MB/8 Club Poland - Klub i forum miłośników samochodów Mercedes-Benz

Forum dyskusyjne klubu właścicieli i miłośników samochodów marki Mercedes-Benz
Dzisiaj jest czw sie 14, 2025 8:21 pm

Strefa czasowa UTC+02:00

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 7 ] 
Autor Wiadomość
kombatant
Awatar użytkownika

Nie mamy sobie rownych na calym swiecie :

http://motoryzacja.interia.pl/news?inf=603220

Tytuł:
wiarus senior
Awatar użytkownika

Wcale, ale to wcale mnie to nie dziwi, ani nie szokuje. Jestesmy baaardzo oszczednym Narodem. Teksty w stylu: "jak nie widac roznicy to po co przeplacac?" staly sie haslami przewodnimi. Nie ukrywam, ze mocno mnie to mierzi :x ! Gaz gazem - nie lubie, ale rozumiem tych co nie maja innego wyjscia, choc do tego grona nie zaliczam tych co szukaja eleganckiej 107-ki i zakladaja gaz co by bylo taniej. Sam gazu nie chce i mam do tego prawo, tak samo jak Ci co zakladaja gaz do 107...
Pamietam reakcje moich znajomych na 116: "Fajny wozek, ale powinienes sobie go w gaz wrzucic" :x [no] . Niestety w Polsce, moim Ojczystym Kraju, panuje moda na to co tanie, a stare przyslowie mowi: "Biedny czlowiek nie moze sobie pozwolic na to co tanie, bo nie stac go aby kupowac po kilka razy. Musi kupic raz, a dobrze." Tak mowila moja Prababcia. Niestety jak stwierdzil Bukol, a ja sie z Nim w pelni zgadzam, forum stalo sie ftr (forum tanich rozwiazan) [no] :( . Juz malo kto pyta jak cos zrobic dobrze, tylko jak cos zrobic tanio...

Tytuł:
kombatant
Awatar użytkownika

Aleście się uczepili mojego auta [zlosnik]

GMail: anwojcik (at) gmail.com

Klubowicz

Numer GG: 267496
WeebShut pisze:

To trzeba płakać [szalone] Dziwne, że nie wzrosła sprzedaż stosownego sprzętu AGD [zlosnik]

MB V250d long 4M '21
MB GLC 220 CDI 4M '18

postmistrz
Awatar użytkownika

WeebShut pisze:

Taaaak... Za pół roku będzie się u nas sprzedawalo najwięcej klapek przepływomierzy, później strzelających gumowych węży, a na koniec całych silników po regeneracji.

Tytuł:
Klubowicz

Mitu pisze:
Wcale, ale to wcale mnie to nie dziwi, ani nie szokuje. Jestesmy baaardzo oszczednym Narodem. Teksty w stylu: "jak nie widac roznicy to po co przeplacac?" staly sie haslami przewodnimi. Nie ukrywam, ze mocno mnie to mierzi :x ! Gaz gazem - nie lubie, ale rozumiem tych co nie maja innego wyjscia, choc do tego grona nie zaliczam tych co szukaja eleganckiej 107-ki i zakladaja gaz co by bylo taniej. Sam gazu nie chce i mam do tego prawo, tak samo jak Ci co zakladaja gaz do 107...

Nie tylko w PL, w DE jest to jeszcze bardziej wyrazne. 90 kilka % aut sprzedanych w tamtym roku mialo silniki diesla, co przy ostatnich technologiach oznacza niewielkie spalanie. Gaz tez, by sie przyjal jakby byl tanszy, a przede wszystkim tansze zalozenie instalacji. Dlatego czesto mozna znalezc w DE zagazowanego SEC itd, tutaj jest to juz spora oszczednosc. U nas instalacje gazowe i ich montaz sa tanie, a wiekszosc samochodow ma silniki benzynowe, wiec czemu niby nie przerabiac na gaz?

Co do tanich rozwiazan, to nie zawsze to co drogie jest dobre [zlosnik] , vide serwis w ASO ;)

Tytuł:
wiarus senior

Mitu pisze:
Pamietam reakcje moich znajomych na 116: "Fajny wozek, ale powinienes sobie go w gaz wrzucic" :x [no] . Niestety w Polsce, moim Ojczystym Kraju, panuje moda na to co tanie, a stare przyslowie mowi: "Biedny czlowiek nie moze sobie pozwolic na to co tanie, bo nie stac go aby kupowac po kilka razy. Musi kupic raz, a dobrze." Tak mowila moja Prababcia. Niestety jak stwierdzil Bukol, a ja sie z Nim w pelni zgadzam, forum stalo sie ftr (forum tanich rozwiazan) [no] :( . Juz malo kto pyta jak cos zrobic dobrze, tylko jak cos zrobic tanio...
Przytaczałem już kiedyś w hyde parku artykuł dotyczący wyzysku nas kierowcow poprzez multum opłat i podatków i w szegulności tych zawartych w paliwie z których dziesiąta część idzie na drogi-przynajmniej na papierze , wikawe 95 mogła by kosztować mniej niż dzisja gaz , przy tych samych wydatkach na budowę i utrzymywanie infrastruktury ! A prawda jest taka że Europa to kontynent o najwyższych podatkach co za tym idzie najwyższych cenach większości produktów w tym obciążenia są szczególnie skoncentrowane na dziedzinach od ktorych ceny wszystkich produktów są szczególnie uzależnione(energia czyli paliwa czy żywność) rządy socjalistów paradoksalnie doprowadzają przeciętnego Polaka do nędzy więc trudno się dziwić że coraz więcej również wśrud nas miłośników MB jest osób które liczą każdą zł na swoje auto :evil: Pragne też przypomnieć że jeżeli liczba aut z LPG będzie dalej rosła to w końcu cena LPG nie będzie aż tak atrakcyjna [oczko]

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 7 ] 

Strefa czasowa UTC+02:00