MB/8 Club Poland - Klub i forum miłośników samochodów Mercedes-Benz

Forum dyskusyjne klubu właścicieli i miłośników samochodów marki Mercedes-Benz
Dzisiaj jest śr lip 16, 2025 12:18 am

Strefa czasowa UTC+02:00

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 24 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2
Autor Wiadomość
weteran
Awatar użytkownika

kompressor pisze:
..i proszę wyłazi z Ciebie wieś.
Brakuje argumentów to należy sprowadzić oponent do swojego rynsztokowego poziomu.
Słucham dalej wynurzeń i nowomowy.

Z całym szacunkiem, Wieś... zdaje się jednak na swobodną ocenę, tych wypowiedzi przez pozostałych forumowiczów. Nowomowa? Wynurzeń? Bądź tak miły i nie używaj zwrotów które gdzieś zasłyszałeś i nie bardzo wiesz do czego służą.

Nie jesteś oponentem, ewentualnie oponem (uwaga i to jest nowomowa) i czasem jak czytam twoje posty to te 11 lat doświadczenia chyba pokrywa się z twoim wiekiem. Dalszą dyskusję z tobą uważam za bezcelową.

Co do kupowania towaru przez internet (Kia nie czytaj): To zależy - ja wahaczy do swojego zdrutowanego samochodu bym nie kupił ze względu na wszechobecną ilość podrób, bujanie się z gwarancją (w końcu jak zdejmę wahacz to albo mam inny na podmiankę albo muszę go kupić to samo dotyczy amorów, końcówek itd.). Paski np. rozrządu przy teoretycznym zerwaniu - nie będę szukał wiatru w polu kto jest winny - mechanik kupuje pasek i montuje i tyle mnie to obchodzi. Ona ma układ ze sklepem i załatwiają to między sobą...więc 20 zł oszczędności przy aucie 300 konnym (drut pojazd) średnio mi się widzi tym bardziej, że wiele części sprzedaje się pod stołem (przy zaprzyjaźnionym sprzedawcy nie mam żadnych problemów z reklamacją).

Miałem k...tyle aut co niektórzy w podpisie, na drugie popularność, na trzecie szacunek - teraz mam rower

wiarus junior
Awatar użytkownika

O czym Ty bredzisz? Jakie podróby jakie paski rozrządu?Chyba tematy Ci się pomyliły.
Masz racje dyskusja z Tobą jest bezcelowa bo kogo obchodzą Twoje obawy, strach przed zakupem w sieci, czy sprzedaż czegoś z pod stołu ju Twojego Zenka ze sklepu.
Jest jeszcze ponad 30 milionów innych którzy nie mają pełnych gaci jak kupują coś przez internet :lol: w dodatku nie mają 300 koni :lol:
W ogóle Twoja argumentacja jest jakaś chora.
No ale czego się spodziewać po kimś kto szuka poklasku gdy coś śmiesznego napisze na forum i robi osobiste wycieczki. Taki hardy na forum a w domu boi się poprosić o dolewkę zupy. :lol:

weteran
Awatar użytkownika

No więc po 3 postach stawiasz mi jakąś tam diagnozę...wylewasz frustracje i inne takie. Nawet w onanizmie myślowym stwierdzasz że boję się poprosić o dokładkę zupy. Czy jest tu jakiś admin?
Ja rozumiem posty prześmiewcze ale wulgarnie prostackie ? I jak ja mam biedny na nie odpowiedzieć? Regulamin mi zabrania, hardość odmawia posłuszeństwa, a logika podpowiada że mam do czynienia z jakimś debilem.
http://plcm.pl/30430-Stefan_zapomnial_z ... Internecie

EDIT: niestety ale moja klawiatura cię nie lubi. Miało być deVil ale samo mi się zmienia. Przepraszam

Miałem k...tyle aut co niektórzy w podpisie, na drugie popularność, na trzecie szacunek - teraz mam rower

Moderator
Moderator
Awatar użytkownika

Numer GG: 183187
Panowie - wyluzujcie albo zamykam temat.

postmistrz
Awatar użytkownika

Jeszcze ja się nie znam na sklepach z częściami, to chciałbym się wypowiedzieć.

THC, gdyby twój szef wiedział jak bardzo utożsamiasz się z firmą, to byś dostał 50 zeta podwyżki, cieplejszy polar z logo na plecach i smyczkę.

wiarus senior

Motyla noga, ale burze wywołałem.
Mój koleżka był przedstawicielem jednej z hurtowni motoryzacyjnych w Poznaniu do zeszłego tygodnia. Jeżdził po mniejszych dziurach w wlkp., mówił , że Ci co załozyli sklepy w mniejszych miasteczkach wychodzą na swoje (Słupsk napewno odpada).
Zdaje sobie sprawę, że na start potrzebny jest 30% rabat, a na start trzeba mieć zatowarowane filtry, paski, klocki, reszta może byc na zamówienie.
Głównym problemem jest brak gotowki na start.
Dobrze tez byłoby posprzedawać częsci w jakiejś hurtowni i wyrobic sobie kontakty i pojęcie o rynku.
W każdym razie dzięki za wypowiedzi, szczególnie tym, którzy mają doswiadczenie w handlu.

Skoda Favorit 135L+LPG (ex) - pierwsza dziewczyna-przeinwestowana, dobrze, że z nią nie wpadłem

Klubowicz
Awatar użytkownika

A ja wiem jedno - na handlu dziś to się g. zarobi. Usługi, usługi i jeszcze raz usługi. Przy okazji handel - ale nie jako główne źródło dochodu. Klient detalista nie da zarobić na głodową pensję.
Ja ostatnio zrobiłem eksperyment i zadzwoniłem do jednego hurtowego dostawcy jako Zielony Józek co chce jedną sztukę diwajsów i wymaglowałem z niego rabat może 5% gorszy niż mam jako pośrednik gwarantujący pełną obsługę techniczną w wyborze i serwisie... Hurtownicy z pośredników zaczynają sobie robić darmowe biura doradztwa technicznego, cedują odpowiedzialność za niepłacącego klienta i dziwią się, że handel ich towarem siada - ja mówię na to pas.

postmistrz
Awatar użytkownika

Numer GG: 60349017
_me: how_ pisze:

THC, gdyby twój szef wiedział jak bardzo utożsamiasz się z firmą, to byś dostał 50 zeta podwyżki, cieplejszy polar z logo na plecach i smyczkę.

No wiem , pięćdziesiąt zeta spoko kupiłbym może i nawet płyn do spryskiwaczy.
Teraz wiosna będą czapeczki i może też przenośnia pamięć usb [obijacz] [obijacz]
memory sztik

kombatant
Awatar użytkownika

ukaniu pisze:
A ja wiem jedno - na handlu dziś to się g. zarobi. Usługi, usługi i jeszcze raz usługi.

A i tutaj jest spory problem, wykonujesz usługi dla średnich i dużych przedsiębiorstw z terminami płatności 90 dni, bo inaczej nie masz szans wejścia, dalej okazuje się, że i tak opóźnienie w płatności to kolejny miesiąc ... a cieciuch becaluje podatki za nieotrzymaną fakturę ...

Jak nie masz gotówki na start, a tylko pomysł handlowania to szczerze odradzam.
Widzę po swoim ojcu, który jest głównym dystrybutorem "pewnych towarów" w woj. opolskim. Obroty z roku na rok maleją ... pomimo dość szerokiej działalności, a frustracja wręcz przeciwnie, szybko rośnie.

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 24 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2

Strefa czasowa UTC+02:00