MB/8 Club Poland - Klub i forum miłośników samochodów Mercedes-Benz

Forum dyskusyjne klubu właścicieli i miłośników samochodów marki Mercedes-Benz
Dzisiaj jest śr sie 13, 2025 7:51 pm

Strefa czasowa UTC+02:00

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 37 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2 3 Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
wiarus senior
Awatar użytkownika

MERCEDES 4 EVER pisze:
Uogolnienie????? a np słynna sprawa MB sl za iles tam tys zł ktory stał w serwisie non stop i psuł sie na zawołanie??????? http://www.streetracing.pl/forum/viewtopic.php?t=16414 prosze tu jest jedna opowiasta-kupa kasy auto nie jedzie a nowe! jak ktos chce wiecej takich historyjek to prosze http://allegro.autocentrum.pl/oceny_aut/index_a.html to jest dział na moto allegro z opiniami o autach,poczytajcie o MB,Passatach,Fokusach,Citroenach,BMW i innytch popularnych autach a zobaczycie jak sie sprawuja autka za czesto ponad 100 tys.zł.Mnie głownie wkurzaja dwie sprawy.1 za duzo elektroniki i to sie krzaczy-nie moze człowiek w spokoju np odłaczyc akumulatora zeby pozniej auto mozna było wogole odpalic.Dwa ze tej elektoniki nikt w olsce nie umie robic a juz na pewno prasownicy ASO-srednio im wychodzi zmiana oleju a co dalej??????????

Tak, nadal twierdze ze jest to uogolnienie. Jezdze juz czwartym autem kupionym jako nowe w salonie w polsce i nie narzekam, co wiecej, na wiosne planuje zakup nastepnego.
To, ze zdarzaja sie auta nowe, awaryjne, coz... kupujac uzywane auto nawet od zaprzyjaznionego mechanika, ktory mowi, ze igla, tez nie masz pewnosci, ze za miesiac nie peknie Ci korbowod, nie zmieli sie przegub, albo skrzynia nie zacznie szwankowac, nie mowiac juz o pekajacych paskach, lancuchach, nawalajacych pompach i wielu wielu innych. Kazde auto, jako zespol wielu precyzyjnych ukladow elektrycznych i mechanicznych ma prawo sie popsuc. Tylko na nowe masz gwarancje, na uzywane niestety nie. A praca serwisow to zupelnie inna bajka, z mechanikami jest tak samo jak z lekarzami [zlosnik]
Pozdrawiam i zycze bezawaryjnej jazdy [ok]

[url=http://tinyurl.com/ynncqo]C wie cool[/url]
[url=http://tinyurl.com/yqlveg]T wie toll[/url]
[url=http://tinyurl.com/29p2sb]V wie volksschubkarre[/url]
[url=http://tinyurl.com/26282p]W wie... volvo[/url]

Tytuł:
kombatant
Awatar użytkownika

misiek pisze:
Kazde auto, jako zespol wielu precyzyjnych ukladow elektrycznych i mechanicznych ma prawo sie popsuc.

Tak jest, i nie jest tu akurat tak bardzo istotne czy jest to MB czy jest to BMW czy tez inna marka dbajaca o wypuszczone produkty.

Jednak przy 25 - letnim MB szanse na usterke sa jednak wyzsze, z racji tego ze swoje juz przejechal, i moze to byc najlepsza czesc, ale zawsze bedzie ona podczas jazdy zuzywana.

Pozdrawiam

Tytuł:
swój chłop

Gosc który to pisał musiał mieć niezłą fazę. Rozwaliło mnie to przedłużanie pozbawiania dziewictwa. Mój wujek kupuje wyłącznie nówki a mnie żal się robi jak patrzę na te jego auta bo w pierwszym roku traci taki 25-30% wartości.
Dla mnie, w polskich warunkach, auto używane jest lepsze od nówki ze względu na:
1. Dużo rzeczy robisz sam a nówka to tylko ASO.
2. Nie dostaniesz ataku serca z powodu rysy na lakierze w aucie kilkuletnim.
3. Roczna utrata wartości do przyjęcia.

Tytuł:
weteran
Awatar użytkownika

WY SIĘ ŚMIEJCIE Z TEGO ROZDZIEWICZANIA, ale ja bym oddał rok życia za to żeby mieć fabrycznie nowego w123 280E w kolorze grafit metalik z klimą i resztą wypasu jaki mam , z przebiegiem 0 km!!!

