MB/8 Club Poland - Klub i forum miłośników samochodów Mercedes-Benz

Forum dyskusyjne klubu właścicieli i miłośników samochodów marki Mercedes-Benz
Dzisiaj jest pt lip 04, 2025 6:58 am

Strefa czasowa UTC+02:00

Nowy temat  Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 35 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2 3
Autor Wiadomość
 Tytuł:
Klubowicz

Numer GG: 267496
Idzik pisze:
Rozumiem wątpliwości Ocet-a gdyż sam miałem wątpliwości czy wstępować czy nie.

Wątpliwości? Hmm... To ciekawe [zlosnik] .

Idzik pisze:
Tak długo przeglądałem to forum jako gość, aż stwierdziłem, że bardzo chcę [zlosnik] Uważam, że żeby się "wpakować" do jakieś organizacji to trzeba chcieć, aby nie być tylko biernym członkiem... i nie chodzi tu tylko o udzielanie się na forum...

Słuszne posunięcie.

Idzik pisze:
A wracając do sprawy ubezpieczeń - o ile pamiętam na mercmanii już mieli jakieś warunki omówione z ubezpieczycielem - jak to się u nich skończyło, bo nie śledziłem tego wątku zbyt dokładnie ???

Stary, żebys Ty wiedział, ile tam było juz ustaleń (przynajmniej od początku 2000 roku). Wiekszość spaliła na panewce. Jedyne, co się udało, to Byszewy 2001. Przestałem tam w ogóle się udzielać, za co otrzymuję co roku maila, że mnie wywalają. Tylko pytanie: skąd? Przecież to nic formalnego [zlosnik].

MB V250d long 4M '21
MB GLC 220 CDI 4M '18

Tytuł:
kombatant

MacKuz pisze:
Ocet pisze:
No fajne, widze, ze dyskusja jest jak zwykle (no moze przewaznie 0 rzeczowa i sie przyda.
Cytuj:

Tego zdania nie rozumiem - uważasz, że dyskusja poszłe nie wtę strone co trzeba ??

Cos sie chyba zle wyrazilem. :( Chodzi mi o to, ze ta dyskusja jest owocna, jak zdecydowana wiekszosc na tym forum. Dla scislosci dodalem, ze zdazylo sie raz czy dwa, ze bylo inaczej. Procentowo wartosc znikoma, wiem.

MacKuz pisze:
Co do składek klubowych to muszą być i to nie ważne w jakiej kwocie ale kwota ta nie może nadszarpnąć budżetu klubowicza jeżeli ich nie ma to sprawa wygląda jak z innym klubem nie będę go nazywał ale chyba wszyscy wiemy o kim mówie.

Bez skałdek i formalizacji spawa bardzo często wymyka się spod kontroli i dopiero wtedy wszysko idzie w las, każdy ciągnie w swoją strone lub kończy się tylko na gadaniu na forum i to w większości na gadaniu od rzeczy [zlosnik]

Nikt nie mowi, ze odnosnikiem ma byc ten wlasnie "klub". Podalem inny przyklad, jak rownac to w gore.

MacKuz pisze:
Natomiast jak trzeba płacić składki nawet symboliczne to każdy potencjalny klubowicz najpierw sie zastanowi, przyjży naszemu klubowi a jak już wpłąci kase to będzie jej pilnował a co za tym idzie będzie pilnował klubu i jego profilu. skłądki mają jeszcze jeden plus mamy prawie 100% pewność, że do klubu nie zapiszą się jacyć pieniacze szukający tylko rozgłosu i robiący zamieszanie - a tacy są niestety.

No tak, logiczne, problem jednak polega na tym, ze nasza marka jest niejako obciazona genetycznie (prosze nie dyskutowac z tym okresleniem, wiem ze moze byc zrozumiane roznie, chodzi mi o te ceche, ktora zaraz wymienie) faktem, ze duza czesc wlascicieli na brak kasy nie nazeka, i te pare groszy niczego w ich przypadku nie zmieni. Moze jakby musieli pojsc na poczte i wplacic, a teraz, klikaja na odpowiednie okienko w kompie i po sprawie. Moga sie albo byc piniaczami, albo byc porzadnymi kumplami, a kasa nie ma znaczenia. Presja srodowiska wydaje mi sie byc silniejsza niz kasa.

Pozdrawiam serdecznie

Tytuł:
kombatant

Chcialem powiedziec, nie poraz pierwszy, ze ludzie ktorzy w sposob czynny tworza ten klub sa wedlug mnie podziwu godni i tak wlasnie moim zdaniem powinien wygladac kazdy klubowicz. Tworzyc klub.

Pytanie do Seby: Dlaczego w swoim poscie piszerz o klubowiczach per "wy" czy na takim stanowisku mozna nie byc w klubie? :o :lol: :lol: :lol:

Sebian pisze:
Chyba czas zmienić znaczek na dwa bumerangi, co? [zlosnik] Przymusu nie ma. Przynajmniej nie mamy takiego burdelu jak na MMC.

No coz, tego to naprawde nie skumalem, z dwu bumerangow to udalo mi sie ulozyc znaczek VW. Sadzac po poprzednich komentarzach, to chciales mnie obrazic, ale jak mowie nie wyszlo, bo nie zkumalem. Moge jedynie, w ramach tej pieknej zabawy odbic, ze widac pochodzenie, wspomnine na koncu Twojego zdania [zlosnik] Komentarz nr 2: Czytaj zdania tworzone przeze mnie z checia zrozumienia, a nie komentuj zdan ztworzonych tylko ze slow ktore napisalem i to nie wszystkich. Bede mial wtedy okazje odpowiedziec :lol:

S123 - 300TD 1982 Rudolf

S123 - 300TD 1985 Burak

Tytuł:
Klubowicz

Numer GG: 267496
Ocet pisze:
Chcialem powiedziec, nie poraz pierwszy, ze ludzie ktorzy w sposob czynny tworza ten klub sa wedlug mnie podziwu godni i tak wlasnie moim zdaniem powinien wygladac kazdy klubowicz. Tworzyc klub.

Cieszę się, że tak uważasz.

Ocet pisze:
Sadzac po poprzednich komentarzach, to chciales mnie obrazic...

Broń Boże :oops: , nie miałem takiego zamiaru i tego nie zrobiłem. Zresztą już chyba skończyłem dyskusję na ten temat.

MB V250d long 4M '21
MB GLC 220 CDI 4M '18

Tytuł:
Administrator
Administrator
Awatar użytkownika

Numer GG: 85536
Koniec zamykam ten temat bo zamienia się on z dyskusji w osobiste wycieczki.

Pozdrawiam

Nowy temat  Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 35 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2 3

Strefa czasowa UTC+02:00