MB/8 Club Poland - Klub i forum miłośników samochodów Mercedes-Benz

Forum dyskusyjne klubu właścicieli i miłośników samochodów marki Mercedes-Benz
Dzisiaj jest wt sie 05, 2025 10:49 am

Strefa czasowa UTC+02:00

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 21 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2
Autor Wiadomość
 Tytuł:
wiarus senior
Awatar użytkownika

Słuchajcie ta strona jest zrobiona dla jaj, wiec trzeba wziąć na jej treści poprawkę , i przyjąć je z przymrużeniem oka. Wszyscy (łącznie ze mną) potraktowali to „bractwo” na poważnie, a tak nie powinni. Zrobił się z tego taki sam wątek jak kiedyś chłopaki z Trójmiasta wszczepili diody do 115 i mówili ze tak jest teraz ładnie. [zlosnik]

Tytuł:
nowy

W koncu sie domysliliscie...

Oczywiscie to parodia wszelkich klubow motoryzacyjnych/tuningowych itp...

Dajcie ludzie troche na luz, troche wiecej usmiechu! :D

Apropo, mialem na oku ladnego W115 200D... zakochalem sie w nim, ale finanse nie pozwolily.. coz...

Tytuł:
wiarus senior
Awatar użytkownika

[zlosnik] a ja właśnie chciałem napisać, że u nas na forum jest niejaki Eater i czy to nie ten z Bractwa :roll: .
Teraz jeżdżę W 116, ale wcześniej był Caro i bez wątpienia nie da się tych aut powównać, bo są inne (Polonez też jest zielony [zlosnik] ).
Jednak Polonez jako krajowy samochód świetnie sie w Polsce sprawdza jak wół roboczy. Dostęp do części i ich ceny są niesamowicie przystępne.
Chiałbym mieć Poloneza w pierwszej wersji, najlepiej białego. Pamiętam jak mój Wujek jeździł takim i to nowym.
Kiedyś poszedł do sklepu motoryzacyjnego i kupił pokrowce na siedzenia. Przymierza i nie pasują na tylną kanapę. Wraca do sklepu i reklamuje towar u sprzedawcy, a sprzedawca na to:
S-"Panie chciałeś pan pokrowce do Poloneza to pan masz!"
W-"Ale one nie pasują na tylną kanapę!"
S-"Panie nie mogą nie pasować!"
W-"Ale nie pasują!"
S-"Zaraz, a jaką masz pan wersję?!"
W-"Z rozkładaną tylną kanapą."
S-" :o panie trzeba było tak od razu. Masz pan wersję lux normalnie i nic pan nie mówisz i ja dałem pokrowce do normalnej wersji!"
Jeśli chodzi o Polonezy to się spotkałem z opiniami, że Polonez skończył się na Caro. Jak to słyszę to od razu w myślach mam, że MB skończył się na W 126 :roll: ...

Tytuł:
nowy

Tez uwazam ze Polonez skonczyl sie na Caro.. no moze na Atu w pierwszej wersji.

Plusy to juz ostre przegiecie Deawoo... oni powinni robic odkurzacze a nie samochody.
Ale ja na swojego Poldka nie mam co narzekac, uwazam, ze jest jednym z najlepiej utrzymanych Poldkow tego modelu, zadbalem o silnik, nadwozie... i mysle ze jest w nim cos procz przestarzalej, komunistycznej mysli technicznej...

Ale walczyc bede o W115... mam wrazenie, ze one do mnie mowia... 8)

Tytuł:
kombatant
Awatar użytkownika

Jedno trzeba poldolotowi przyznać, najlepiej (mojego kuzyna) brał progi koło 80 [zlosnik] i jakoś mu to nie szkodziło.

"bułka tarta to nasz narodowy symbol bohaterski... to nasz wkład w światową kuchnię"

Tytuł:
wiarus senior
Awatar użytkownika

Lokalizacja: Królewskie Stołeczne i Rezydencjalne Miasto Wrocław
Eater pisze:
Ale walczyc bede o W115... mam wrazenie, ze one do mnie mowia... 8)

Masz dobre wrażenie, to że W115 mówią wiem już od kilku dni. A konkretnie od zeszłej niedzieli, kiedy to wsiadłem do mojej, powiedziałem "Dzień dobry maleńka, masz ochotę na spacerek?", przekręciłem kluczyk - zagadała swoim pieszczącym uszy, lekko zachrypnietym, jakby poimprezowym głosem nastolatki. Wrzuciłem jedynkę, ruszyła z gracją, i okazało się, że maleńka ma swoją wizję spacerów - skrzynia zablokowała się na jedynce, i nie można przełączyć biegu. Ale na dniach powininen zjawić się u niej pan doktor który pomówi z nią inaczej :-)

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 21 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2

Strefa czasowa UTC+02:00