MB/8 Club Poland - Klub i forum miłośników samochodów Mercedes-Benz

Forum dyskusyjne klubu właścicieli i miłośników samochodów marki Mercedes-Benz
Dzisiaj jest śr lip 02, 2025 12:16 pm

Strefa czasowa UTC+02:00

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 10 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: reklamowy
weteran
Awatar użytkownika

http://84.40.3.164/

niestety nie MB, ale też fajne

wolny wakat na beczkę :)

Tytuł:
swój chłop
Awatar użytkownika

Naprawdę fajny pomysł. :dobrzex:

ghost

Tytuł:
wiarus senior
Awatar użytkownika

no niezle!

Tytuł: Re: reklamowy
postmajtek

lysy2 pisze:
http://84.40.3.164/

niestety nie MB, ale też fajne

Chór pierwsza klasa - na takie coś bym się nawet do teatru wybrał [zlosnik]

Tytuł:
wiarus senior
Awatar użytkownika

Docent pisze:
Chór pierwsza klasa - na takie coś bym się nawet do teatru wybrał

ciekaw jestem jakby sobie poradzili z mercedesem 200D i tym specyficznym klekotaniem :)

Obrazek

'08/09 Citroen C3 1,4 16V sx pack - z salonu :)

Tytuł:
wiarus senior
Awatar użytkownika

http://video.google.com/videoplay?docid ... q=mercedes

A ja cos takiego znalazlem...jak dla mnie calkiem sympatyczne i prawdziwe [zlosnik]

Kiedyś:
Matiz z kratką - Twardy Zawodnik; MB W124 230TE Aut. - Baleron Forever; Ford Focus II 5d - Fantastic Sam Plastik

Dziś:
Ford Focus kombi III - cholerne 6 biegów!

Tytuł:
Administrator
Administrator
Awatar użytkownika

Taaa... Cudeńko - a pamiętacie tą reklamę Accorda, gdzie część, po części na zasadzie domina odpala auto ?? Grunt to pomysł, a to już druga reklama Hondy, której pomysł jest reklamowym majstersztykiem

"Chcę umrzeć spokojnie, we śnie - tak jak mój znajomy, a nie wrzeszcząc z
przerażenia - tak jak jego pasażerowie."

Tytuł:
wiarus senior
Awatar użytkownika

Reklama Accorda czyli :
- Czy nie fajnie wiedziec ze wszystko dobrze działa.

Szkoda tylko ze w TV byla zwykle skrocona wersja tej reklamy...mam szczescie posiadac plytke DVD ze zbiorem wszystkich reklam ktore wygraly jakies nagrody na festiwalu reklamowym w Cannes (chyba 2002, albo 2003) i szczerze powiem po tym jak sie pooglada te reklamy i zobaczy sie to co leci w naszej telewizji to az szkoda gadac. Pomysl, realizacja, zaskoczenie widza, poprostu reklama przez duze R!

A wracajac do Hondy @Idzik czytalem ostatnio o tej reklamie Accorda, to nie tylko pomysl byl, ale takze niesamowita zdolnosc do przekonania szefow zarowno agencji reklamowej jak i Hondy do wylozenia olbrzymiej ilosci pieniedzy na ten projekt (krecili to strasznie dlugo, a w dodatku kazda probe na tasmie filmowej!!!)...bo jesli chodzi o reklamy to tak naprawde wszystko sprowadza sie do tego, czy genialny, niebanalny pomsyl zostanie zaakeptowany przez "panow w garniturach", bo przeciez jesli oni nie sa sklonni na to wydac kasy lub nie maja wystarczajacych jaj zeby zrobic "inna" reklame to najlepsze pomysly nie pomoga!

