MB/8 Club Poland - Klub i forum miłośników samochodów Mercedes-Benz

Forum dyskusyjne klubu właścicieli i miłośników samochodów marki Mercedes-Benz
Dzisiaj jest śr sie 13, 2025 7:51 pm

Strefa czasowa UTC+02:00

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 62 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2 3 4 5 Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
wiarus senior
Awatar użytkownika

Lokalizacja: Królewskie Stołeczne i Rezydencjalne Miasto Wrocław
Xytras pisze:
Heh a wyglada naprawde pieknie [zlosnik] Czyli duzo ja laczy z moim "Mietkiem" ten silnik, tez sie zastanawiam jak to jeszcze dziala [zlosnik]

Ja swojego Merca uwielbiam, i choć pare razy zastanawiałem się czy czasem nie zdurniałem do reszty ładując się w tą zabawkę, to za każdym razem jak wsiadam za kółko wszystkie wątpliwości mijają. Skończenie tego auta jest kwestią głównie czasu. W123 będzie kolejne :-)

Tytuł:
kombatant
Awatar użytkownika

NO zycze wytrwalosci [zlosnik]
Ja mam zwyczajnie niemile w spomnienia, starzy władowali kupe kasy w te autko i zwyczajnie zrobili ich w konia, teraz dopiero wychodzi ze progi byly wypiankowamne, przedni prawy blotnik kretyn przypasowywal palnikiem, efekt taki ze wszedzie wylaza pecheze :cry: , komplet drzwi z pecherzami na spawach od reperaturek, tyln y pas do wymiany, podloga komplet wnetrze i bagaznik tez do wymiany :-? , niewiem szczerze jak jeszcze uratowac to uutko, wszedzie te pecherze, no i wnetrze, tapicerki niekompletne( czyt. prawie wcale niekompletne)ach szkoda gadac :(
Nie mowiac o tym ze u lakiernika jak wyciagali te wszystkie chromu w oknach to chyba rzucali tym byle jak na ziemie, bo nie maja juz starego blasku tylko sa cale zrysowane, jak patrze na to autko to mi sie plakac chce, z drugiej strony stoi juz u nas jakies 16 lat i naprawde go kocham i nie kce innego [zlosnik]

Swoja BABA

TrickyKid pisze:
adi pisze:
phill pisze:
skąd bierze się ta biała smuga po prawej stronie zdjęcia :roll: ?

Jakies auto szybko przejechalo.... na cyfraku tak wychodza fotki ;)

A fotki genialne :)

Tak naprawdę to nie przejechało szybko, wystarczy że zmieściło się 30 sekundach otwartej migawki. I nie tylko na cyfraku taki efekt wychodzi, bo analogi reagują dokładnie tak samo :-)

no nie do końca ... nigdy jeszcze nie widziałam zdjęcia, na którym pojazd w ruchu pozostawiłby tylko rozmazany pas po światłach... zauważ, że ostrość nad tym pasem jest normalna... wszystkie zdjęcia które widziałam miały rozmazany pas po całym poruszającym się przedmiocie ... nie było to robione na opcji "sport" ?

"It is good to learn from your mistakes, but better still to learn from the mistakes of others!"

wiarus senior
Awatar użytkownika

phill pisze:
no nie do końca ... nigdy jeszcze nie widziałam zdjęcia, na którym pojazd w ruchu pozostawiłby tylko rozmazany pas po światłach... zauważ, że ostrość nad tym pasem jest normalna... wszystkie zdjęcia które widziałam miały rozmazany pas po całym poruszającym się przedmiocie ... nie było to robione na opcji "sport" ?

Eeee... coś sciemniasz... aż odgrzebałem czasopismo które zawiera jedno z moich ulubionych zdjęć rajdowych, i zeskanowałem, żeby Ci pokazać... Zrobione w czasach kiedy jeszcze nie istniały aparaty cyfrowe, ale za to były zwykłe lustrzanki z jasnymi obiektywami, i odpowiednie klisze umożliwiające długie naświetlanie.

Obrazek

Jeśli samochód jest mniej obecny w jednym miejscu niż obecny [w zależności o całego czasu naświetlania, od prędkości poruszania się obiektu, jego jasności raz jego fizycznej długości] samochód będzie widać rozmazany, lub nie będzie go widać w ogóle. Jeśli podczas naświetlania w którymś momencie walnięmy lampą błyskową tak, że obejmie ona zasięgiem błysku samochód, to w tym miejscu samochód będzie widzialny na fotce [i wyraźny], i w zależności od tego czy będzie to na początku naświetlania, w środku, czy na końcu, smugi jego świateł będą przed nim, na obu jego końcach, lub za nim.

