MB/8 Club Poland - Klub i forum miłośników samochodów Mercedes-Benz

Forum dyskusyjne klubu właścicieli i miłośników samochodów marki Mercedes-Benz
Dzisiaj jest pt sie 15, 2025 5:00 pm

Strefa czasowa UTC+02:00

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 43 ]  Przejdź na stronę 1 2 3 Następna
Autor Wiadomość
wiarus junior

Witam Kolegę .
Myślę że zamknięcie wątku Sebiana o jego luźnych spostrzeżeniach dot.LPG-było "niezamierzonym " aktem dość brutalnej cenzury.
Po pierwsze znalazł się w Hyde parku gdzie mu wolno (i kazdemu z nas )dośc sporo a po drugie nie zawierał zbyt drastycznych sporów (obraźliwych czy niemoralnych,nieetycznych).Choć może się mylę.
Myślę że istnieje coraz częściej wykożystywany powód w stylu "uważam że nic tu dalej się nie wniesie nowego" itp a który oznacza że autor wątku(i czytelnicy) nie mają nic do gadania i to moderator określa kiedy coś zostało gruntownie przedyskutowane i zakończone a nie czytelnicy tego forum.
Z wyrazami szacunku.

Zastosowanie do Diesla OR pozwala zmniejszyć o połowę ilość dwutlenku węgla. Przy spalaniu oleju roślinnego siarki nie ma,powstaje o 80 procent mniej cząstek stałych. Na nich osadzająsię węglowodory aromatyczne wywołujące choroby nowotworowe.
W123 200D

wiarus senior
Awatar użytkownika

Irek pisze:
Witam Kolegę .
Myślę że zamknięcie wątku Sebiana o jego luźnych spostrzeżeniach dot.LPG-było "niezamierzonym " aktem dość brutalnej cenzury.
(..)
czytelnicy) nie mają nic do gadania i to moderator określa kiedy coś zostało gruntownie przedyskutowane i zakończone a nie czytelnicy tego forum.
Z wyrazami szacunku.

Moderator jest od tego, zeby byl porzadek. Spojrz na watek o gazowaniu M110, jak pieknie sie rozkreca.. [zlosnik]
Same konkrety, czekam tylko kiedy padnie pierwszy trup [hehe]

BTW: Popieram zamykanie watkow, ktore hipotetycznie moga sie stac katapulta do obrzucania sie blotem.

Jarek, w123 230TE '85, w126 500 SEC '88, w126 560SEC '88, w116 450 '73
jareg@mb.org.pl
http://www.mb.org.pl/

Tytuł:
wiarus senior
Awatar użytkownika

Lokalizacja: Królewskie Stołeczne i Rezydencjalne Miasto Wrocław
A ja stwierdzam, że temat LPG był wałkowany milion razy na różne sposoby, a opinia Sebiana na temat zasilania Mercedesów gazem jest powszechnie znana. Nic nowego ten wątek nie wnosił, oprócz próby werbalnego deprecjonowania tej części użytkowników forum, która jeżdzi na LPG. Podobnie byłoby gdybym teraz wyskoczył z wątkiem w którym w bardziej lub mniej bezpośredni sposób wyraziłbym swoje negatywne zdanie o użytkownikach Mercedesów, którzy jeżdżą autami w kolorze który nie występował w palecie MB dla tego modelu. Uważam, że takie rozmowy nie mają sensu, nie jesteśmy tutaj by wzajemnie się pojeżdżać.

Klubowicz

Numer GG: 267496
Irek pisze:
Witam Kolegę .
Po pierwsze znalazł się w Hyde parku gdzie mu wolno (i kazdemu z nas )dośc sporo a po drugie nie zawierał zbyt drastycznych sporów (obraźliwych czy niemoralnych,nieetycznych).Choć może się mylę.
Myślę że istnieje coraz częściej wykożystywany powód w stylu "uważam że nic tu dalej się nie wniesie nowego" itp a który oznacza że autor wątku(i czytelnicy) nie mają nic do gadania i to moderator określa kiedy coś zostało gruntownie przedyskutowane i zakończone a nie czytelnicy tego forum.
Z wyrazami szacunku.

Dlatego właśnie zacytowałem wypowiedź z MB i napisałem wątek tutaj na HP. Dyskusja, która z tego wynikła nie była zła (za wyjątkiem natychmiastowego ataku adiego na moją osobę). Jakoś Ocet potrafił wyjaśnić, skąd się bierze smród oraz odpowiedzieć na moje śmiałe sformułowania, i to bez wycieczek osobistych. Myślę, że głownie z powodu odpowiedzi adiego wątek został zamknięty i potrafię to pod tym względem zrozumieć, choć globalnie mógł zostać otwarty [oczko] Nie zamierzam podważać zdania tego moderatora [cool]

MB V250d long 4M '21
MB GLC 220 CDI 4M '18

wiarus junior

JareG pisze:
BTW: Popieram zamykanie watkow, ktore hipotetycznie moga sie stac katapulta do obrzucania sie blotem.

