MB/8 Club Poland - Klub i forum miłośników samochodów Mercedes-Benz

Forum dyskusyjne klubu właścicieli i miłośników samochodów marki Mercedes-Benz
Dzisiaj jest czw sie 14, 2025 8:22 pm

Strefa czasowa UTC+02:00

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 71 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2 3 4 5
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: .
weteran
Awatar użytkownika

Mitu pisze:
P.S. Mam nadzieję, że to forum pozostanie forum dla Miłośników starych MB :roll: .

Też mam taka nadzieje [ok] .

Ale niestety widze co się ostatnio dzieje.

Źle sie dzieje ! [szalone]

MIKE SANDERs Korrosionsschutzfett
www.bezkorozji.pl
535-466-616

Tytuł:
wiarus senior

[ok]

Tytuł:
Moderator
Moderator
Awatar użytkownika

Z przykrością muszę stwierdzić że forum "Mercedes " już dawno przestało słuzyć tylko wielbicielom oldtimerów* a temat od początku nadawał się do HP - nie wiem co wstrzymywało mnie od przeniesienia.
Niniejszym to czynię.

* Nie chcę wchodzić w niepotrzebne dyskusje ale taki stan to również zasługa niektórych narzekających...

Tytuł:
kombatant
Awatar użytkownika

Candy78 pisze:
witam wszystkich
dawno sie tu nie udzielalem

No to witaj na Forum po przerwie.

Candy78 pisze:
ale skoro jest temat mi bliski bo lubie zarowno mercedesy i lowridery itp to dorzuce moje 3 grosze:

-sa rozne rodzaje lowriderow (...) drugi rodzaj to sa samochody do crusing'u czyli powolych przejazdzek po miescie. maja hydrauliczne zawieszenie ale raczej do delikatnego regulowania a nie skakania. niezapominajmy ze w mercedesach mamy czasem NIVO wiec w sumie podobna sprawa.

Rzecz gustu (o którym nie będziemy dyskutować), przekonań (również nie będziemy dyskutować, bo czasem to jeszcze bardziej drażliwe ;) ).
Z czysto technicznego punktu widzenia, pewna analogia oczywiście istnieje, ale to trochę tak jakby ładny, funkcjonalny niemniej dość zwykły mostek porównać, z jakimś wypustem szalonego architekta, dalece rozbudowanym poza funkcjonalność a może i elegancję - ale to już rzecz gustu ;)

Candy78 pisze:
-dyskusja o ingerencji w orginal na tym forum nie ma wiekszego sensu przez brak konstuktywnej polemiki

Większego faktycznie nie, ale forum jest, jak ostatnio określił to kolega Maniek "raczej niszowe tematycznie", więc taka moja/nasza "wada fabryczna". [hehe] Jestem głęboko świadom swej niedoskonałości, choć przyznam, że niespecjalnie spędza mi ona sen z powiek :)

Candy78 pisze:
ale chcialbym tylko zwrocic uwage ze przerobki z zaprezentowanych zdjec i innych powinno sie podzielic na trzy rodzaje:

I pewnie jeszcze na parę innych sposobów, ale Twój wydaje się przejrzysty.

Candy78 pisze:
wrzucanie wszytkiego do jednego worka jest dla mnie przesada.

Tu się zgadzamy w zasadzie wszyscy.
Konkluzja w rodzaju - lepiej tak (bo chociaż solidnie), niż na złom - też przewijała się kilkukrotnie w dawniejszych wypowiedziach. Oczywiście, że takie sformułowanie/podejście jest krzywdzące dla fanów przeróbek, zwłaszcza tych przemyślanych, nieanachronicznych i eleganckich. Wynika jednak z naszej preferencji stanu oryginalnego.

Candy78 pisze:
- wszystkich ktorzy twierdza ze tworcy lowriderow (...)

To nie do mnie [zlosnik]

Candy78 pisze:
- a tak wogole to niech kazdy sobie robi ze swoim autem co mu sie podoba, nam nic do tego. ja cenie orginalnosc ale jak bede mial troche $$ zrobie sobie takie autko (najlepiej w108) w takim stylu:

I masz sporo racji - po to istnieje pojęcie prywatnej własności.
Co prawda Konserwator mogłyby już mieć odmienne zdanie, ale jest to instytucja niedofinansowana i skupiona raczej na różnościach nieco starszych od naszych aut.

