MB/8 Club Poland - Klub i forum miłośników samochodów Mercedes-Benz

Forum dyskusyjne klubu właścicieli i miłośników samochodów marki Mercedes-Benz
Dzisiaj jest wt sie 05, 2025 12:46 pm

Strefa czasowa UTC+02:00

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 43 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2 3 Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł: Niezły stres.
wiarus junior
Awatar użytkownika

Witam. Szybkiego powrotu do zdrowia życzę twoim kobietą. I obyś nie odbierał już nigdy takich telefonów.

Pozdrawiam Marcin [oczko]

Tytuł:
wiarus junior
Awatar użytkownika

Ktoś nad Wami czuwa [oczko]

Dobrze, ze dzidzi sie nic nie stalo (oczywiscie żonie też). Jakby na to nie patrzeć to córeczki to oczka w głowie tatusiów (sam mam takiego diabła - prawie 3-letnia i doskonale Cie rozumiem).
Daj chłopie na msze w intencji cudownego ocalenia Twoich Pań od zguby.

Pozdrawiam i nigdy więcej takich "wesołych" telefonów.

ex. W201 2.0D 1987
ex. MB S124 250D 1990
ex. W124 220E 1993
ex. W202 C180 1994
ex. W210 E290 TD 1996

W124 250D 1988
W123 240D 1981
BMW E39 520i 1997
BMW E34 520i 1991
BMW E38 728iA 1998

Tytuł:
kombatant
Awatar użytkownika

WeebShut pisze:
Pozdrawiam i powortu do zdrowia zycze. Szczerze mowiac nigdy nie chcialybm odbierac takiego telefonu [szalone] [szalone]

and6412 pisze:
To jest jeden z nielicznych plusów nowych aut, standardy bezpieczeństwa, baaardzo wzrosły przez ostatnie lata. Nie chcę myśleć coby się stało, gdyby to była np. jakaś 115, albo 123 bez poduszek, zagłówków (!!!) i kontrolowanych stref zgniotu.

W123 juz ma kontrolowane strefy zgniotu i zaglowki, a ztego co wiem to i poduszke mozna bylo dostac na zamowienie ( nie jestem pewny, ale chyba byla o tym tu mowa ) Pozdrawiam

Dobra dobra, jak kocham stare fury, tak nie uwierzę, że są w stanie obronić przed dzwonem pasazerów tak jak nowe auta, wg mnie to niebo a ziemia. I sądzę, że nie pozwolibym jeździć moim bliskim (jesli mialbym na to wplyw) autem z lat '70, auto może skrzypieć na dziurach (plastiki) ale są rzeczy ważniejsze.

Jeszcze raz serdecznie zycze powrotu do 'normalnosci'

GMail: anwojcik (at) gmail.com

Tytuł:
kombatant
Awatar użytkownika

and6412 pisze:
WeebShut pisze:
Pozdrawiam i powortu do zdrowia zycze. Szczerze mowiac nigdy nie chcialybm odbierac takiego telefonu [szalone] [szalone]

and6412 pisze:
To jest jeden z nielicznych plusów nowych aut, standardy bezpieczeństwa, baaardzo wzrosły przez ostatnie lata. Nie chcę myśleć coby się stało, gdyby to była np. jakaś 115, albo 123 bez poduszek, zagłówków (!!!) i kontrolowanych stref zgniotu.

W123 juz ma kontrolowane strefy zgniotu i zaglowki, a ztego co wiem to i poduszke mozna bylo dostac na zamowienie ( nie jestem pewny, ale chyba byla o tym tu mowa ) Pozdrawiam

Dobra dobra, jak kocham stare fury, tak nie uwierzę, że są w stanie obronić przed dzwonem pasazerów tak jak nowe auta, wg mnie to niebo a ziemia. I sądzę, że nie pozwolibym jeździć moim bliskim (jesli mialbym na to wplyw) autem z lat '70, auto może skrzypieć na dziurach (plastiki) ale są rzeczy ważniejsze.