A ja popieram zamykanie dzieci notorycznych i wielokrotnych przestępców bo hipotetycznie mogą być bardzo groźne dla moich dzieci .

PS.To tytułem przekomarzania bo NIE POPIERAM.

Zastosowanie do Diesla OR pozwala zmniejszyć o połowę ilość dwutlenku węgla. Przy spalaniu oleju roślinnego siarki nie ma,powstaje o 80 procent mniej cząstek stałych. Na nich osadzająsię węglowodory aromatyczne wywołujące choroby nowotworowe.

W123 200D

Tytuł:
kombatant
Awatar użytkownika

Irek pisze:
A ja popieram zamykanie dzieci notorycznych i wielokrotnych przestępców bo hipotetycznie mogą być bardzo groźne dla moich dzieci

To nie lepiej odstrzelić za młodu tatusiów? :o [zlosnik]

P.S. To tytułem zabawy słowem.

"bułka tarta to nasz narodowy symbol bohaterski... to nasz wkład w światową kuchnię"

Tytuł:
wiarus junior

Wookee pisze:
To nie lepiej odstrzelić za młodu tatusiów? :o [zlosnik]

P.S. To tytułem zabawy słowem.

Czas chyba zamknąć ten wątek bo nic nie wnosi prócz zabawy słowem :)

a pro pos
czy to czasem nie kolega popełnił poniższe zdanie na forum mercedes w watku pt.gazowanie zaby?
Wookee pisze:
Wątek podzielony. Proszę z dyskusją "światopoglądową" na HP

W123 200D

Ostatnio zmieniony czw kwie 14, 2005 2:26 pm przez Irek, łącznie zmieniany 3 razy.

Tytuł:
kombatant

Jeśli o mnie chodzi to uważam, że wątek został zamkniety jak najbardziej, słusznie, jakoże powstał w celach niezgodnych z regułami naszych forum, jako prowokacja. A to że adi mniej owijal w bawełne niż inni potwierdza tylko i wyłacznie tę tezę. Hyde Park nie jest miejscem awantur tylko wymiany poglądów i mam nadzieje, że nie jest dużym problem odrużnienie tych dwu pojęć.
A moderator jest od tego, by przewidywać rozwój dyskusji... Zdecydowanie łatwiej gasi się ognisko niż las...
pozdrawiam

Tytuł:
kombatant
Awatar użytkownika

Irek pisze:
Czas chyba zamknąć ten wątek bo nic nie wnosi prócz zabawy słowem

Idzik na pewno przeczyta Twój wniosek i jeżeli uzna, że rzecz wymaga dodatkowych wyjasnień, to ich udzieli - tu lub na priva.

P.S. Zabawę słowem wybacz, ale:
1. Mam do niej słabość [hehe]
2. JareG zamawiał trupa ;)
3. Treść postu daje się przełożyć na dyskutowaną sytuację.

"bułka tarta to nasz narodowy symbol bohaterski... to nasz wkład w światową kuchnię"

Tytuł:
wiarus junior

Temat gazów zawsze jest śmierdzącym tematem..........

Tytuł:
Administrator
Administrator
Awatar użytkownika

Numer GG: 85536
Może dołoże swoje 3 grosze do tematu gazu na naszym forum.

Wg mnie mamy tu silną 'bojówke' ;) antygazową w składzie Sebian, Stawros i jeszcze kilku naszych forumowiczów.

O ile Stawros jest świadomym przeciwnikiem gazu bo ma MB benzynożerce ;)
o tyle Sebian jest w tej bojuwce tylko z pobudek ideologicznych ;) bo sam jeździ kartoflem ;) czyli klekotem lub jak kto woli dieslem ;).

Sam od ponad pół roku smigam Szwedką z M110 na pokładzie i na początku chciałem ją dać do gazu (nawet byłem pewny że ją zagazuje) ale z czasem sie przyzwyczaiłem do kosztów i teraz na 100% nie zagazuje auta bo nie ma to większego sensu (portwel sie już przyzwyczaił ;) a amortyzacja trwałaby bardzo długo).

