MB/8 Club Poland - Klub i forum miłośników samochodów Mercedes-Benz

Forum dyskusyjne klubu właścicieli i miłośników samochodów marki Mercedes-Benz
Dzisiaj jest sob lip 19, 2025 12:31 am

Strefa czasowa UTC+02:00

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 377 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 112 13 14 15 1626 Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
wiarus senior
Awatar użytkownika

Sebian pisze:
melvis pisze:
Sebian pisze:

Spojrzyj lepiej na bodajże drugi post w tym wątku (MB w filmie) [zlosnik] Ciekawe, ile razy dopisywane będą te same filmy? [zlosnikok]

To się tyczy ronina.
Ale chyba nie przestępcy ze spaceyem.

O tym piszę i mam na myśli ten wątek. Wymieniane są w nim filmy i to raczej zagraniczne z udziałem MB (na polskie produkcje był inny wątek) i jak sobie otworzysz 1 stronę (kliknij na dole po prawej na 1), to w drugim poście znajdziesz wspomnienie o Roninie [zlosnik] No chyba, że za każdym razem, kiedy Ronina dadzą na antenie TV, będzie się tu "spamowało" [oczko] [zlosnik]

To fatalnie, bo napisałem ci tam także o filmie, o którym mówiłem ci ostatnio na żywo.

Tytuł:
Klubowicz

Numer GG: 267496
melvis pisze:
Sebian pisze:
melvis pisze:
Sebian pisze:

Spojrzyj lepiej na bodajże drugi post w tym wątku (MB w filmie) [zlosnik] Ciekawe, ile razy dopisywane będą te same filmy? [zlosnikok]

To się tyczy ronina.

O tym piszę i mam na myśli ten wątek. Wymieniane są w nim filmy i to raczej zagraniczne z udziałem MB (na polskie produkcje był inny wątek) i jak sobie otworzysz 1 stronę (kliknij na dole po prawej na 1), to w drugim poście znajdziesz wspomnienie o Roninie [zlosnik] No chyba, że za każdym razem, kiedy Ronina dadzą na antenie TV, będzie się tu "spamowało" [oczko] [zlosnik]

To fatalnie, bo napisałem ci tam także o filmie, o którym mówiłem ci ostatnio na żywo.

Niestety - byłem trzeźwy [zlosnik]

MB V250d long 4M '21
MB GLC 220 CDI 4M '18

Tytuł:
swój chłop
Awatar użytkownika

AndyS pisze:
Dopiero teraz zauważyłem!

Na codzień Segal jeździł czarnym W126 560 opancerzonym z 2 samochodami obstawy.

Gdyby ktos chcial kupic opancerzona W126 500 SEL :)

http://www.trader.pl/details,131,775944884072720041016061.asp

AndyS pisze:
Jeżeli szanownych klubowiczów to interesuje to mogę w osobnym wątku opisać co zawiera taki opancerzony W126 - wiele ciekawych "patentów". A na razie ciekawe zdjęcie - szyba boczna kierowcy.

Ja z przyjemnoscia poczytam na ten temat :)

Tytuł:
wiarus senior
Awatar użytkownika

Cytuj:

No jestem pod wrażeniem i jestem przekonany na 99% że to jest auto którym jeździł Segal. Większość danych się zgadza i wygląd też. Już wysłałem maila żeby ewentualnie to potwierdzić.

W126 300SE '86 - LPG od 1995r
W124 200D '86 - został dawcą dla wielu
W115 240D 3.0 - był ze mną 20 lat... sprzedany :(

Tytuł:
wiarus senior
Awatar użytkownika

Sebian pisze:
melvis pisze:
Sebian pisze:
melvis pisze:
Sebian pisze:

To się tyczy ronina.

Niestety - byłem trzeźwy [zlosnik]

Sebian - powiem tylko jedną rzecz: że jeżeli film Ronin będzie zapodawany w telewizorze nawet dwadzieścia razy jeszcze i uznam, że warto o tym wspomnieć i odnotować tutej, prawda, to z pewnością w sprzyjających warunkach to zrobię i nie będę się godził na Twoje utyskiwania, że będzie to spamowanie, albowiem wątek traktuje o mercedesie w filmie, i każdy wpis o mercedesie w filmie jest w nim święty, choćby nie wiem ile podobnych wpisów przed nim już było.
Howgh

Tytuł:
Klubowicz

Numer GG: 267496
melvis pisze:
Sebian - powiem tylko jedną rzecz: że jeżeli film Ronin będzie zapodawany w telewizorze nawet dwadzieścia razy jeszcze i uznam, że warto o tym wspomnieć i odnotować tutej, prawda, to z pewnością w sprzyjających warunkach to zrobię i nie będę się godził na Twoje utyskiwania, że będzie to spamowanie, albowiem wątek traktuje o mercedesie w filmie, i każdy wpis o mercedesie w filmie jest w nim święty, choćby nie wiem ile podobnych wpisów przed nim już było.
Howgh