Popatrz na to i powiedz mi, ktory ze wspolczesnych wozow wytrzymal by uderzenie przy 80 km/h w drzewo. Porozmawiaj z ojcem Grakoza czy kupilby nowe auto :) Pozdrawiam

http://www.w114-115.org.pl/forum/viewto ... &&start=15

Tytuł:
weteran
Awatar użytkownika

WeebShut pisze:
Popatrz na to i powiedz mi, ktory ze wspolczesnych wozow wytrzymal by uderzenie przy 80 km/h w drzewo. Porozmawiaj z ojcem Grakoza czy kupilby nowe auto :) Pozdrawiam

http://www.w114-115.org.pl/forum/viewto ... &&start=15

No własnie moim zdaniem takie auta jak 123 126 itd nie maja poduszek ale nadrabiaja za to wytrzymalosci tylko pod jednym warunkiem auto nie moze byc zardzewiale (chodzi mi o szkielet i kontrukcje)
Nasze MB nie doruwnaja nowym auto pod zwgledem bezpieczenstwa ale pod zwgledem wytrzymalosci przewyrzszaja je znacznie

MIKE SANDERs Korrosionsschutzfett
www.bezkorozji.pl
535-466-616

swój chłop

Witam

Bukol pisze:
Około 15.30 wczoraj odbieram telefon. Nr zastrzeżony. Obcy facet mówi:
"Proszę się nie denerwować ... żona miała wypadek ...
wszystko w pożądku ... dziecku też nic się nie stało"
^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^

I to jest najwazniejsze !!
Zyczenia szybkiegio powrotu do pelni zdrowia dla rodzinki.

A tak BTW... Zaraza jakas, czy co? Nie ma dnia, zeby ktorys z moich motocyklowych znajomych nie zaliczyl jakiegos szlifa, dzwona czy bardzo podbramkowej sytuacji [wscieklosc]

Pozdrawiam

www.auto-koneser.gratka.pl

Tytuł:
weteran

and6412 pisze:
WeebShut pisze:

and6412 pisze:

Poduszki, zagłówki itp są dają dużo, bardzo dużo. Ale praw fizyki oszukać się nie da - im samochód większy tym bezpieczniejszy, obojętnie stary czy nowy (spójrz np. na maskę Twingo albo Matiza...)

Ostatnio zmieniony czw cze 10, 2004 12:00 pm przez wojz, łącznie zmieniany 1 raz.

Tytuł:
Swoja BABA

WeebShut pisze:
Popatrz na to i powiedz mi, ktory ze wspolczesnych wozow wytrzymal by uderzenie przy 80 km/h w drzewo.

moj kolega mial kiedys wypadek Audi A3 ... przy prędkości okolo 80km/h walną w płot (w żelbetowy słup i część metalową) auto nie wyglądało za ciekawie ... ale jemu nic sie nie stalo...

"It is good to learn from your mistakes, but better still to learn from the mistakes of others!"

Tytuł:
Swoja BABA

wojz pisze:
Poduszki, zagłówki itp są dają dużo, bardzo dużo. Ale praw fizyki oszukać się nie da - im samochód większy tym bezpieczniejszy, obojętnie stary czy nowy (spójrz np. na maskę Twingo albo Matiza...)

a widziales kiedys Smarta po wypadku ?

"It is good to learn from your mistakes, but better still to learn from the mistakes of others!"

Tytuł:
Administrator
Administrator
Awatar użytkownika

wojz pisze:
(spójrz np. na maskę Twingo albo Matiza...)

Tu Cię zaskoczę (zresztą sam siebie zaskoczyłem [zlosnik] )... Kilka lat temu przywaliłem przy prędkości ok.50km/h w tył Astry Classic (Sedan)... Baba miała pół kufra mniej, a na Twingo niemalże śladu nie było...

PS. Od tego czasu staram się mniej oglądać za długonogimi pannami jak prowadzę [zlosnik] [cool] [oczko]

"Chcę umrzeć spokojnie, we śnie - tak jak mój znajomy, a nie wrzeszcząc z
przerażenia - tak jak jego pasażerowie."

