GrześMoto pisze:
Poprostu tirowcy to specyficzny rodzaj rajdowców. Oni lubia podpuszczać... jednemu jedzie 92 km/h (ten po prawej) a drugiemu 93 km/h (ten po lewej) i już jest możliwość rywalizacji (wyprzedzenia). Kiedyś w niemczech jechałem 20 km za takim czymś. poprostu tiry zatarasowały droge i się ścigały. Na szczeście jeden skręcał... ;)
[cool] pozdro.
Wiekszosc TIRow ma odciecie po osiagnieciu pewnej predkosci - jedni maja granice 90kph, inni 95kph. Pewna czesc TIRow ma blokade zdjeta, ale to jest nielegalne.
W Niemczech widocznie widziales oba cisnace na granicy blokady, a ze mialy ja podobna, efekt opisales...
TIR tez czlowiek, jakos wyprzedzic musi, szef cisnie, terminy gonia, wiec czesto musza zaryzykowac, chcoc tez czasami wychodza z blednego zalozenia, ze osobowce latwiej zahamowac i potem przyspieszyc. Kilka razy zajechano mi droge, kiedy ja juz wyprzedzalem, ladnie migalem kierunkiem, a tu nagle pod maske laduje sie naczepa....
Zawsze przepraszali na CB, ale jak ktos nie ma, to sie nie dowie, dlaczemu, tylko potem jedzie zly... taki kraj.
Jak beda dwa pasy w kazdym kierunku, wtedy bedzie latwiej.
Polski Fiat 125p 1968 1300cc
Opel Olympia-Rekord B 1966 17ooL
o-----------------------------------o