Dobra [zlosnik] To ja będę pisał zawsze o Komando Foki i rozpieprzeniu zielonej W123 [oczko] [zlosnik]

MB V250d long 4M '21
MB GLC 220 CDI 4M '18

Tytuł:
wiarus senior
Awatar użytkownika

Hehehehehehe : )))))

Tytuł:
wiarus senior
Awatar użytkownika

lewandek pisze:

AndyS pisze:
Jeżeli szanownych klubowiczów to interesuje to mogę w osobnym wątku opisać co zawiera taki opancerzony W126 - wiele ciekawych "patentów". A na razie ciekawe zdjęcie - szyba boczna kierowcy.

Ja z przyjemnoscia poczytam na ten temat :)

Jeżeli kogoś bardziej to interesuje to z całą odpowiedzialnością stwierdzam "wszem i wobec" że jest to auto którym jeździł w Polsce Steven Segal w czasie kręcenia filmów. Tak więc dla amatorów auto z ciekawą przeszłością (tylko ta cena). :-?

Obrazek

http://mackuz.bolinko.org/is/img4/11126 ... NONSET.jpg

Obrazek

http://mackuz.bolinko.org/is/img4/11126 ... teven1.jpg

No i obiecałem kilka ciekawostek. Powiem te o których sie dowiedziałem lub sam zaobserwowałem. Zdjęcie szyby pancernej już Wam prezentowałem. W przednich drzwiach są elektrycznie opuszczane a w tylnych "na stałe". :lol: Drzwi sa wzmocnione i opancerzone tak że ani przez nie ani szybą nie wleci nic co nie jest przeciwpancerne albo ma kaliber mniejszy niż 0.5" . Oczywiście tak zabezpieczona jest całą kabina naokoło czyli podłoga, dach przednia przegroda silnika i tylna ściana bagażnika. Komora silnika jest nieopancerzona. Nie wiem gdzie jest zbiornik paliwa (wlew jak u wszystkich) ale nie jest za duży bo auto dość często jeździło tankować. Zresztą przy swojej masie (słyszałem że 4,6 tony) :o sporo pali (kierowca mówił 30-34 Pb98 w miescie ostra jazda). Ale jechałem za nim 160 km/h czyli żółw to to nie jest. Auto jest wyposażone w specjalny układ gaśniczy podwozia uruchamiany przez kierowcę (fajny klawisz) :lol: i przejazd przez palące się substancje niczego nie zmienia. Opony są "czymś" wypełnione i przez to po przestrzeleniu można jakiś czas jechać dalej. W bagażniku jest "małą kasa pancerna" z uchwytem na broń długą. Z przodu jest specjalna radiostacja. Oprócz tego ma wszystkie ekstrasy należne dla tego modelu (wszystko elektryczne, podgrzewane, wspomagane, klimatyzowane itd) :) Aha! Jeszcze jedna ciekawostka - Segal jeździł nim (nawet na planie - obiekt zamknięty) nie ze strachu przed np. Pruszkowem [zlosnik] ale takie były wymagania kontraktu (ubezpieczyciela) a że czasem "kombinował" to i wsiadł do mojego. Opancerzone auto zostało specjalnie kupione przez firmę ochroniarską na tą okazję. Teraz widać jest już niepotrzebne. :(

W126 300SE '86 - LPG od 1995r
W124 200D '86 - został dawcą dla wielu
W115 240D 3.0 - był ze mną 20 lat... sprzedany :(

Tytuł:
wiarus senior
Awatar użytkownika

W reklamie Nicorette jest W 115 I seria taxi w kolorze "budyniowym" (co nie oznacza, ze taksowkowym, bo w I serii oficjalnym taksowkowym byl czarny 040).

Pamietam tez, ze w reklamie jakis srodkow do depilacji nog byla zolta II seria W 115 taxi w Kairze. Tam te auta jezdza do dzis na taxi :P [ok] .

Tytuł:
wiarus junior
Awatar użytkownika

Mitu pisze:
W 115 taxi w Kairze. Tam te auta jezdza do dzis na taxi :P [ok] .

Ach.... Kair ;)
Kair niestety obecnie bardzo szybko sie zmienia. Właściwie tylko stary bazar jest taki jaki był 5 i 10 lat temu.