Tytuł:
swój chłop

Tricky od dziś nie jesteś wiarus junior , Dostaleś awans na zawodowy fotograf [zlosnikz]

Tytuł:
swój chłop

Co to za cyfrowka ? 8)

Tytuł:
wiarus senior
Awatar użytkownika

Lukasz123 pisze:
Co to za cyfrowka ? 8)

Sony F717

Tytuł:
kombatant
Awatar użytkownika

TrickyKid pisze:
Lukasz123 pisze:
Co to za cyfrowka ? 8)

Sony F717

Kodaka juz nie masz ?

Tytuł:
kombatant
Awatar użytkownika

Ładniutkie :)
Moge prosić o full wersję na miala, pliz? [cool]

"bułka tarta to nasz narodowy symbol bohaterski... to nasz wkład w światową kuchnię"

Tytuł:
wiarus senior
Awatar użytkownika

adi pisze:
TrickyKid pisze:
Lukasz123 pisze:
Co to za cyfrowka ? 8)

Sony F717

Kodaka juz nie masz ?

Mam, i właśnie zastanawiam się co z nim zrobić, bo mimo że wart jest dosłownie grosze, to bardzo przydatny z niego sprzęt i trochę żal się z nim rozstawać...

Wookee pisze:

wszystkie chcesz w full wersjach?

Tytuł:
kombatant
Awatar użytkownika

TrickyKid pisze:
Wookee pisze:

wszystkie chcesz w full wersjach?

Teoretycznie mam 200 MB skrzynki, więc tylko nie puść mi 100 na raz ;)

"bułka tarta to nasz narodowy symbol bohaterski... to nasz wkład w światową kuchnię"

Swoja BABA

TrickyKid pisze:
Eeee... coś sciemniasz... aż odgrzebałem czasopismo które zawiera jedno z moich ulubionych zdjęć rajdowych, i zeskanowałem, żeby Ci pokazać... Zrobione w czasach kiedy jeszcze nie istniały aparaty cyfrowe, ale za to były zwykłe lustrzanki z jasnymi obiektywami, i odpowiednie klisze umożliwiające długie naświetlanie.

Jeśli samochód jest mniej obecny w jednym miejscu niż obecny [w zależności o całego czasu naświetlania, od prędkości poruszania się obiektu, jego jasności raz jego fizycznej długości] samochód będzie widać rozmazany, lub nie będzie go widać w ogóle. Jeśli podczas naświetlania w którymś momencie walnięmy lampą błyskową tak, że obejmie ona zasięgiem błysku samochód, to w tym miejscu samochód będzie widzialny na fotce [i wyraźny], i w zależności od tego czy będzie to na początku naświetlania, w środku, czy na końcu, smugi jego świateł będą przed nim, na obu jego końcach, lub za nim.

yhmmmmm ...
masz racje... faktycznie

"It is good to learn from your mistakes, but better still to learn from the mistakes of others!"

Klubowicz

Numer GG: 267496
TrickyKid pisze:
Ostatnio wszędzie gdzie wypuszczam się samochodem zabieram cyfraka, i również staty, 2 ostatnie wieczory zaowocowały paroma ujęciami które są chyba warte pokazania szerszej publiczności, bo nawet mnie samemu prawie się podobają :-)

Obrazek

Dla mnie fotka odjazdowa [cool] A Małgosia dziwiła się (chyba do przed wczoraj, że od momentu zakupu cyfraka nie rozstaję się z nim i noszę go cały czas na pasku [oczko] Nigdy nie wiadomo, na jaki obiekt się trafi [oczko] W każdym razie długi weekend zaowocował ok. 600 zdjęciami z Ziemii Sandomierskiej [cool]

MB V250d long 4M '21
MB GLC 220 CDI 4M '18

Tytuł:
wiarus senior
Awatar użytkownika

A dziś nie wytrzymałem i zrobiłem mały spacerek połączony z sesją foto. Widać przy okazji jak bardzo Sony nie radzi sobie z kolorami. To jedyne co mogę temu aparatowi zarzucić, ale za te pieniądze i tak jest niezłą zabawką.

Obrazek

Tytuł:
wiarus senior
Awatar użytkownika

Wczoraj kolejny dzień męczyłem aparat, i późną nocą udało mi się wycisnąć z niego całkiem nieziemski efekt... :-)

Obrazek

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 62 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2 3 4 5 Następna

Strefa czasowa UTC+02:00