Niestety nie działa załączanie fotek, więc na razie sam tekst. Jak wcześniej pisałem, umówiony byłem od kilku dni na oglądanie 116 280 SE z 1975 roku. Skusiła mnie jego dość wysoka cena (tak - to nie jest błąd), za 24tyś oczekiwałem auta w stanie dobrym, wg niemieckiej nomenklatury 3+ lub 2-, tymbardziej że pojazd jest od pierwszego właściciela, ma około 200.000 przebiegu (wydaje się autentyczny) a od 1991 roku jest wyrejestrowany. Krótki opis:
Plusy:
- pochodzenie, Niemcy, 1 właścicel,
- wyposażenie: wtrysk, klima (załącza, ale słabo chłodzi), szyberdach (działa), elektr szyby przód i tył (działają), welur (jasny beige, niezły, ale brudny), Fuchsy (ideał), metalik (niebieski ciemny), podłokietnik, automat
- przebieg 200.000km raczej autentyczny,
- stan techniczny (silnik pięknie odpala, pracuje trochę nirówno, ale to raczej kwestia regulacji i serwisu)
Minusy:
- nieoryginalny lakier: auto było całe malowane, zrobione jest nieźle, ale daleku mu do ideału, lekkie zacieki w okolicach szyberdachu
- skorodowane progi, wg mnie do wymiany,
- za tylnym kołem korozja na podłużnicy - dość brzydka (jest fotka),
- kilka drobnych rys i zadrapań (nie da rady polerką),
- trochę zapuszczone wnętrze (do prania), tylna kanapa nosi slady LAKIEROWANIA (niebieska farba) !!!!!
- zniszczony zamek bagaznika, lekko odgięta blacha (to zrobili przewożący samochód laweciarze - celnik kazał otworzyć a oni albo nie mieli klucza albo się zacieło)
To tyle na gorąco, zaznaczam że autem nie jeździłem (nie jest jeszcze zarejestrowany). Samochód oglądałem dość pobierznie, umówiłem się na kolejną wizytę żeby zobaczyć spód na kanale. Ogólnie: absolutnie nie jest wart 24k PLN, ale o ile spód jest w miarę zdrowy to każda cena poniżej 20 tyś i wsiadać, zrobić kosmetykę (2 - 3 tyś) i jechać, rozkoszując się stanem i wyposażeniem autka.
PS - jak tylko fotki zaczną działać to zamieszczę, na razie zainteresowanym mogę wysłać na priv.
_________________ pzdr - Maciek 41 Buick Special x2, 49 Chevy "Deratyzator", 50 Olds "Patton", 53 Chevy Bel Air, 55 Chevy 3800 panel, 70 Chevy Impala conv, 77 Chevy Monte Carlo, 87 Chevy G20, 89 Chevy K5, 03 Chevy S10 = 86 garow, 59.7 L, 2480KM
Ostatnio zmieniony śr lip 30, 2003 3:28 pm przez Bukol, łącznie zmieniany 1 raz.
|