Tytuł:
wiarus junior
Awatar użytkownika

życzenia powrotu do zdrowia dla całej rodziny

koń jaki jest ...każdy widzi ,,,, silnik musi coś spalać:albo benzynke, albo olej , albo zawory...""

http://www.kolderki.org/kolderki/pages/ ... php?nr=275

Tytuł:
postmistrz
Awatar użytkownika

Dzięki za życzenia zdrowia. Martusia codziennie powtarza, że samochodzik się zepsuł[hehe], żona na 3 tygodnie unieruchomiona (kołnierz, siniaki itp), teściowa wyszła ze szpitala. W tej chwili, dla poprawy humoru Kasi znoszę do domu foldery kolorowych plastikowych furek, ale dużych i bezpiecznych - niech sobie wybierze. Chyba tym razem postawię na Toyotę (Avensis lub Corolla Verso) lub Mazdę 6, Hondę Accord. Chodzi mi także po głowie Toyota Hilux lub Nissan Pick Up (oba mają homologację ciężarową, czyli paliwo tańsze o VAT). Poza tym sprzedałem SD-ka i został mi już tylko Patrol. Poszukiwania Mercedesa G wznawiam niezwłocznie po decyzji ubezpieczyciela co do wypłaty odszkodowania.

41 Buick Special x2, 49 Chevy "Deratyzator", 50 Olds "Patton", 53 Chevy Bel Air, 55 Chevy 3800 panel, 70 Chevy Impala conv, 77 Chevy Monte Carlo, 87 Chevy G20, 89 Chevy K5, 03 Chevy S10 = 86 garow, 59.7 L, 2480KM

Tytuł:
wiarus senior
Awatar użytkownika

and6412 - strasznie mnie wkurzyłeś!!! :x Słuchaj ja nie jestem jaimś znawcą i ekspertem, ale czuję się upoważniony porządnie Cię ochrzanić, bo piep..... jak potłuczony. Już 108 miała kontrolowana strefę zgniotu doprowadzoną do bardzo wysokiego poziomu - NIEOSIĄGALNEGO wówczas dla innych producentów. W MB za bezpieczeństwo odpowiadał cały sztab ludzi m.in. Karl Wilfert. Już w "skrzydlakach" była kontrolowana strefa zgniotu tylko jeszcze w powijakach, ale była. Potem było całe mnóstwo innych patentów poprawiających bezpieczeństwo. Poduszki powietrzne testowane na W 108/109, ABS testowany na W 114/115 itd. Zabrano zbiornik paliwa ze strefy zgniotu, aby zapobiec wybuchowi. Auto które Ty masz zostało nazwane w USA "panzercar" - to chyba mówi samo za siebie.
Już w "skrzydlakach" kabina pasażerska była wzmocniona i bardzo sztywna, zastosowano stożkowe zamki w drzwiach, aby drzwii otworzyły się nawet po strasznej kolizji i pasażerowie mogli wysiąść lub mogli być wyjęci. Popatrz na to - W 110 po dachowaniu:
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
ABSOLUTNIE KAŻDY MB z lat 60 - tych. i 70 - tych. wyprzedzał swoją epokę o "parę ładnych lat" i dlatego właśnie jak ktoś jeździ W 123 czy W 116 to nie odczuwa tego, że te auta mają ponad 20 lat. Pozdrawiam - Łukasz.

Tytuł:
Klubowicz
Awatar użytkownika

Ja tez sie dołaczam do zyczeń powrotu do zdrowia. Dobrze ze wszystko w porzadku z rodzinką.
Ja w swojej rodzinie tez mialem przypadek spotkania z TIRem ale na czołowke z tym ze przy malej predkosci. Skonczylo sie na szczescie tylko w szpitalu a potem roczna rehabilitacja. I tu jedna uwaga gdyby pasazer z tylu byl zapiety pasami to nie musialby rok czekac na powrot do zdrowia. Kierowca i pasazer z przodu mieli mnijesze obrazenia niz ten z tylu.
Pozdrawiam
Futrzak

Tytuł:
Swoja BABA

[strzalka]
Futrzak pisze:
... I tu jedna uwaga gdyby pasazer z tylu byl zapiety pasami to nie musialby rok czekac na powrot do zdrowia. Kierowca i pasazer z przodu mieli mnijesze obrazenia niz ten z tylu....

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 43 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2 3 Następna

Strefa czasowa UTC+02:00