adi pisze:
Kiedyś na swoim komputerku miałem opis jak podłączyć CD-ROM do radia samochodowego żeby chodził jako czytnik płyt audio

. Chyba go wywaliłem a mojemu koledze jest potrzebny. Wie ktoś jak to zrobić?? POMOCY!!!!!
Sprawa jest prosta, a ja mam takie cos w swoim aucie:
1) radio musi miec wejsce na sygnal analogowy (Aux IN) np blaupunkt.
2) CD ma zasilanie 12 i 5V, 12 to nie problem, 5V kupujesz np zasilacz stabilizowany (mnie kosztowal- prod hiszpanska 40pln i 5 min lutowania) 3)pozniej polaczyc tylko kable: nie pamietam czy 5V idzie w kompie przez pare zolty-czarny, czy czerwony-czarny, ale jak macie multimetr to chwila i juz wiecie. Pozniej zabawa z kabeliek audio, ktory jest taki jak od karty dzwiekowej - ucinacie koncowke od karty dzwiekowej. Kanal lewy i prawy znajdujecie metoda prob i bledow i podlaczacie do radia:) Jesli to blaupunkt to wyjsce AUX IN znajduje sie w tej kostce co wyjscie na zmieniarke, gdzies mam jej schemat.
Zycze powodzenia i milego uzytkowania. Sprawa jest super, bo cd komp nie przeskakuje na dziurach. Dobre miejsce na niego to schowek:) Wyciensie odpowiedniego otworu i zamontowanie go. Aha jak chcecie sie pobawic to wyciagnicie sterowanie na konsole to bedzie mozna ruszyc, przeszkoczyc utwor i zatrzymac bez zagladania do schowka:)