MB/8 Club Poland - Klub i forum miłośników samochodów Mercedes-Benz

Forum dyskusyjne klubu właścicieli i miłośników samochodów marki Mercedes-Benz
Dzisiaj jest sob sie 09, 2025 5:47 pm

Strefa czasowa UTC+02:00

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 47 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2 3 4 Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
wiarus senior
Awatar użytkownika

Lokalizacja: Królewskie Stołeczne i Rezydencjalne Miasto Wrocław
adi pisze:
Lubie duże telefony :)
A 9210i baaaardzo mi się podoba... chociażby ze względu na ekranik wewnętrzny [zlosnik] [zlosnik] [zlosnik] [zlosnik]
A z GPRSu i tak bym nie korzystal... nawet jakby miala... wiem jak to bylo z C100 [szalone]

Aaa... no widzisz, wyświetlacz który widać z kilometra... chyba że tak... widziałem dziś kolesia który jechał obok W211, lewą ręką trzymał kierownicę, a prawą trzymał jakiegoś communicatora [prawdopodobnie 9210] próbował coś pisać w czasie jazdy [szalone]
Co do GPRSu - możesz mi wierzyć - na klawiaturze QWERTY i dużym ekranie używałbyś, chociażby do gadu :-) Oczywiście nie od parady jest odpowiednia taryfa na pakietową transmisję danych - ja mam 1Mb/1zł, naliczanie półmegowe, i czasami używam jako modemu do kompa :-)

Tytuł:
wiarus senior

ja miałem takie zeszłe wakacje najpierw simens me 35 w autobusie mi zniknął 2 miesiące oczekiwań i wymarzona 6310i 3 tygodnie miałem :oops: wypad mi z kieszeni na ławce ...teraz niezpuszczam tel z oka [zlosnik]

Tytuł:
kombatant
Awatar użytkownika

TrickyKid pisze:
Co do GPRSu - możesz mi wierzyć - na klawiaturze QWERTY i dużym ekranie używałbyś, chociażby do gadu :-) Oczywiście nie od parady jest odpowiednia taryfa na pakietową transmisję danych - ja mam 1Mb/1zł, naliczanie półmegowe, i czasami używam jako modemu do kompa :-)

No to w takim razie bym używał... gdyby był... ale obejdzie się bez GPRS'u [oczko] [zlosnik]
9500 i 9300 o ile są w Polsce (jakoś nie widziałem jeszcze [szalone] ) to cena ich jest co najmniej o kilka stów wyższa od 9210i [szalone]

Plan jest taki:
Za jakiś czas kupie 9210i , a poźniej ew coś lepszego [usmiech]

Tytuł:
weteran

Aktualnie nokia 6610

Tytuł:
swój chłop
Awatar użytkownika

A ja mam Sony Ericsson`a T310 + ladowarka samochodowa. [zlosnik]

MB201 190E 2.0 88r automat leniuch - EX
MB123 240D 79r - EX
dawniej FIAT 126p 'czerwona strzala' 87-88r - EX

Tytuł:
kombatant
Awatar użytkownika

adi pisze:
TrickyKid pisze:
adi pisze:
Ja mam Nokie 3310 [zlosnik] Solidny sprzęt :)
A moje marzenie to Nokia 9210i lub wyższa (np 9500 [zlosnik] )

adi, powiem Ci, że 9210i miałem, i jest to sprzęcior który nieco rozczarowuje - szybko wróciłem do 6310 [jeszcze wtedy bez "i"]. Klunkier wielki jak blok z siporexu, na necie nie polatasz za bardzo bo nie ma GPRSu, obsługa w trybie zamkniętym przegwizdana, no generalnie rzecz biorąc poza lansowaniem się po okolicy to nie widzę rozsądnego zastosowania dla tego sprzętu. 9300 i 9500 to co innego - na papierze wyglądają bardzo atrakcyjnie, być może przyjdzie mi zobaczyć jak to będzie w praniu...

Lubie duże telefony :)
A 9210i baaaardzo mi się podoba... chociażby ze względu na ekranik wewnętrzny [zlosnik] [zlosnik] [zlosnik] [zlosnik]
A z GPRSu i tak bym nie korzystal... nawet jakby miala... wiem jak to bylo z C100 [szalone]

Też kiedyś byłem zajawiony na niego, ale powiem Ci, że mi przeszło, bo o kicha musi być.

