Rok 1937. W Teatrze Bolszoj w Moskwie wystawiają ''Jezioro Łabędzie''. Na widowni Stalin i Beria. W pewnym momencie Stalina przypiliło i wychodzi do toalety. Beria krzyczy: - Pauza! Po występie jedna z baletnic skarży się drugiej: - 10 minut stałam zgięta, mało się nie wywaliłam! - A co ja mam powiedzieć, jak musiałam przez 10 minut w powietrzu wisieć?!
Pierwszy dzień w pracy. Wiem jak ważne jest dobre wrażenie, więc ubrałem swój najlepszy garnitur i markowe buty. Majster zgadł, że nie robiłem w budowlance.
Byłem ostatnio w hotelu o bardzo wysokim poziomie luksusu. Te wnętrza, ten przepych, ta obsługa. Ręczniki mieli tak grube, że ledwo udało mi się domknąć walizkę.
Ostatnio poszedłem ze złotą rybką do weterynarza. Niestety nie przeżyła drogi. Powinienem wyciąć dziurki w kartonie?
Dwóch Irlandczyków pracowało w zarządzie dróg miejskich. Jeden kopał dołki a drugi je zasypywał. Przekopali tak jedną stronę ulicy, potem drugą, potem przenieśli się na nastepną ulicę, pracując bez wytchnienia cały dzień jeden kopał, drugi zasypywał Obserwował to jeden z mieszkańców i za nic nie mógł zrozumieć o co chodzi. Podszedł więc w końcu do kopiącego i pyta: - Imponuje mi zapał z jakim wykonujecie tę pracę, ale wytłumacz mi proszę, po jaką cholerę ty kopiesz dołki po to tylko, żeby twój kolega je zasypywał? Kopiący otarł pot z czoła, westchnął i odparł: - No, to pewnie wygląda trochę dziwnie, zwykle pracujemy we trzech, ale dzisiaj kolega, który sadzi drzewka, jest na zwolnieniu.
_________________ Mercedes W124 200D FSO Polonez Caro 1.6 GLi
Straszna choroba. Ludzie patrzą na litery i słyszą różne głosy w głowach. A Ty i tak powiesz, że czytają forum...
|