Nie wiem jak inni, ale osobiście nie bywam na forach związanych z tuningiem (niezależnie od jego rodzaju) i nie rozmawiam z takimi ludźmi po to, żeby nawracać ich na "oryginał" - właśnie w myśl zasady "niech każdy sobie robi ze swoim autem co mu się podoba".

Pozdr, mam nadzieje, ze nie poczujesz się urażony, żadnym fragmentem powyższej wypowiedzi, bo nie taki przyświecał mi zamiar.

"bułka tarta to nasz narodowy symbol bohaterski... to nasz wkład w światową kuchnię"

Tytuł:
wiarus senior

Jest taki program MTV odpicuje twoją bryke czy jakoś tak .
Ekipa zabiera stare auto i naprawia .
Niekiedy nawet fajnie im to wychodzi .
Ani razu jednak nie widziałem aby remontowali mercedesa.

'07 E60 530D Sedan
'03 Aprilia SR50

Tytuł:
kombatant
Awatar użytkownika

Wika ale chyba Ty ogladałes jakis inny program a nie ''Pimp My Ride'' :lol: :lol: :lol: To co oni robia z tymi autami to raczej nie remont tylko głeboki tjuz w okreslonym stylu ''PIMP'' [zlosnik] czyli jaskrawe kolory,nowa tapicerka tez nowa -skora welur.Do tego alu obowiazkowo chrom minimum 18 cali-do tego minimum 4 monitory DVD ,MP3,video,play station i nternet itp-itd.Ogolnie myslałem ze MB kiedys tez beda robic -ale na szczescie nie! wolał bym nie ogladac MB z jakas inna kierownica z jakimis dziwnymi chromami i monitorami wszedzie załozonymi itp.Ogolnie mi sie podoba co robia -ale na ich amerykanskich autach.Fajnie zrobili tez VW garbusa(zrobili drzwi otwierane pod wiatr-jak w syrenie!!!!) i VW busa 58 rok tez pieknie zrobiony (monitor miał tylko 40 cali [zlosnik] :lol: )Tak ze oni robia remont i mocny tjun-a auta doprowadzone do pierwotnego stanu i w oryginale to jeszcze nie widziałem.Ogolnie to smieszny program! nie wiem jak oni maluja ale maluja cały samochod na raz i nie maluja np drzwi błotnikow osobno :o jak im to wychodzi dobrze to nie mam pojecia!

Ludziom brak kultury zupełnie,wczoraj jak wychodziłem z knajpy ktos mi nadepnął na rekę!!!

Swoja BABA

możecie do mnie strzelać ... ale strasznie podobaja mi sie te lampy [usmiech]
Samsung1 pisze:
Obrazek

"It is good to learn from your mistakes, but better still to learn from the mistakes of others!"

weteran
Awatar użytkownika

phill pisze:
Samsung1 pisze:

Ustaw się pod ścianą i zasłoń oczy rozstrzelana bedziesz i pewnie nie tyl;ko przeze mnie [zlosnik]

Dla mnie to ochyda najwyższych lotów [szalone] [szalone]

MIKE SANDERs Korrosionsschutzfett
www.bezkorozji.pl
535-466-616

Tytuł:
Swoja BABA

tak to jest z tymi gustami ...

"It is good to learn from your mistakes, but better still to learn from the mistakes of others!"

wiarus senior

phill pisze:
Samsung1 pisze:
Obrazek
ok to że podobają ci się lampy to jeszcze nie powód żeby cię rostrzeliwać ...ale gdyby ci się podobało to auto z tymi lampami :evil:

Tytuł:
kombatant
Awatar użytkownika

Mówcie co chcecie, ale pomijajac fakt, ze ktoś zniszczył biedną Pagodę, to to auto jest naprawdę łądne, wręcz super. Cały problem w tym, że aby powstało, Pagoda musiała zostać zniszczona.

GMail: anwojcik (at) gmail.com

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 71 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2 3 4 5

Strefa czasowa UTC+02:00