Candy78 pisze:
witam wszystkich
dawno sie tu nie udzielalem
No to witaj na Forum po przerwie.
Candy78 pisze:
ale skoro jest temat mi bliski bo lubie zarowno mercedesy i lowridery itp to dorzuce moje 3 grosze:
-sa rozne rodzaje lowriderow (...) drugi rodzaj to sa samochody do crusing'u czyli powolych przejazdzek po miescie. maja hydrauliczne zawieszenie ale raczej do delikatnego regulowania a nie skakania. niezapominajmy ze w mercedesach mamy czasem NIVO wiec w sumie podobna sprawa.
Rzecz gustu (o którym nie będziemy dyskutować), przekonań (również nie będziemy dyskutować, bo czasem to jeszcze bardziej drażliwe

).
Z czysto technicznego punktu widzenia, pewna analogia oczywiście istnieje, ale to trochę tak jakby ładny, funkcjonalny niemniej dość zwykły mostek porównać, z jakimś wypustem szalonego architekta, dalece rozbudowanym poza funkcjonalność a może i elegancję - ale to już rzecz gustu

Candy78 pisze:
-dyskusja o ingerencji w orginal na tym forum nie ma wiekszego sensu przez brak konstuktywnej polemiki
Większego faktycznie nie, ale forum jest, jak ostatnio określił to kolega Maniek "raczej niszowe tematycznie", więc taka moja/nasza "wada fabryczna".
![[hehe]](./images/smilies/hehe.gif)
Jestem głęboko świadom swej niedoskonałości, choć przyznam, że niespecjalnie spędza mi ona sen z powiek

Candy78 pisze:
ale chcialbym tylko zwrocic uwage ze przerobki z zaprezentowanych zdjec i innych powinno sie podzielic na trzy rodzaje:
I pewnie jeszcze na parę innych sposobów, ale Twój wydaje się przejrzysty.
Candy78 pisze:
wrzucanie wszytkiego do jednego worka jest dla mnie przesada.
Tu się zgadzamy w zasadzie wszyscy.
Konkluzja w rodzaju - lepiej tak (bo chociaż solidnie), niż na złom - też przewijała się kilkukrotnie w dawniejszych wypowiedziach. Oczywiście, że takie sformułowanie/podejście jest krzywdzące dla fanów przeróbek, zwłaszcza tych przemyślanych, nieanachronicznych i eleganckich. Wynika jednak z naszej preferencji stanu oryginalnego.
Candy78 pisze:
- wszystkich ktorzy twierdza ze tworcy lowriderow (...)
To nie do mnie
Candy78 pisze:
- a tak wogole to niech kazdy sobie robi ze swoim autem co mu sie podoba, nam nic do tego. ja cenie orginalnosc ale jak bede mial troche $$ zrobie sobie takie autko (najlepiej w108) w takim stylu:
I masz sporo racji - po to istnieje pojęcie prywatnej własności.
Co prawda Konserwator mogłyby już mieć odmienne zdanie, ale jest to instytucja niedofinansowana i skupiona raczej na różnościach nieco starszych od naszych aut.
Nie wiem jak inni, ale osobiście nie bywam na forach związanych z tuningiem (niezależnie od jego rodzaju) i nie rozmawiam z takimi ludźmi po to, żeby nawracać ich na "oryginał" - właśnie w myśl zasady "niech każdy sobie robi ze swoim autem co mu się podoba".
Pozdr, mam nadzieje, ze nie poczujesz się urażony, żadnym fragmentem powyższej wypowiedzi, bo nie taki przyświecał mi zamiar.