W107 560sl
W108 280se 3.5 Rote Sau

Tytuł:
Administrator
Administrator
Awatar użytkownika

erio pisze:
ale ja bym oddał rok życia za to żeby mieć fabrycznie nowego w123 280E w kolorze grafit metalik z klimą i resztą wypasu jaki mam , z przebiegiem 0 km!!!

[zlosnik] [zlosnikok]

"Chcę umrzeć spokojnie, we śnie - tak jak mój znajomy, a nie wrzeszcząc z
przerażenia - tak jak jego pasażerowie."

Tytuł:
wiarus junior
Awatar użytkownika

Myśle że pisał to ktoś kto ma dużo kasy i nie może przeżyć że jego auto nie jest jedyne w mieście tylko jakiś burak kupił sobie takie same.
Tak wywnioskowałem z pierwszych słów że biedakom nie należy się odrobina luksusu, tylko ludziom wartościowym takim jak ON.
Jednym zdaniem "buraki won do slumsów".
Chyba za dużo hiphopu się nasłuchałem [zlosnik] [oczko]

Ex W123 200D

Tytuł:
wiarus senior
Awatar użytkownika

Nie wiem czemu się tak irytujecie? To jest napisane pół żartem.
Taki artykuł nic nie wnosi, poprostu ktoś musiał sobie coś napisać.

Więcej luzu [zlosnik]

Tytuł:
swój chłop

kurde problem to dopiero by był jak by w w124 pasek rozrządu pękł hie hie hie co za idiota to pisał,,, mój ojciec zawsze mówił i nadal powtarza w sumie przeszło to namnie ;-) że niestety ale nie każdy może jeździć mercedesem większość ludzi w polsce to ciemnota dla nich 10 letni mercedes to "taki złommmmmmm"??? tempak kowalski woli nowego tico niż 10 letnie w124 takie jest rozumowanie polskiej ciemnoty

Tytuł:
wiarus junior
Awatar użytkownika

Beczko Maniak pisze:
kurde problem to dopiero by był jak by w w124 pasek rozrządu pękł hie hie hie co za idiota to pisał,,, mój ojciec zawsze mówił i nadal powtarza w sumie przeszło to namnie ;-) że niestety ale nie każdy może jeździć mercedesem większość ludzi w polsce to ciemnota dla nich 10 letni mercedes to "taki złommmmmmm"??? tempak kowalski woli nowego tico niż 10 letnie w124 takie jest rozumowanie polskiej ciemnoty

Nie zapominaj że niektóre mercedesy to naprawde złomy.
A taki Kowalski chce po prostu coś nowego a nie używanego i dzięki Bogu że tacy istnieją.

Ex W123 200D

Tytuł:
kombatant
Awatar użytkownika

Rad.ek a wiesz ze np.tico ma sztywna kolumne kierownicza?-ja widziałem jak znajomy blachaz prostował tico po drobnej stłuczce...Szok -jak naginał maske to ruszał sie błotnik :o ,a blach to takie cienke ze rekami mozna było naciagac i strach mocniej to było dotknac bo sie zginało....I co z tego ze te daewoo sa nowe jak konstukcyjnie sa starsze???? konstrukcja sprzed 20 lat-kadett i jakies suzuki alto czy cus?Fiat i inne tez cudowne autasklepali 15 lat temu CC a teraz klepia cudowne SC konstrukcyjnie jest to dalej CC i gdzie tu nowosc i nowoczesnosc???????? to stare tryple dalej tłuczone i ładnie pomalowane psujace sie i rdzewiejace juz w prospektach! [zlosnik] [zlosnik] [zlosnik]

Ludziom brak kultury zupełnie,wczoraj jak wychodziłem z knajpy ktos mi nadepnął na rekę!!!

Tytuł:
wiarus junior
Awatar użytkownika

Kowalski kupując takie auto myśli trochę inaczej. Po pierwsze nie będzie tym pop....ał więc o prędkości mu nie chodzi (auto bardziej do kościoła bo do rodziny woli autobus - może wypić [zlosnik] ). Po drugie auto "polskie", więc przyzwyczajony że do malucha części tanie to póżniej będzie go stać na naprawę. Po trzecie NOWE, w końcu po tylu latach pracy w stoczni odłożył na NOWE i na GWARANCJI (taki mały szczyt luksusu).
Ja czy Ty nie boimy się grzebać przy aucie przeciwnie do mojego Kowalskiego który ma gwarancje i w razie czego oddaje go na niej, a wiadomo że nawet mietek po 10 latach potrzebuje jakiś części.
Po za tym powinieneś się cieszyć że ten kowalski wspomaga przemysł kupując tico wyprodukowane w polsce.