Kiedyś:
Matiz z kratką - Twardy Zawodnik; MB W124 230TE Aut. - Baleron Forever; Ford Focus II 5d - Fantastic Sam Plastik

Dziś:

Tytuł:
Administrator
Administrator
Awatar użytkownika

zebda pisze:
A wracajac do Hondy @Idzik czytalem ostatnio o tej reklamie Accorda, to nie tylko pomysl byl, ale takze niesamowita zdolnosc do przekonania szefow zarowno agencji reklamowej jak i Hondy do wylozenia olbrzymiej ilosci pieniedzy na ten projekt (krecili to strasznie dlugo, a w dodatku kazda probe na tasmie filmowej!!!)...bo jesli chodzi o reklamy to tak naprawde wszystko sprowadza sie do tego, czy genialny, niebanalny pomsyl zostanie zaakeptowany przez "panow w garniturach", bo przeciez jesli oni nie sa sklonni na to wydac kasy lub nie maja wystarczajacych jaj zeby zrobic "inna" reklame to najlepsze pomysly nie pomoga!

jAk by miałoby być inaczej - księgowi rządzą, z nowymi modelami aut przecież jest tak samo... Tu się suzka oszczędności, tam się szuka... Księgowy wycina cyferki, a designerom łzy lecą...

"Chcę umrzeć spokojnie, we śnie - tak jak mój znajomy, a nie wrzeszcząc z
przerażenia - tak jak jego pasażerowie."

Tytuł:
wiarus senior
Awatar użytkownika

Designerow juz jakis czas zastapily komputery...designer tworzy pierwszy szkic, jakis pomysl, potem wzsystko to robi komputer ktory juz wie czego od niego chce ksiegowy i wie jak co zrobic zeby dzialala elektronika, poduszki i inne nowoczesne urzadzenia...dlatego te nowe auta sa fajne, ale jak ktos potrzebuje auto ktorym zrobi 30-40-50 tys km rocznie, potrzebuje czegos do przemieszczania sie, zeby mial cos niezawodnego przez 4-5 lat jazdy, a potem do "Zyda" (nie jestem antysemita)...takie auto ma twarda zawieche wiec sie dobrze i precyzyjnie jezdzi, gdy trzeba skorzystac z tego dobrego przyspieszenia nowoczesnego diesla (zwykle)...no i nie moze sie przejmowac ze tu mu cos stuka, tam mu cos gwizdze, tylko jedzie na serwis, oni mu tam jesli juz cos sie dzieje maja to zrobic szybko i komfortowo (w miare bez stresu dla niego)...nowe auta sa super jesli ktos potrzebuje wehikulu do przemieszczania sie z miejsca A do miejsca B, a nie auta z dusza, gdzie nawet jak sie nie zna to sobie cos dokreci, znajdzie jakis bajer ktorym sie bedzie chwalic (jak w moim kombi patent na skladanie tylnych siedzen [zlosnik]) i moze sobie pozwolic na powolna, bezstresowa jazde, z miekka zawiecha ktora buja na zakretach (jak ja to ostatnio polubilem) ot zeby sobie dojechac nie spieszac sie nigdzie (jak ja lubie tak po miescie 40- 45km/h sobie jechac jak mnie wszyscy mijaja i patrza jak na wariata [zlosnik] ).

Ojciec ma Vectre GTS 2,2 DTI, rok czy 1,5 temu bylem fanem tego auta, bo sport, po twardo, bo fajnie...ale w koncu ten sport zaczal mnie nudzic, kampania poprzeniego obrzydliwego Civica (u nas nie bylo tych reklam) ze jezdzac tym autem zapomnisz ze to auto rodzinne, czy ten GTS, Ibiza, Octavia RS, Mercedes-Benz wszyscy od 5 lat produkuja szybkie, dynamiczne, sportowe/usportowione/dynamiczne auta, wszystkie gazety pisza jak fajnie jest miec 10000 KM pod maska, 40calowe felgi i jak to jest jezdzic 500km/h po 40zakretach na 1 kilometr trasy...znudzilo mnie to i zaczolem poszukiwac komfortu, relaksu, miekkiej zawiechy...pojechalem 190 z 2,0 dieslem z kumplami do Linzu i Wiednia i pokochalem relaks, spokojna jazde bez naglych przyspieszen...bo o to chodzi...kiedys auta produkowano dla ludzi, zeby sie nimi fajnei jezdzilo, dzis robia auta zeby pieknie lsnily w salonach, na salonach i w gazetach!!!
Wmowiono ludziom ze tak jest lepiej, fajniej, a ludzie to kupili (hmmm kazdy teraz robi jakby BMW [totalszok] )!!!

Kiedyś:

Dziś:

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 10 ] 

Strefa czasowa UTC+02:00