MB/8 Club Poland - Klub i forum miłośników samochodów Mercedes-Benz

Forum dyskusyjne klubu właścicieli i miłośników samochodów marki Mercedes-Benz
Dzisiaj jest pn sie 18, 2025 7:33 am

Strefa czasowa UTC+02:00

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 6 ] 
Autor Wiadomość
wiarus senior

Wczoraj wracając z imprezy (bez % we krwi!) jakaś ździra wyprzedając mnie Toyotą Yaris pomimo tego że droga była szeroka ruchu brak a ja jeszcze troche jej zjechałem widząc Wjeski tjunig w lusterku zbliżający się ze znaczną predkością , niewiem czy chciała mnie zepchnąć na chodnik a może była pijana ale kończąc manewr wyprzedzania na skrzyżowaniu uderzyła mnie w przedni błotnik i nawet się niezatrzymała tylko przyspieszyła :evil: na policję czekałem z dobre o,5 h i w między czasie śmigneła jeszcze raz kołomnie a ja niemogłem nic zrobić bo pościgi uliczne sobie odpuściłem :roll: Czy orjętujecie się jak wygląda teraz cała procedura , samochód mamy ma AC ale wolałbym z niego nie korzystać było puźno i urocza pani Policjantka powiedziała że o tej porze nie mogą już działać i dopiero w poniedziałek mam się skontaktować , bo sądząc po zachowaniu ta @$%#$^#$^ może sobie zawsze wyklepać swoją tajotę i jutro pali franka i wyprzeć się :evil: [szalone]

Tytuł:
postmistrz
Awatar użytkownika

To są reakcje służb niespotykane w cywilizowanych społeczeństwach, ale pociesz się, że lakiernicy i blacharze w większości też teraz świętują, więc jeśli szkoda była na tyle znaczna, że nie da się zetrzeć pastą TEMPO, to też sama sobie nie wyklepie, a i klepnąć bez śladu przecież też się nie da.

W takich przypadkach szuka się lakieru przeciwnika, więc przypatrz się i może nie myj auta.

Bałbym się raczej fisiowania z jej strony. Że to nie ona, albo, że jej łysy facet przyzna się, że to on jej zrobił kuku swoim Jeep'em.

Licz na to, że baba ma gacie pełne ze strachu i przy pierwszej próbie kontaktu z policją pęknie.

Nr rejestr. oczywiście masz.

Tytuł:
sam kiedyś "uciekłem" z miejsca kolizji drogowej, po tym jak stwierdziłem brak szkód z obu stron, potem gość lewarkiem odrąbał sobie zderzak, dogonił mnie i się zaczęło, że uciekłem i pewnie pijany i wogle

jeśli yaris należał do mafii państwoej lub prywatnej to lepiej sobie odpuść, ale jeśli od razu masz numer rejestracyjny to po prostu zgłoś w ubezpieczalni i czekaj na lepsze czasy

w moim przpadku kierowca poloneza okazał się po miesiącu być milicjantem więc byłem winny bo najechałem mu na zderzak podczas cofania (b mój tył, jego przód)

Tytuł:
wiarus senior

Nr oczywiście mam kolor czarny metalic z przyciemnianymi szybkami + kretyńskie fioletowe lampki ... policja przy mnie ustaliła że właścicielką mieszka w sąsiednim bloku do mojej drugiej połowy w którym znam pare osób ale narazie tak samo jak pościgi raczej nie mam zamiaru prywatnego ślednctwa wszczynać dla dobra sprawy [zlosnik] jestem ciekaw ile mam czasu na zgłoszenie tego faktu ubezpieczycielowi ?

Tytuł:
W mojej ulotce od ubezpieczyciela napisano, że najpierw do nich a dopiero potem na 112. Bo potem to oni mogą się wykręcić.

Tytuł:
wiarus senior

wierze w pozytywne roziwiązanie sprawy tzn wykorzystanie OC ale nic niewiadomo :oops: auto jest ubezpieczone w Filarze na stronie którego nie znalzłem nr hotline a oddział Włocłwaski dzisiaj zrobił sobie wolne :evil:

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 6 ] 

Strefa czasowa UTC+02:00