MB/8 Club Poland - Klub i forum miłośników samochodów Mercedes-Benz

Forum dyskusyjne klubu właścicieli i miłośników samochodów marki Mercedes-Benz
Dzisiaj jest wt lip 29, 2025 1:24 pm

Strefa czasowa UTC+02:00

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 22 ]  Przejdź na stronę 1 2 Następna
Autor Wiadomość
swój chłop
Awatar użytkownika

Witam... Oto kolejne dosyc ciekawy temat na tym forum. Raczej nieco kontrowersyjny...
Co komu to daje procz satysfakcji, naklejki i "straty" kilku zlotych? czy ktos moze cos na ten temat powiedziec? Jakie sa tego zalety?

Tytuł:
wiarus senior
Awatar użytkownika

Moim skromnym zdaniem jest sporo zalet wynikających z tego ze jest się klubowiczem.
Musisz pamiętać ze Klub się cały czas rozwija, już teraz masz zniżki w niektórych sklepach, warsztatach i.T.p. pomyśl, co będzie jak Klub uzyska status prawny???
Nie zapominaj tez ze gdyby nie Klub to by nie było żadnych zlotów i de facto nie było by tego forum. Dla mnie klub to jest pewnego rodzaju hobby- staram się aby się rozwijał, uczestniczę w jego życiu. Tak wiec proszę nie mówić ze członkostwo w klubie to jest tylko satysfakcja z samego członkostwa i strata kasy.

Tytuł:
kombatant

Widze pewne zmiany w pogladach... Dobrze moze i mnie to spotka :roll:
Klub ponoc daje jakas literature na lince (on line) i te znizki. No i dostep do forum klubowego, prawa wyborcze. Slyszalem tez, ze klubowicz mniej placili w Cieninie, ale to moze byc plotka...
Pozdrowienia z poza

swój chłop

Numer GG: 1202652
Nilo pisze:
Witam... Oto kolejne dosyc ciekawy temat na tym forum. Raczej nieco kontrowersyjny...
Co komu to daje procz satysfakcji, naklejki i "straty" kilku zlotych? czy ktos moze cos na ten temat powiedziec? Jakie sa tego zalety?

No jeżeli komuś to niepasuje to niemusi płacić kasy na składki dostać naklejki i niemieć satysfakcji z członkostwa klubowego, niebywać na zlotach a co najwarzniejsze niepoznawać wspaniałych ludzi z grona miłosników samochodów marki Mercedes ja jestem klubowiczem i jestem dumny z tego że jak mnie ktoś zapyta cowidzew tym aucie tomu odpowiem że to jest moja dróga miłość i jestem w jedynym klubie w polsce miłośników Mercedesa .Wnoiski wyciąg sam co jest za a co jest przeciw .
Ja i moja dróga połówka jesteśmy za a jak ty jesteś przeciw to jest twuj wybór (wolność wyboru i słowa ) kapitalizm

609886857

Tytuł:
Administrator
Administrator
Awatar użytkownika

Witaj,

Klub nie jest tworzony dla zniżek, nalepek, książek on-line itd... To tylko "skutki uboczne" [oczko] Klub realizuje cele określone w Statucie... Podejrzewam, że Toje "wątpliwości" co do Klubu biorą się z pewnego błędnego przekonania, że forum=Klub... Życie forumowe to tylko jeden ze środków dążenia do celu jakim jest np. integracja miłośników marki... Nikt Cię nie zmusza do wpisania się do Klubu... Ja ten krok poczyniłem, jeszcze nie żałuję [zlosnik] ... I czuję się współodpowiedzialny za jego losy i rozwój. Jestem naprawdę zadowolony, że tak się szybko się rozwija i w ten rozwój miałem i mam swój malusieńki wkład... Gdyby nie idee zrzeszania się miłośników motoryzacji to przecież nie byłoby dziś żadnych Automobilklubów, Klubów "Tematycznych" itp...

Internet nie jest idealnym środkiem do przekazania myśli na taki jakby nie było rozległy temat :( Wad i zalet można wymieniać duuużo... Moim zdaniem zalet jest więcej i będzie jeszcze więcej (sam chcę się do tego przyczynić) [cool]

Czy to "strata kasy" ??? Po pierwsze: nie nazwałbym składki członkowskiej "stratą kasy"... Po drugie: Nilo - nie przesadzaj - 80 PLN rocznie, czyli ok. 6,67 PLN miesięcznie, czyli ok. 22 groszy dziennie... Majątek ???

"Chcę umrzeć spokojnie, we śnie - tak jak mój znajomy, a nie wrzeszcząc z
przerażenia - tak jak jego pasażerowie."

Tytuł:
swój chłop
Awatar użytkownika

to i ja.
Nie lubie sie zrzeszac, ale lubie tych co sie lubia zrzeszac, i chcialbym tu zwrocic uwage na pewien fenomen. To, ze taki klub istnieje, nawet jezeli dla ludzi moze byc to fajne lub niefajne, ale dla Mercedesow jest na pewno fajne, bo jak sie wprowadza ten etos powrotu do oryginalnosci etc, to wielu z nas w jakis sposob warunkuje swoje decyzje, np podczas remontu auta. Zeby nie byc goloslownym, ja sam zmienilem decyzje co do koloru lakieru, najpierw sie borykalem z roznymi wydumkami, katowalem zdjecia w Photoshopie, az tu nagle na tabliczce znamionowej, rozszyfrowanej przez Sebe, wyszlo Gelb - zolty, no to k...wa zolty i juz :)))
pozdr

Tytuł:
Klubowicz

Numer GG: 267496
Ocet pisze:
Slyszalem tez, ze klubowicz mniej placili w Cieninie, ale to moze byc plotka...
Pozdrowienia z poza