Powiem Ci tak:
Od paru lat (ok 2) uzytkuję PDA głównie jako sprzęt pomagający mi w organizacji czasu (człowiek się tak przyzwyczaja, ze zapomina sie odlac, jak mu sie przypomnienie nie wyświetli ;-) ). W karzdym razie połączenie PDA + Kom. jest rewelacyjne, ale scalenie tego w jedną całość to pomyłka. Komórke biorę wszędzie, a PDA, tylko np. do szkoły, jak załatwiam różne rzeczy, ale nigdy nie noszę w wolnym czasie , bo to poprostu ogranicza wygodę. Musisz się martwić, że masz jakiś 1000zł w kieszeni itp. Ja noszę Motorolę V cośtam (taki stary grat za 80zł) i to jest dla mnie idealny telefon, średnio raz na 2 dni spada mi na glebę, mogę go zgubić, mogą mi go ukraść, trudno 80zł przeboleję, ale żebym, się musiał liczyć z paroma setkami to już nie ;-)

GMail: anwojcik (at) gmail.com

Tytuł:
wiarus senior
Awatar użytkownika

Lokalizacja: Królewskie Stołeczne i Rezydencjalne Miasto Wrocław
and6412 pisze:
Powiem Ci tak:
Od paru lat (ok 2) uzytkuję PDA głównie jako sprzęt pomagający mi w organizacji czasu

Wiele razy podchodziłem do ułatwiania sobie życia za pomoca PDA, i zawsze wychodziło odwrotnie... Jaki PDA używasz?

Tytuł:
kombatant
Awatar użytkownika

HP Jornada 560 (to nie oznaczenie silnika [zlosnik] ) na PPC 2000 (wcześniej Cassiopeia A-20, genialny sprzęt, choc trochę przestarzały), po PDA nie można oczekiwać za dużo. Np. że będziesz korzystał z netu, albo filmy oglądał. To nie jest PC. Ale w połączeniu z MS Outlook (kalendarz, notatki, mail, kontakty) na PC stanowi naprawdę spore narzędzie. Oczywiście do wszystkiego trzeba się przyswyczaić. Jednak bez używania Outlooka na PC stanowi bezuzyteczny gadzet. Cała jego istota i funkcjonalność polega na tym, że cały czas możesz nosić ze sobą i edyetować najważenijsze dane z PC (czyli m.in. z MS Outlook).

Właśnie dlatego nigdy nawet nie myślałem nad czymś pod PalmOS. Poprostu palm nie służy do zabawy i wgrywania 1000 niepotrzebnych programów, on musi być użytaczny i całkowicie kompatybilny ze środowiskiem jakiego uzywasz (sam PDA bez PC, jest bezuzyteczny)

Takie są moje opinie jako 'powiedzmy doświadczonego ;-)' usera PDA

GMail: anwojcik (at) gmail.com

Tytuł:
wiarus junior
Awatar użytkownika

Ja ma Nokia 6210 dobry telefonik chyba jaden z lepszych jakich miałem ale coś ostatnio zaczyna szfankować a najlepszy jak dla mnie jak chodzi o bezawaryjność to 3310 żona ma takowy. A w samochodzi zestaw słuchawkowy [zlosnik] czasami [zlosnik]

a w stajni :126p,Lublin
:-) nie ma jak kombi :-)

Tytuł:
weteran
Awatar użytkownika

MERCEDES 4 EVER pisze:
AMG to miałes wiecej aut czy telefonow???

Ciekawe dlaczego twierdzisz, że miałem dużo telefonów ??
Z kąd takie wnioski ??

Używam Nokii 8310 która dostałem w spadku [zlosnik]

MIKE SANDERs Korrosionsschutzfett
www.bezkorozji.pl
535-466-616

Tytuł:
wiarus senior

[quote="adi"]No to w takim razie bym używał... gdyby był... ale obejdzie się bez GPRS'u [oczko] [zlosnik]
9500 i 9300 o ile są w Polsce (jakoś nie widziałem jeszcze [szalone] ) to cena ich jest co najmniej o kilka stów wyższa od 9210i [szalone]

Co do używania GPRS to mogę polecić urządzenie Blackberry, którego używam od jakiegoś czasu. W bardzo ładny sposób łączy funkcję telefonu z e-mailem oraz kalendarzem i kontaktami (jak w Outlooku). Na razie to działa przy pomocy roamingu (usługa zarejstrowana w Wlk. Brytanii w T-Mobile), ale Era już podawała, że testują Blackberry i że "za jakiś czas będą dostępne na rynku". Niestety to już jest taka mega-smycz.

