MB/8 Club Poland - Klub i forum miłośników samochodów Mercedes-Benz

Forum dyskusyjne klubu właścicieli i miłośników samochodów marki Mercedes-Benz
Dzisiaj jest śr sie 13, 2025 9:06 pm

Strefa czasowa UTC+02:00

Nowy temat  Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 166 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2 3 4 512 Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
wiarus senior

Samsung zrozum że chodzi o konkurencję a decyzje należy pozostawić ludziom bo nie można ludzi traktować jak dzieci jeżeli panda będzie lepsza od golfa to nie ma nic złego jeżeli wybierze pande [/list]

Tytuł:
kombatant
Awatar użytkownika

Panowie!! Spokojnie!! Stworzyliście tu bardzo nerwową atmosferę... niepotrzebnie... [szalone] [oczko]

Tytuł:
kombatant
Awatar użytkownika

Samsung1 pisze:
krzstian pisze:
ręce opdają jak czytam takie posty :cry: [sciecie]

oj opdają opdają

mnie to nawet opadają ale co tam [zlosnikz]

S1

[szalone] Wielki Brat ortografii bedzie od dzis nad Panem czuwal Panie S1.

Pozatym pojecie o rynku pracy ma Pan podobne jak moze znana Panu - Pani Halina Spychalska

Tytuł:
wiarus junior
Awatar użytkownika

krzstian pisze:
Samsung zrozum że chodzi o konkurencję a decyzje należy pozostawić ludziom bo nie można ludzi traktować jak dzieci jeżeli panda będzie lepsza od golfa to nie ma nic złego jeżeli wybierze pande [/list]

Masz rację – zgadzam się z tym, ale mnie chodzi właśnie o warunki tej konkurencji – przeczytaj to, co napisałem w pierwszych wypowiedziach w tym wątku.

Pozdrawiam – S1 :)

Tytuł:
wiarus senior

Myślę, że niepotrzebnie się aż tak emocjonujecie, zamiast dyskutować o sprawie. Nie ulega żadnej wątpliwości, że kwestia ograniczania lub nieograniczania importu używanych samochodów z Zachodu ma swoje zarówno dobre jak i złe strony dla polskiej gospodarki, ekologii, budżetu, itd. Ja osobiście zachęcałbym do szerszego patrzenia na sprawę, a kłótnie na bok :-)

Tytuł:
kombatant
Awatar użytkownika

Samsung1 pisze:
krzstian pisze:

Masz rację – zgadzam się z tym, ale mnie chodzi właśnie o warunki tej konkurencji – przeczytaj to, co napisałem w pierwszych wypowiedziach w tym wątku.

Pozdrawiam – S1 :)

I tutaj :

Panda wyprodukowana 2 stycznia 2005 roku bedzie kosztowala np 32 000

Panda wyprodukowana 30 grudnia 2004 roku bedize kosztowala 32 000 + 1*( tu wpisac pojemnosc tego wehikulu ) [szalone]

To naprawde musial wymyslic ktos bardzo madry

Tytuł:
wiarus senior

i z tym się zgodze że jedyny negatywny skutek może mieć na środowisko ale nie ma się co łudzić że te piniądze pójdą na utylizację tych aut :evil:

Tytuł:
wiarus junior
Awatar użytkownika

PK2 pisze:
Myślę, że niepotrzebnie się aż tak emocjonujecie, zamiast dyskutować o sprawie. Nie ulega żadnej wątpliwości, że kwestia ograniczania lub nieograniczania importu używanych samochodów z Zachodu ma swoje zarówno dobre jak i złe strony dla polskiej gospodarki, ekologii, budżetu, itd. Ja osobiście zachęcałbym do szerszego patrzenia na sprawę, a kłótnie na bok :-)

Uff - wreszcie rozsądek zwyciężył.

Szersze patrzenie na ten problem to własnie to co postuluję od początku.

Dzięki za tę wypowiedź PK2!

S1

Tytuł:
kombatant
Awatar użytkownika

Panie Samsung prosze mi wytłumaczyc tylko jedna sprawe a juz wiecej nie mam pytan.Otoz kiedys były kontyngenty 93,94 rok itp i teraz dlaczego te auta nie sa złomami i zagrozeniem dla srodowiska a auta z tego samego rocznika z De sa?Przeciez nawet auta kupione w PL maja juz 10 lat! :o nie moge jakos tego pojac za cholere.Wogole to trzeba zadzwonic do TV i Radia jakas akcje zrobic bo wie Pan ci dranie to ciagle i to w biały dzien sprzedaja auta i to w salonach! a co bedzie z tymi autami za 5 czy 8 lat? WRAKI zagrazajace zyciu i srodowisku!ich euro 4 to bedzie kupa bo wtedy bedzie euro 12 czy bog wie co.Tak ze proponuje wstrzymac sprzedaz nowych aut z wyjatkiem Pandy i DU matiza ktore utrzymuja cały Polski przemysł motoryzacyjny i daja setki tysiecy miejsc pracy :lol: A mercedesy to bedziemy ogladac tylko na plakatach! [zlosnik]

Ludziom brak kultury zupełnie,wczoraj jak wychodziłem z knajpy ktos mi nadepnął na rekę!!!