Ale nie rozumiem postawy kilku naszych forumowiczów którzy notabene sami smigają na ON a są organicznymi/ideologicznymi przeciwnikami LPG ja tak sobie kombinuje i wychodzi mi że to zazdrość że ktoś ma szybsze auto i do tego taniej jeździ ;) ale może sie myle [uhaha]

Ale wracając do meritum Polska przoduje w autach z LPG na świecie i nie uciekniemy od tego tematu wiec uważam że napietnowanie czy 'zniewazanie' ludzi którzy chcą zagazowac ;) swoje auta lub czy rozmawaiją o LPG jest niedopuszczalne i powinno być 'karane'.

reasumując - ten temat jest popularny w naszym 'bogatym' kraju a co za tym idzie powinien być także omawiany na naszym forum i to w kontekście jak najbardziej profesjonalnym i rzeczowym.

Pozdrawiam

Tytuł:
kombatant
Awatar użytkownika

MacKuz pisze:
Ale wracając do meritum Polska przoduje w autach z LPG na świecie i nie uciekniemy od tego tematu wiec uważam że napietnowanie czy 'zniewazanie' ludzi którzy chcą zagazowac swoje auta lub czy rozmawaiją o LPG jest niedopuszczalne i powinno być 'karane'.

AMEN

MacKuz pisze:
Ale nie rozumiem postawy kilku naszych forumowiczów którzy notabene sami smigają na ON a są organicznymi/ideologicznymi przeciwnikami LPG ja tak sobie kombinuje i wychodzi mi że to zazdrość że ktoś ma szybsze auto i do tego taniej jeździ ale może sie myle

Nie wiem czy mowa tu o mnie, bo jezdze na ON, przeciwnikiem gazu nie jestem, ale jego zwolennikiem tez wcale ...

Kupujac teraz samochod nie ma wiekszego znaczenia czy jezdzimy W123 300 D czy W 230E, koszta robia sie porownywalne bez gazu, litr ropy jest tanszy jak kazdy zapewne zdazyl zauwazyc o maksymalnie 30 groszy, spalanie jest wieksze, moze o 2 - 3 litrow, jak ktos mi powie ze DIESEL to oszczednosc w tych czasach to chyba padne ze smiechu.

Jak juz powiedzialem w innym watku, chcialbym miec druga MB, nawet z silnikiem 5 litrowym, ale nie zmaltretowana LPG na wyjazdy weekendowe, mam nadzieje, ze w niedlugim czasie mi sie to uda.

Tytuł:
postmistrz
Awatar użytkownika

MacKuz pisze:

Ale nie rozumiem postawy kilku naszych forumowiczów którzy notabene sami smigają na ON a są organicznymi/ideologicznymi przeciwnikami LPG ja tak sobie kombinuje i wychodzi mi że to zazdrość że ktoś ma szybsze auto i do tego taniej jeździ ;) ale może sie myle [uhaha]

Wiecie dobrze, że zawsze będziemy się mielić z LPG i zawsze będą takie sytuacje. Jeśli jest to tak powszechne, popularne i normalne zjawisko, a nie mówię, że nie jest, to może zasługuje na wydzielenie i osobne miejsce na dyskusję w postaci osobnego forum i umowę społeczną, że nie tykamy ideologii, tam gdzie mowa o technice.

PS: Na ON jeżdżę, gdyż jestem przeciwnikiem LPG. Z innych względów niż Sebian, ale jestem.

Weebshut, jak dla Ciebie nie ma różnicy w kosztach 300D i M102, to ja pozdrawiam Cię serdecznie. No ale znowu wdajemy się w szczegóły. [szalone]

Tytuł:
Administrator
Administrator
Awatar użytkownika

Numer GG: 85536
(me: how) pisze:
Jeśli jest to tak powszechne, popularne i normalne zjawisko, a nie mówię, że nie jest, to może zasługuje na wydzielenie i osobne miejsce na dyskusję w postaci osobnego forum i umowę społeczną, że nie tykamy ideologii, tam gdzie mowa o technice.

No jest to jakieś rozwiązanie:

forum pod tytułem LPG w MB :)

wiarus senior
Awatar użytkownika

Irek pisze:
JareG pisze:

A ja popieram zamykanie dzieci notorycznych i wielokrotnych przestępców bo hipotetycznie mogą być bardzo groźne dla moich dzieci .

Drobna roznica: o tych dzieciach to mozna tylko gdybac*, jakie beda. O watkach mozna sie przekonac, jakie sa.
Czaisz kolego o co biega? [zlosnik]

Cytuj:
PS.To tytułem przekomarzania bo NIE POPIERAM.

Coz, i tak moje zdanie bedzie na wierzchu (=watki beda zamykane) [hehe]

* aczkolwiek z duzym prawdopodobienstwem

Jarek, w123 230TE '85, w126 500 SEC '88, w126 560SEC '88, w116 450 '73

jareg@mb.org.pl

http://www.mb.org.pl/

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 43 ]  Przejdź na stronę 1 2 3 Następna

Strefa czasowa UTC+02:00