Tak wygląda rozmowa z tym ... :
JA:
Witam!
Proszę o numer konta oraz o podanie kosztów wysyłki.
Pozdrawiam
dashhio
Sprzedający:
1 mail. Niestety ccena mnie nie satysfakcjonuje.Dlatego zostanie wystawiona nowa aukcja
2 mail. Oprócz tego nie dostałem potwierdzenia zgłoszenia oferty dlatego,nie uznaje tej licytacji.Zapraszam do kolejnej licytacji
JA:
Witam!
Potwierdzenie oferty zostało wysłane - mam kopie. A to że Pana cena nie
satysfakcjonuje to mnie akurat mało obchodzi bo w opisie aukcji bylo wyrazie
napisane aby licytowac... trzeba było ustawić cene minimalną.
Proszę o numer konta.
Pozdrawiam
dashhio
Sprzedający:
1 mail. Niestety nie przesle numeru konkta,zaprasza, do ponownej licytacji.Pozdrawiam
2 mail. NIech bedzie,najpóźniej jutro podam konto na które prosze przelac pieniądze,koszt wysyłki to jakies 70złMoze byc tez odbiór osobisty.Pozdrawiam
JA:
Dobrze.... wybieram odbiór osobisty....
Jutro podam proponowany termin spotkania.
Pozdrawiam.
dashhio
Sprzedający:
1 mail. dobrze.pozdrawiam
2 mail.
Czy to są Pana dane,bo chcialbym potwierdzic tozsamosc
Imie i nazwisko mojego kolgei
ul.Ulica XX/X
XX-XXX Wrocław
dolnośląskie
Polska
mail@mail.mail
501000000 502000000
jesli tak to ok,a dodac chciałbym,ze odbiór tylko osobisty w innym wypadku nie przekaze osobie mnie nie znanej.Jeszcze raz pozdrawiam i zycze spokojnej nocy
JA:
Tak to są moje dane.
Wystawie upoważnienie gdzie będzie wpisany numer moich dokumentów oraz numer
dokumentów osoby odbierającej.
Sprzedający:
odbiór tylko osobisty inaczej tranzakcje uznaje za niewazna,przykro mi,ale takie sa regół gry....jednej fakt nie potwierdzenia złożenia oferty mozna olac,ale tego bede sie trzybał.Jesli cos nie pasuje,tranzakcje uznaje za niewazna.jesli sie cos nie podaoba prosze wystawic mi negatywa,lecz jesli go dostane zrobi dokładnie to samo w pana strone,szkoda stracic tyle pozytywów!! a mnie to wszystko jedno,nick na allegro moge zmienic

P Dobrze wiemy ze jest Pan kombinatorem i próbuje Pan za frajer kupic cos co kosztuje znacznie drozej,wiec albo Pan daje za wygrana albo mozemy sobie w dalszym ciagu wysyłłac miłe e-malie.Pozdrawiam
Po tym mailu za radą Tricky'ego zgłosiłem sprawe do Allegro.
A tak wygląda aukcja:
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=47023839