Pozdrawiam.

Tytuł:
kombatant
Awatar użytkownika

and6412 pisze:
Też kiedyś byłem zajawiony na niego, ale powiem Ci, że mi przeszło, bo o kicha musi być.

Powiem Ci tak:
Od paru lat (ok 2) uzytkuję PDA głównie jako sprzęt pomagający mi w organizacji czasu (człowiek się tak przyzwyczaja, ze zapomina sie odlac, jak mu sie przypomnienie nie wyświetli ;-) ). W karzdym razie połączenie PDA + Kom. jest rewelacyjne, ale scalenie tego w jedną całość to pomyłka. Komórke biorę wszędzie, a PDA, tylko np. do szkoły, jak załatwiam różne rzeczy, ale nigdy nie noszę w wolnym czasie , bo to poprostu ogranicza wygodę. Musisz się martwić, że masz jakiś 1000zł w kieszeni itp. Ja noszę Motorolę V cośtam (taki stary grat za 80zł) i to jest dla mnie idealny telefon, średnio raz na 2 dni spada mi na glebę, mogę go zgubić, mogą mi go ukraść, trudno 80zł przeboleję, ale żebym, się musiał liczyć z paroma setkami to już nie ;-)

Spoko... i tak go z czasem kupie [zlosnik]

AMG pisze:
MERCEDES 4 EVER pisze:
AMG to miałes wiecej aut czy telefonow???

Ciekawe dlaczego twierdzisz, że miałem dużo telefonów ??
Z kąd takie wnioski ??

Używam Nokii 8310 która dostałem w spadku [zlosnik]

Remkowi się chyba pomyliło :) Chciał napisać ze ja mialem dużo telefonów [zlosnik] A miałem więcej telefonów bo auto miałem i mam jedno [zlosnik]

adi

W Polsce sprzedaje się tylko godność i wódka

Tytuł:
swój chłop
Awatar użytkownika

Ja używam Nokii 6310i. Jest to rewelacyjny telefon a szczególnie bateria która potrafi "trzymać" ok. tygodnia i na razie nie zamierzam go zmieniać na inny.

Tytuł:
swój chłop

Witam

Od niedawna mam Nokie 6230 - ma min. wbudowany zestaw glosnomowiacy, wiec wystarczy prosty uchwyt do auta i juz bedzie mozna bezpiecznie go uzywac podczas jazdy.

Pozdrawiam

www.auto-koneser.gratka.pl

Tytuł:
Swoja BABA

ja mam Nokie 6610 ... i bardzo ją lubie...
co prawda straszyli mnie ludzie, ze jest bardzo delikatna... i jak spadnie na ziemie... to juz moge jej nie pozbierac ;) ...
pomimo tego kupilam ja sobie, wracajac z salonu z nowa komoreczka... ciagle myslalam "tylko jej nie upusc ... " ... no i tak intensywnie myslalam, ze gdy wysiadalam przed domem z auta, spadla mi na kostke brukowa :roll: ...
ale przezyla ... [zlosnik] ... od tej pory nieraz mi spadala...
choc mysle ze upadku jaki przezyla moja poprzednia komorka ( Nokia 7110 ) -z drugiego piętra na parter ,na marmurowe schody- mogla by nie przezyc ;)

and6412 pisze:
Ja noszę Motorolę V cośtam (taki stary grat za 80zł) i to jest dla mnie idealny telefon, średnio raz na 2 dni spada mi na glebę, mogę go zgubić, mogą mi go ukraść, trudno 80zł przeboleję, ale żebym, się musiał liczyć z paroma setkami to już nie ;-)

nie potrzebny mu telefon o wiekszej ilosci funkcji... chocby lepszej ksiazce telefonicznej ... bo ma osobista sekretarke ;) :lol:

"It is good to learn from your mistakes, but better still to learn from the mistakes of others!"

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 47 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2 3 4 Następna

Strefa czasowa UTC+02:00