and6412 pisze:
O co Wam wszystkim chodzi, z tymi alternatywnymi klientami??
Ja od zawsze kozystam z IE (nawet mam jakiegos starego 4.0 czy cos) a do poczty Outlook XP do tego jeszcze standardowy klient GG i wszystko zawsze smiga przepieknie. A chciałbym nadmienic ze jestem "świadomym userem"

.
Po co wydziwiać, skoro MS doszedl do wniosku, że bedzie z windom wypuwszczał IE tzn. ze jest on przeznaczony do tego systemu (szybki, niezawodny, prosty jak konstrukcja cepa) i z outlookiem jest to samo (przede wszystkim kompatybilny z ActiveSync i PPC).
Nigdy mnie nic zlego nie spotkalo ze strony tych programów
![[oczko]](./images/smilies/oczko.gif)
Co do klienta poczty, to Outlook jest calkowicie wystarczajacym do uzytku domowego, obsluguje poczte do pojemnosci okolo 2 GB potem zaczyanaja sie schody.
IE nie uzywam od jakiegos czasu, mimo tylu lat przyzwyczajen przerzucilem sie wreszcie na Opere, zalety mozna dostrzec po pierwszym uzyciu. Mniej pamieciozerna, przyspiesza prace netu, zrzuty do pamieci cache powoduja, ze naprawde goruje na bardzo nad IE.
Cytuj:
instalujcie sobei MOZILLA FIRE FOX
Najbardziej nieudana proba jaka mozna zainstalowac na kompie, oprocz paru drobiazgow, ktore tak naprawde rzadko kiedy sie przyadaja, ma 2 podstawowe wady :
- Ramu zzera jak jasna cholera
- Przy zrzucie pamieci nie na kazdej stronie potrafi zapamietac Twoja poprzednia pozycje, i po wcisnieciu wstecz wyrzuca Cie na sama gore poprzednio ogladanej witryny, co mnie doprowadzalo do bialej goraczki.