie którego nigdy nie poznają właściciele którzy oddają swoje auta regularnie do warsztatu. Ja moge powiedzuieć, że moje auto ma coś w rodzaju duszy (chyba kobiecej bo strasznie złośliwe jest :D) ale ma.
Więc wole dać te pareeeee tysięcy w remont tego dokładnie auta niż zakupić inne i niechby ono było i złote ale to nie będzie to auto.

Tytuł:
kombatant
Awatar użytkownika

Numer GG: 1442573
Luk pisze:
hmmmmm...ze zdrowego punktu widzenia to rzeczywiście samochody nie są cielesne i nie są duszami. Po drugie sebi człowiek nie ma duszy tylko jest duszą. Poczytaj Biblię a się dowiesz. Ja się nie chcę mądrzyć przed starszymi bo jestem za młody ale swoje też co nieco wiem. [oczko] Pozdrawiam.

Dzieki że sie rzeczywiscie nie mądrzyłeś [zlosnik] Tematy religijne sa raczej zabronione na tym forum a Ty zaczynasz dotykac tej sfery. Dokładnie wiesz jakie sa moje poglady na auta a raczej ich wiek. Ale żeby robic z nich coś duchowego jak nawet nie sa pełnoletnie??!! [zlosnik]

http://www.zelazko.com.pl

Tytuł:
weteran
Awatar użytkownika

MacKuz pisze:
zgadzam się w części z Sebim maszymy nie mają duszy mają ją ich włąściciele i jak są do tego zdolni to potrafią tchnąć tą duszę w swoją maszyne i nieważne jest czy to jest Mercedes czy kosiarka do trawy jeżeli właściciel kocha ją dba o nią to można powiedzieć że ma ona duszę.
To my dajemy naszym mietkom tę duszę.

ja moja dusze czasem zostawiam na noc w samochodzie [zlosnik]
Cytuj:
Auta nie maja dusz i nie ida do nieba to tylko mit i próba ucieleśnienia metalu, plastiku, gumy i szkła. Generalnie auta sa bez dusz absolutnie. Jeżeli ktoś myśli inaczej to znaczy że się naoglądał filmów sf.

kto powiedzial, ze tylko ludzie vel istoty zywe moga miec dusze, a przedmioty nie? to tylko dyskryminacja wprowadzona przez jedna z religii

Cytuj:
....
Więc wole dać te pareeeee tysięcy w remont tego dokładnie auta niż zakupić inne i niechby ono było i złote ale to nie będzie to auto.

to auto jest zlote (w tej chwili z łatami) [zlosnik]

[/quote]

wolny wakat na beczkę :)

Tytuł:
wiarus junior
Awatar użytkownika

sebi pisze:
Luk pisze:
hmmmmm...ze zdrowego punktu widzenia to rzeczywiście samochody nie są cielesne i nie są duszami. Po drugie sebi człowiek nie ma duszy tylko jest duszą. Poczytaj Biblię a się dowiesz. Ja się nie chcę mądrzyć przed starszymi bo jestem za młody ale swoje też co nieco wiem. [oczko] Pozdrawiam.

Dzieki że sie rzeczywiscie nie mądrzyłeś [zlosnik] Tematy religijne sa raczej zabronione na tym forum a Ty zaczynasz dotykac tej sfery. Dokładnie wiesz jakie sa moje poglady na auta a raczej ich wiek. Ale żeby robic z nich coś duchowego jak nawet nie sa pełnoletnie??!! [zlosnik]

Nie wiedziałem ,żę tematy religijne są zabronione, sory bardzo. Znam twoje poglądy i je szanuję. Dodam ,że moje auto jest pełnoletnie- 28 lat.

503 076 116

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 19 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2

Strefa czasowa UTC+02:00