art pisze:
Nie uważam że na gazie jeżdżi się lepiej niż na benzynie ale tak naprawdę jeżeli jest dobry reduktor porządek z układem WN to jeżdżi się podobnie w moich m110 w zasadzie nie ma różnicy pomiędzy gazem a benzyną.Ale wracając do sprawy chodzi mi o to że nie ma się sugerować co ktoś mówi dlatego pytałem czy masz kłopoty z gazem czy chcesz zdemontować pod wpływem kolegów z forum de facto najwięksi przeciwnicy gazu jeżdża zazwyczaj dieslami dobre to jest podoba mi się to buhaha a pozatym jeżeli ma się chociaż trochę pojęcia to samemu powinno się zrobić porządek z gazem u nas wszystkie 4 benzyny są również na gazie i nie ma z nimi problemu typu wystrzały czy jakiś drastyczny spadek mocy.
Pozdro ART.
jakie masz mixery i parowniki w tych M110 ?
ja mam Lovato major ( największy Lovato) i mixer taki z kolankiem na górze i srednicą wew ok. 6-7 cm . W srodku mixera są dziurki i taki grzybek odwrócony na 2 srubkach o śr 4 cm. W sumie b. ograniczony pzrelot powietrza. I regulację na srubę
Też masz ręczne regulowanie mieszanki czy za pomocą sondy ,
Manuale czy automaty ?
Jakie masz spalanie ?
Mi chodzi trochę lepiej na benzynie, Vmax większe ( 210 w stosunku do 190 na gazie) chyba przez ten przytkany przez mixer wlot powietrza ( ale cięgna gazu tez w czasie tamtej jazdy testowej mialem tak przykręcone ze nie do konca sie pzrepustnica otwierala, moze to + mixer powodowalo niższy Vmax, 210 bylo w drodze na założenie gazu)