MB/8 Club Poland - Klub i forum miłośników samochodów Mercedes-Benz

Forum dyskusyjne klubu właścicieli i miłośników samochodów marki Mercedes-Benz
Dzisiaj jest śr lip 30, 2025 1:34 am

Strefa czasowa UTC+02:00

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 7 ] 
Autor Wiadomość
postmistrz
Awatar użytkownika

Nie umieszczam tej informacji w Giełdzie, ponieważ auto nie jest moje, nie znam też właściciela, ale auto jest tak obłędne, iż uznałem, że po prostu warto:

W123 280E '81 w kolorze ciemnobrązowym (brunatnym) z jasnobrązową tapicerką ( wzór: nie jodełka, a kwadraciki)
Klima, automat, Colorglass, przepiękne Fuchsy i pewnie jeszcze inne dodatki, gdyż to topowa wersja.
Wizualnie auto bije na łeb wszystkie egzemplarze W123 w Szczecinie, duże szanse, że lakier jest oryginalny mimo, że wygląda jak nowy, chromy i inne elementy: jak z fabryki.
Jeżeli numery są w porzadku i technicznie auto stoi tak samo jak wizualnie, to cena wyjsciowa: 11.000 nie jest z kosmosu.

W Szczecinie samochód pojawił się już jakis czas temu i naturalnie nie uszedł mojej uwadze, jednak teraz pokazało się ogłoszenie o jego sprzedaży. Ponieważ dumnie wozi nieco pożółkłą naklejkę: (D) na tylnej klapie prawdopodobnie został przywieziony niedawno, ale jeszcze przed zmianą przepisów celnych (EURO2), czyli przed końcem września ubiegłego roku - jednak to tylko moje przypuszczenia.

Telefon do właściciela na priv'a.

P.S: Gdyby nie moja awersja do dużych silników benzynowych starszej generacji, albo egzemplarz byłby dieslem (nawet dwusetką), to nie rozpowszechniłbym tej informacji [oczko].

Tytuł:
wiarus senior

Auto parkuje na ul. Przybyszewskiego. Gość je przywiózł przed końcem sprowadzania co się dało. Auto ma przejechane coś koło 200 tys. km. Ma klimatyzację. Kolor z przodu już nieoryginalny- gość przydzwonił w coś tam. Ma jeszcze przerysowany dół prawych tylnych drzwi i ostatnio chyba złapał laczka, bo z przodu ma zapas. Ale tak poza tym samochodzik rewelacja, jak nówka. Oglądałem go i rozmawiałem z właścicielem gdzieś dwa miesiące temu. Chłopak chce się pozbyć bo nie wyrabia się finansowo z nim, a jadąc do Niemiec po samochód chciał coś małego sportowego. Tam na miejscu zobaczył to 123 i go urzekł- nie na długo jednak.

Tytuł:
wiarus senior

Auto parkuje na ul. Przybyszewskiego. Gość je przywiózł przed końcem sprowadzania co się dało. Auto ma przejechane coś koło 200 tys. km. Ma klimatyzację. Kolor z przodu już nieoryginalny- gość przydzwonił w coś tam. Ma jeszcze przerysowany dół prawych tylnych drzwi i ostatnio chyba złapał laczka, bo z przodu ma zapas. Ale tak poza tym samochodzik rewelacja, jak nówka. Oglądałem go i rozmawiałem z właścicielem gdzieś dwa miesiące temu. Chłopak chce się pozbyć bo nie wyrabia się finansowo z nim, a jadąc do Niemiec po samochód chciał coś małego sportowego. Tam na miejscu zobaczył to 123 i go urzekł- nie na długo jednak.

Tytuł:
postmistrz
Awatar użytkownika

Stomek pisze:
Chłopak chce się pozbyć bo nie wyrabia się finansowo z nim, a jadąc do Niemiec po samochód chciał coś małego sportowego. Tam na miejscu zobaczył to 123 i go urzekł- nie na długo jednak.

I to jest właśnie duuuuuża benzyna. Wada & zaleta jednocześnie.
A jak Stomku wnętrze w tym aucie??

Nie wiem jak mocno uderzony był przód, ale widać, że ktoś miał pojęcie jak poskładać go po kolizji.

Tytuł:
wiarus senior

Samochód jest czyściutki, a najbardziej zaskoczył mnie bagażnik- wszystko nówka, jakby nic tam nie bylo wożone i zapas nieużywany.
Co do kolizji to wymienił zderzak, grill, lampę lub obie i malował elementy. Od strony komory silnika prawie nic nie widać, chyba, że coś chłodnice i plastiki kryją.

Tytuł:
postmistrz
Awatar użytkownika

Z muzeum go wyjął, czy co?? :lol: :lol: :lol:
Poezja.
Przebieg na piątek: 245.000, ale jakby było 80.000 to też bym uwieżył.

Tytuł:
wiarus senior
Awatar użytkownika

Panowie, nie macie może jakiś fotek tego cuda ?? Bo chętnie bym obejrzał.... i może zainteresował właściwe osoby... [zlosnik]

Ex MB C124 '87 230CE
FSM 126el '95

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 7 ] 

Strefa czasowa UTC+02:00