MB/8 Club Poland - Klub i forum miłośników samochodów Mercedes-Benz

Forum dyskusyjne klubu właścicieli i miłośników samochodów marki Mercedes-Benz
Dzisiaj jest wt lip 29, 2025 1:26 pm

Strefa czasowa UTC+02:00

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 9 ] 
Autor Wiadomość
Klubowicz

Numer GG: 267496
... czy jak tam to się nazywa [zlosnik]

A teraz poważnie. Przed chwila obejrzałem Teleexspres (czy jak tam to się pisze). Ww. impreza została zamknieta przez władze miasta, z powodu 2 wypadków, do jakich doszło na miejscu. Podczas kręcenia bączków jedna osoba zginęła, a dwie zostały ranne. [szalone] Powód: brawura i alkohol :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:

Szczegóły info z TVP1 znajdują się w tym materiale: http://www.sebian.qdnet.pl/torun.mpg (ca. 8 Mb)

Pijakom i gówniarzom bez wyobraźni mówię stanowczo NIE!!! :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:

MB V250d long 4M '21
MB GLC 220 CDI 4M '18

Tytuł:
Administrator
Administrator
Awatar użytkownika

Powiem krótko: DEBILIZM !!!

"Chcę umrzeć spokojnie, we śnie - tak jak mój znajomy, a nie wrzeszcząc z
przerażenia - tak jak jego pasażerowie."

Tytuł:
swój chłop
Awatar użytkownika

Dopiero co wieczorem dotarly do mnie wiesci na temat Torunia, od kolegow ktorzy w poprzednich latach jezdzili tam wraz z calym lódzkim Tuning klubem, i stwierdzili ze w tym roku nawet sie nie przymierzali bo za duzo tam samowolki chamstwa pijanstwa, i tak musialo sie w koncu to zakonczyc.
Jesienia zeszlego roku kilku kolegow z zarzadu wspomnianego Tuning Klubu zaprosili mnie na zlot klubowy, zorganizowany w Łodzi na ul Technicznej, (miesci sie tam tor kartingowy) i zorganizowano tam pokaz aut oraz jazde na czas, o dziwo nie zauwazylem jakze popularnej konkurencji "Palenia gumy". Tylko kilku kolesi z Opel Klub Łódź ktorzy stacjonowali ni4eopodal oddawali sie tej jakze ciekawej dyscyplinie. Ogólnie bylem pod bardzo pozytywnym wrazeniem organizacji calego spotkania ze strony Tuningklubu, wszystko odbylo sie bezpiecznie na wesolo bez jakichkolwiek wyglupow, co oznacza ze jednak mozna, tylko trzeba chciec, a dzieki moim kolegom wierze ze znajdzie sie w kraju pare osob ktore byc moze oddaja sie pasji tuningowania swoich aut z takim zaangazowaniem i kultura jak my naszym mercedesom

ale sie rozgadalem

W 123 230 1977 M102
(Von Konstruktion bis Kundendienst
- höchste quälitat aus Prinzip)

Tytuł:
swój chłop
Awatar użytkownika

Właśnie obejrzałem sobie filmik, dzięki uprzejmości Sebiana (dzieki za materiał), i zachodzę w głowę kto za te wypadki odpowie.

Ponadto do ilu jeszcze, niepotrzebnych wypadków musi dojść żeby ludzie coś zrozumieli, przypomina mi sie dowcip jak siedzi Baca na gałęzi i piłuje ja od strony pnia. Przechodzi turysta i mówi -Baco nie piłujcie tej gałęzi bo spadniecie. Baca olał turystę, ten poszedł dalej i nagle Baca SRRRUU na ziemie, otzrepał sie Baca i mówie -Prorok jaki czy co?

Niech Bogowie Merca będą z nami i z tymi którzy pakują sie w kłopoty

Wooks

W 123 240TD 1984

W 123 230 1977 M102

(Von Konstruktion bis Kundendienst

- höchste quälitat aus Prinzip)

Tytuł:
postmistrz
Awatar użytkownika

Kolejny temat ,alkohol i kierownica,. Niemniej jednak nie powinniśmy wyciągać pohopnych wniosków - to nie dotyczy wszystkich miłośników tuningu, tak samo jak nie wszyscy kierowcy i właściciele MB to bandyci bez karków. Szkoda, że na takich imprezach giną ludzie, ogólnie tworzy to bardzo kiepski klimat do organizacji nawet zlotów, przeciętny czlowiek nie zauważy z początku różnicy pomiędzy Tuning Szoł a Zlotem MB - niestety.

41 Buick Special x2, 49 Chevy "Deratyzator", 50 Olds "Patton", 53 Chevy Bel Air, 55 Chevy 3800 panel, 70 Chevy Impala conv, 77 Chevy Monte Carlo, 87 Chevy G20, 89 Chevy K5, 03 Chevy S10 = 86 garow, 59.7 L, 2480KM

Tytuł:
weteran
Awatar użytkownika

fakt...
smutne to, ale koledzy po Trzebnicy pytali mnie ile gumy spalilem i czy silnik w tym szrocie wytrzymal...
nie wystarczylo mi patrzenie na nich z politowaniem, ale tlumaczenie kazdemu co to za zlot zrujnowaloby moje nerwy

wolny wakat na beczkę :)

Tytuł:
Klubowicz

Numer GG: 267496
lysy2 pisze:
fakt...
smutne to, ale koledzy po Trzebnicy pytali mnie ile gumy spalilem i czy silnik w tym szrocie wytrzymal...
nie wystarczylo mi patrzenie na nich z politowaniem, ale tlumaczenie kazdemu co to za zlot zrujnowaloby moje nerwy

Tak, to smutne [szalone] Cieszy mnie fakt, że potrafimy sie dobrze bawić, przy tym dobrze wypić i nie narozrabiać [oczko] [zlosnik]

MB V250d long 4M '21
MB GLC 220 CDI 4M '18

Tytuł:
kombatant
Awatar użytkownika

Numer GG: 1442573
Tak to wszystko prawda ale musi byc ktos kto jednak wyhamuje pojedynczych zapaleńców po alkoholu.

http://www.zelazko.com.pl

Tytuł:
wiarus junior
Awatar użytkownika

W tamtym roku byłem w Toruniu na ATS i byłem pod wrażeniem ...

Naprawde było tam wielu ludzi których zamiłowaniem jest upiększanie swoich samochodów .
Czasem efekty wprawiają w zachwyt a innym razem w :lol: i politowanie ,ale co kto lubi .

Niestety zawsze i wszędzie znajdzie grupa ludzi którzy emocjonalnie nie dorośli do tego typu imprez, powinni dalej biegac za mamusią i jej słuchac a nie szpanować swoją głupotą.
Jestem młody i mnie też czasem ponosi ,ale w granicach rozsądku.
Niestety później ludzie krzywo patrzą na tzw. "tuningowców" a jak wiecie nawet zwykły poczciwy "dres"jest równym człowiekiem który potrafi sie zachować.

Mam nadzieje ,że nasza kochana lub też nie Policja ruszy swoje zadki zrobi pożądek, ale nie chodzi mi o to ,że zaczną trzepać każde auto tuningowane .Niech zabiora sie za tych pijaków i debi...

Zawsze jest afera po fakcie .....
Może ktos kto wydaje pozwolenia na takie imprezy i czerpie z tego kasiure niech ruszy głową i zacznie sie bać ,że w końcu i za niego sie ktoś zabierze.

Mam nadzieje że przyszłoroczny ATS sie odbędzie !!!

Zmiana Audi 80 B4 1,9TDi Avant `95

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 9 ] 

Strefa czasowa UTC+02:00