Ex W123 200D

Tytuł:
kombatant
Awatar użytkownika

Ta nie wiem czy jest sie z czego cieszyc bo to rabane dewuu to tylko zrujnowało zeran doprowadziło do upadłosci i zostawiło z długami! :evil: ,ta firma jest nie warta nic!!!!!! ja bym oddał ta firme jakiemus niemieckiemu koncernowi za darmo!!!!!!!! i zwolił z podatkow na iles tam lat! te nasze głaby zamiast sie zadawac z pozadna firma,Skoda=VW. To zadali sie z tymi małymi knypami i prosz jak na tym wyszli....Szkoda gadac-i ktos za to wział jeszcze łapowke.......

MB 308 automatic

Ludziom brak kultury zupełnie,wczoraj jak wychodziłem z knajpy ktos mi nadepnął na rekę!!!

Tytuł:
wiarus senior
Awatar użytkownika

MERCEDES 4 EVER pisze:
Szkoda gadac-i ktos za to wział jeszcze łapowke.......

Wlasnie dlatego ze koreanczycy dawali lapowke, powstalo swego czasu Daewoo-FSO. Niestety niemcy (VW) nie dawali [szalone]

[url=http://tinyurl.com/ynncqo]C wie cool[/url]
[url=http://tinyurl.com/yqlveg]T wie toll[/url]
[url=http://tinyurl.com/29p2sb]V wie volksschubkarre[/url]
[url=http://tinyurl.com/26282p]W wie... volvo[/url]

Tytuł:
wiarus senior
Awatar użytkownika

Lokalizacja: Królewskie Stołeczne i Rezydencjalne Miasto Wrocław
misiek pisze:
MERCEDES 4 EVER pisze:
Szkoda gadac-i ktos za to wział jeszcze łapowke.......

Wlasnie dlatego ze koreanczycy dawali lapowke, powstalo swego czasu Daewoo-FSO. Niestety niemcy (VW) nie dawali [szalone]

...a teraz gdy FSO tonie w długach, i nikt rozsądny nie chce ładować się w ten pasztet. ratuje nas wielki brat ze wschodu. Miało być fajnie, a wyszło tak jak zawsze... Tavria wybawieniem polskiego przemysłu motoryzacyjnego...

Tytuł:
wiarus junior
Awatar użytkownika

TrickyKid pisze:

...a teraz gdy FSO tonie w długach, i nikt rozsądny nie chce ładować się w ten pasztet. ratuje nas wielki brat ze wschodu. Miało być fajnie, a wyszło tak jak zawsze... Tavria wybawieniem polskiego przemysłu motoryzacyjnego...

No nie do końca jest tak.

Otóż najpoważniejszym inwestorem i jedynym, który złożył konkretną ofertę do Ministerstwa Skarbu jest w tej chwili AwtoZAZ. W październiku AwtoZAZ odkupił od kilku banków większość wierzytelności FSO.

Ważne jest to że teraz ukraińska spółka utrzymuje fabrykę przy życiu, ponieważ odbiera 88 proc. produkcji FSO.

Według informacji z listopada, w FSO ma być produkowany model samochodu Lanos 150T, który jest następcą obecnego lanosa oraz Chevroletów pochodzących z koreańskich zakładów GM Daewoo.

Prawa do produkcji lanosa i matiza na Żeraniu wygasną z końcem 2006 r.

Skarb Państwa ma obecnie prawie 20 proc. akcji FSO. Około 80 proc. akcji żerańskiej firmy należy do koreańskiego Daewoo.

FSO nie może niestety przebierać w inwestorach. Poza Ukraińcami chęć wejścia na Żerań podtrzymuje chińska firma Shanghai Automotive Industry Corporation oraz brytyjska MG Rover.

Przedstawiciele tych firm w Polsce przekonują , że SAIC i Rover wkrótce przedstawią konkretne propozycje wejścia kapitałowego do FSO. Warunkiem ma być utworzenie spółki joint venture między SAIC a MG Rover. List intencyjny w tej sprawie podpisano już kilka miesięcy temu. Podobno jest szansa na sfinalizowanie umowy w najbliższym czasie.

Podobno... :)

S1 :)

p/s materiał za: FSO, AwtoZAZ, Rover i Ministerstwo Skarbu RP.

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 37 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2 3 Następna

Strefa czasowa UTC+02:00