Oto jak przenosi się plotka dalej [zlosnik] Pozdrowienia z [zlosnik]

MB V250d long 4M '21
MB GLC 220 CDI 4M '18

Klubowicz

Nilo pisze:

Po pierwsze SATYSFAKCJA to bardzo dużo i wpływ na nią ma nie tylko sam fakt zapisania sie do klubu, ale również czynnego uczestniczenia w jego działaniach i rozwoju. Lubie dbać o wspólne cele jak o własne [usmiech]

Po drugie nie STRATA tylko WKŁAD - to zasadnicza różnica. Wiem, na co przekazuję pieniądze i na co są wydatkowane. Nie wnoszę żadnych zastrzeżeń [usmiech]

WAD w zasadzie brak [usmiech] . Wszelkie małe prawie niewidoczne niedociągnięcia, które się wszędzie mogą przytrafić, są niczym w porównaniu z jego ZALETAMI (Klubu) [usmiech]. I nie ukrywam, że wkurza mnie, jak ktoś spoza grona klubowiczów zaczyna "mącić" i zakłócać ustalony porządek(dotyczy różnych spraw) :evil: .

Pozostałe sprawy chyba dobrze opisali moi koledzy [usmiech]

MB V250d long 4M '21
MB GLC 220 CDI 4M '18

Tytuł:
Administrator
Administrator
Awatar użytkownika

Sebian pisze:
Ocet pisze:
Slyszalem tez, ze klubowicz mniej placili w Cieninie, ale to moze byc plotka...
Pozdrowienia z poza

Oto jak przenosi się plotka dalej [zlosnik] Pozdrowienia z [zlosnik]

A juz chciałem składać reklamację... [zlosnik] [oczko]

"Chcę umrzeć spokojnie, we śnie - tak jak mój znajomy, a nie wrzeszcząc z
przerażenia - tak jak jego pasażerowie."

Tytuł:
kombatant

Jakie to szczescie, ze ludzie spoza grona klubowiczow nie maja wstepu na reszte forum, bo dopiero by zaklucili z gory ustalony porzadek. Ale dobrze, ze taki porzadek istnieje, bo tak to przyszlosc bylaby wogole nieznana [zlosniki]

A tak bardziej powaznie, plotka sir roznosi jak jest rozpowiadana jako prawda, ja od razu powiedzialem, ze to moze byc plota.

No i co do korzysci bycia w klubie, to uwazam, ze nie ma co sie denerwowac, na Nila, w sumie tylko niefortunnie nazwal kwestie finansowe, reszta to bylo pytanie, a nie atak na klubowiczow.

No i jeszcze jedno, juz kiedys byl taki watek na forum, chyba o podobnym tytule, gdzie rowniez sie mocno powstrzymywalem [oczko]

S123 - 300TD 1982 Rudolf

S123 - 300TD 1985 Burak

Tytuł:
Klubowicz

Jedna z najważniejszych rzeczy: NIE JESTEŚMY KLUBEM CITROENA [zlosnik]

MB V250d long 4M '21
MB GLC 220 CDI 4M '18

kombatant
Awatar użytkownika

Numer GG: 1442573
Nilo pisze:

Ja przepraszam Nilo czy Ty masz jakies wątpliwości??!! czy tylko wyciagasz je od innych kolegów??

Ja osobiście nie mam i jestem całą gromada w klubie i już. A jeszcze jedno zaszczytem jest należec do niego, a jak widze nie wszyscy go dostępuja i kto wie jak to sie dalej potoczy......

Ps.
satysfakcja gwarantowana nie tylko z naklejki [zlosnik]

http://www.zelazko.com.pl

Tytuł:
wiarus junior
Awatar użytkownika

póki co nie jestem w klubie, ale to tylko kwestia czasu.....
No chyba ,że komus wyżej podpadne i nie beda mnie tu chcieli,ale tak pozatym to miło mi bedzie podyskutowac z ludzmi na tematy o których naprawde lubie rozmawiać.

A pozatym zapisze sie do klubu i zapłace tą składke dla choćby jednej rzeczy....... Dla GWIAZDY ,która Mnie do tego zobowiązuje.Bo moje auto to dla mnie wszystko-tak naprawde jak zasiadam za kólkiem i jade to czuje sie WOLNY .I to mi sie podoba .

Zmiana Audi 80 B4 1,9TDi Avant `95

Tytuł:
Klubowicz

Ocet pisze:
A tak bardziej powaznie, plotka sir roznosi jak jest rozpowiadana jako prawda, ja od razu powiedzialem, ze to moze byc plota.

To po co ją napisałeś? :evil: Plota i już [szalone]

MB V250d long 4M '21
MB GLC 220 CDI 4M '18

Tytuł:
Klubowicz

Ocet pisze:
No i co do korzysci bycia w klubie, to uwazam, ze nie ma co sie denerwowac, na Nila, w sumie tylko niefortunnie nazwal kwestie finansowe, reszta to bylo pytanie, a nie atak na klubowiczow.

No i jeszcze jedno, juz kiedys byl taki watek na forum, chyba o podobnym tytule, gdzie rowniez sie mocno powstrzymywalem [oczko]

Tiaaa... Niefortunny to jest priv, który przed chwilą odczytałem, autorstwa Nilo. Wielkie dzięki. Po prostu poezja. Na podstawie tego, co w nim zostało zawarte zastanawiam się głęboko, co Nilo robi na tym Forum i po co chce się zapisać do Klubu. [szalone] :evil:

MB V250d long 4M '21
MB GLC 220 CDI 4M '18

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 22 ]  Przejdź na stronę 1 2 Następna

Strefa czasowa UTC+02:00