laudan pisze:
Ogladalem dosc szybko to auto i wygladalo ok.
To auto nie wygląda dobrze, a poza tym jest nieoryginalne!
Został przedłużony bodajże w Kaliforni przez firmę, która się w tym specjalizuje. Na pokrywie bagażnika i przy drzwiach kierowcy jest znaczek - logo tej firmy. Jest za długi i partacko złożony. Do tego zniszczony i galancie skorodowany. Spód wygląda nędznie. Spasowanie elementów też słabo, do tego pogięte zderzaki, itp, itd. Tak go zapamiętałem jak stał w komisie przy Skrze, tym po prawej, a stał tam długo, oj długo. Właściciel nie zna się za mocno na MB moim zdaniem, tak wywnioskowałem z tego co mówił w "De Luxie" na TVN Turbo. Najwięcej mówił o "widele"
![[zlosniki]](./images/smilies/zlosniki.gif)
.
AMG pisze:
Moc to nie 305KM a 250KM
Według DIN 250 KM, ale według SAE 300 KM.
Rozbieżności wynikają stąd, że SAE mierzy(ło) moc na wale, a DIN moc efektywną, czyli na kołach! Były też różnice w prędkościach obrotowych przy jakich dokonywano pomiarów. W tamtych latach to standard, że podawano moce wg DIN i SAE. Najlepsze jest to, że często zależało to od języka
![[zlosnik]](./images/smilies/zlosnik.gif)
. W instrukcjach po niemiecku jest moc wg DIN, a w tych po angielsku wg SAE. Oczywiście to nie jest reguła i tak np. w instrukcji do 110 mam tylko i wyłącznie moc wg SAE - 105 koni, a instrukcja jest w pięciu językach

(niestety nie po polsku

).
Prędkość tak orientacyjnie to 205 km/h.