Tytuł:
wiarus junior
Awatar użytkownika

WeebShut pisze:

I tutaj :

Panda wyprodukowana 30 grudnia 2004 roku bedize kosztowala 32 000 + 1*( tu wpisac pojemnosc tego wehikulu ) [szalone]

Bo to jest mądre!

Po prostu zamiast kupić używaną Pandę kupisz (w tej samej cenie!) nową z korzyścią dla :

1/ siebie
2/ gospodarki
3/ miejsc pracy
4/ środowiska
5/ itp

Tytuł:
kombatant
Awatar użytkownika

A panowie ta ekologia to sie tak nie poniecajcie-bo zeby auta miały Euro 4 i to działało to trzeba naprawde pozadnego paliwa np benzyna musi byc praktycznie bezsiarkowa a diesel to musi byc cud malinka.Tak ze to euro 4 to działa około 70-80 tys a potem jak sie katalizatory popsuja to aut i ayto spełnia norme taka jak a wyzuci rura-bo ceny tych katalitykow i całego oprzyzadowania to nie chcecie wiedziec! Nie na nasze warunki!U nas CDI nie moze jezdzic a co dopiero EURO 4

MB 308 automatic

Ludziom brak kultury zupełnie,wczoraj jak wychodziłem z knajpy ktos mi nadepnął na rekę!!!

Tytuł:
kombatant
Awatar użytkownika

Samsung1 pisze:
WeebShut pisze:

I tutaj :

Bo to jest mądre!

Po prostu zamiast kupić używaną Pandę kupisz (w tej samej cenie!) nową z korzyścią dla :

1/ siebie
2/ gospodarki
3/ miejsc pracy
4/ środowiska
5/ itp

4 dniowa Panda to jest uzywana Panda ? Ciekawe jak to bedzie w salonie, w koncu w 2005 roku wejda nowe przepisy dotyczace emisji spalin, wiec jezeli w salonie bedzie NOWKA Fiat Panda, ale z roku 2004 to tez powinien byc drozszy o ten dodatkowy 1000 zl. No i w tym momencie mialbym dylemat, czy kupic nowego Fiata pande z 30 grudnia 2004, czy Nowego Fiata Pande z 2 stycznia 2005. Ciekawe co zrobia dealerzy z tymi zlomami niebezpiecznymi dla otoczenia

Tytuł:
kombatant
Awatar użytkownika

Moim zdaniem te ''stare " nieekologiczne to trzeba wywiezc na zło-kto to widział takie stare auta

MB 308 automatic

Tytuł:
wiarus junior
Awatar użytkownika

MERCEDES 4 EVER pisze:
Panie Samsung prosze mi wytłumaczyc tylko jedna sprawe a juz wiecej nie mam pytan.Otoz kiedys były kontyngenty 93,94 rok itp i teraz dlaczego te auta nie sa złomami i zagrozeniem dla srodowiska

Otóż są i właśnie o to chodzi by nie ściągać z DE następnych.

Niemcy to bogaty kraj (tak się w każdym razie przyjęło), więc niech robią utylizacje i porządek za pieniądze swoje – my nie musimy ich w tym wyręczać!

Rzecz w tym by mercedesy oglądać nie na plakatach ani na szrotach w DE tylko kupować nowe w salonach! I do tego zmierza mój wywód – by nas było na to stać nie możemy sobie sami podkładać nogi!!!

S1

Tytuł:
wiarus senior

Samsung1 pisze:
Uff - wreszcie rozsądek zwyciężył.

Szersze patrzenie na ten problem to własnie to co postuluję od początku.

Dzięki za tę wypowiedź PK2!

S1

Nie wiem, czy rozsądek czy coś innego. Generalnie jestem za brakiem ograniczeń i wolnym handlem... Choć muszę przyznać, że te 600.000 używanych samochodów sprowadzonych w tym roku do Polski, nie wzbudza we mnie specjalnego entuzjazmu...

Nowy temat  Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 166 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2 3 4 512 Następna

Strefa czasowa UTC+02:00