no moze to byc czujnik, ale niekoniecznie... niestety niektore elementy instalacji sa jej slabymi punktami... np wtyczki na wtryski nie maja blokad. zalatw sobie te druciki od tego twojego znajomego

czujnik w sumie mozesz zmienic, bo ja tez na niego obstawialem

moze by za wolny, jak np w 4ro cylindrowcu czytal dwa zeby, a tu nagle 36:P gdzies tam czytalem o roznych predkosciach tych czujnikow, ze na walek rozrzadu sa tez montowane wolniejsze itd... itp... wiec lepiej zmienic, zamontuj najlepiej z frodziora escorciora

20zl kosztuje, wiec cenowo szalu nie ma. w okolicy zbiorniczka z plynem do spryskow jest laczenienie. sztuwne na luty

trzeba ciac.
a ja mam do Was inny problem, w sumie do Ukania

bo nie moge uruchomic tego NOS... :/ nie wiem czemu. jak sie NOS zalacza to w tunerstudio powinno sie pojawic N2o2?? polutowalem wszystko wedlug schematu, na iac2a mam podlaczone wejscie na +12v dla tego tranzystora, to jest 29 pin na wtyczce i biore 12v z zasilania msa do przelacznika... 5v z proto area, masa tez z proto... juz nie wiem gdzie moze byc blad... mierzylem wszystkie rezyki miernikiem i sie zgadza :/ napiecie na przelaczniku jest, przelacznik dobry . baza podloczona pod js7, program dobrze skonfigurowany... chyba zaraz zobacze czy sie zmienia napiecie po zalaczeniu 12v na tranzyka

no i zmierzylem... przed zalaczeniem +12v na trazystor na procku (10 nozka- js7) jest 5v jak w morde strzelil, po zalaczeniu na tranzyka +12v na tej samej nozce procka napiecie spada do 0.85-0.9v.... czy powinno zleciec rowniutko do zera, zeby procesor zalaczyl NOS??
dodam, ze wszystko zrobione wedlug tego schematu:
http://www.msextra.com/doc/ms2extra/MS2 ... tm#nitrous