Tytuł:
swój chłop
Awatar użytkownika

No to ja dodam jeszczewa filmy:
-Feme Fatale (Antonio Banderas i jakies fajne laski) Jakaś fajna laska jezdzi 107 sl (albo slc) 450 jedna scena ale idać stosiedem;-)

i znalazłem w sieci taki tekst:

You have forgotten to include in your list of Mercedes in the films,
the film "Arabesque" (1966) by Stanley Donen, which film starring by
Gregory Peck and Sofia Loren
S. Loren, drives a red Mercedes W113 250 SL Pagode in some scenes.

Jest jeszcze jeden film z Kim Basinger jakiś nowy w którym jezdzi sl 280 znajde to dam tytuł :-)

Tytuł:
kombatant
Awatar użytkownika

Jak zawsze nie widzę ostatniej strony w tym wątku :p :D więc króciutko - Sin City. Ładnae W126, choć określenie, że te nowe, to wyglądają jak depilatory [hehe] kojarzy mi się bardziej z późniejszymi modelami.

Cóż, z Rodriguezem, Millerem oraz Tarantino dyskutować nie będę ;)

P.S. Film brutalny i przytłaczający. Zderzenie czarno-białego obrazu i kolorowych elementów - często płynów fizjologicznych - ewentualnie scenek oraz użycie spowolnionych obrazów daje niesamowity efekt. Co wrażliwsze osoby nie powinny konsumować przed...

"bułka tarta to nasz narodowy symbol bohaterski... to nasz wkład w światową kuchnię"

Tytuł:
wiarus junior
Awatar użytkownika

Jest też jeden film gra w nim Richard Gere,adwokata i Edward Norton który gra morderce biskupa.Fabuła nawet ciekawa,no i Gere jeżdzi W 123 coupe srebrnym.Tytułu nie pamietam.Pozatym filmów w którym są przez chwilkę Mercedesy jest sporo.No i klasyka gatunku film Driver z lat 70-tych.Jest tam scena rozbijania czerwonego mercedesa jest to model s chyba 109 ale na tych starszych sie nie znam.Jest czerwony i nawet krzywią w nim dach.Scena na parkingu podziemnym.Jest też film Więzień Nienawiści,też z Edwardem Nortonem o nazistach w usa.I ich "gruppenfurer"jeżdzi białą 116 .W teledysku zespołu Die Fantastischen Vier pt.Veg na końcu wokalista podpala mieszkanie i odjeżdża pięknym coupe ale nie wiem jaki to model chyba 108 czy 109 ma tak fajnie wygiętą tylną szybę.A,no i jeszcze w teledysku zespołu Guano Apes pt.Big in japan,jest scena kiedy czarne 126 wyskakuje w powietrze i widać jak spada przechylony na przód.Nieżle sie demoluje.Scooter ma taki teledysk gdzie ekstremalnie przerobiony SEC cabrio ściga się z Corvette i eksploduje.O Kalibrze 44 i teledysku + i - nie wspominam.

Tytuł:
postmistrz
Awatar użytkownika

Wookee pisze:
Jak zawsze nie widzę ostatniej strony w tym wątku :p :D więc króciutko - Sin City. Ładnae W126, choć określenie, że te nowe, to wyglądają jak depilatory [hehe] kojarzy mi się bardziej z późniejszymi modelami.

Cóż, z Rodriguezem, Millerem oraz Tarantino dyskutować nie będę ;)

P.S. Film brutalny i przytłaczający. Zderzenie czarno-białego obrazu i kolorowych elementów - często płynów fizjologicznych - ewentualnie scenek oraz użycie spowolnionych obrazów daje niesamowity efekt. Co wrażliwsze osoby nie powinny konsumować przed...

Wczoraj oglądałem - CZAD na 100%. Chłopaki znowu dali radę. I właśnie miałem napisać, że krótki epizod zagrał MB 126.

41 Buick Special x2, 49 Chevy "Deratyzator", 50 Olds "Patton", 53 Chevy Bel Air, 55 Chevy 3800 panel, 70 Chevy Impala conv, 77 Chevy Monte Carlo, 87 Chevy G20, 89 Chevy K5, 03 Chevy S10 = 86 garow, 59.7 L, 2480KM

Tytuł:
kombatant
Awatar użytkownika

chmmm a ja wiele lat temu widziałęm jakis film gdzie jakis gosc zaprezentował drugiemu jak umie jezdzic i na takim parkingu podziemnym dał pokaz ostrej agresywnej jazdy,typu: reczny,nawrot,baczki i tak dalej.Było to 114/115 i to fabrycznie nowe,kolor pomaranczowy...moze ten opis jest smieszny i nie trzyma sie kupy ale zna ktos ten film?

Ludziom brak kultury zupełnie,wczoraj jak wychodziłem z knajpy ktos mi nadepnął na rekę!!!

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 377 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 112 13 14 15 1626 Następna

Strefa czasowa UTC+02:00