MacKuz pisze:
Panowie spokojnie jako że, klub ma firmować nazwą i wizerunkiem ten kalendarz musimy najpierw w swoim gronie ustalić pewne rzeczy formalne.
kilka przykładów:
1 - czy możemy formalnie coś drukować i rozprowadzać, że tak powiem zarobkowo
2. - czy nas na to stać
3. bedziemy zastanawiac się nad materiałami na dany kalendarz nie mogą być zdjęcia z netu bo nie są nasz te ładne obrazki w ww watku również są przedrukami i trzeba miec na to oficjalną zgode.
Pomysł jest super ale wiążą się z nim równiez pewne kłopoty natury formalnej.
Jeżeli rozwiążemy wszelkie wątpliwości oczywiscie przedstawimy projekt szerszej publiczności.
Pozdrawiam
A wiec chcialem pare rzeczy wyjasnic, odnosnie punktu:
1. Z tego co wiem formalnie mozesz drukowac i rozprowadzac wszystko, na co masz udokumentowane pochodzenie. W w/w przypadku faktura VAT za ktora trzeba sie bedzie rozliczyc z odpowiednimi urzedami
2. Czy was czyli rozumiem klub na to stac. Nie jest to konieczne gdyz juz z wczesniejszych ustalen OCZKA wynikalo, ze kazdy chetny na kalendarz bedzie musial wplacic 10 zl + koszty przesylki
3. Odnosnie materialow to wczesniej uzgadnialiscie, ze jezeli ma to byc kalendarz klubowy, to beda oczywicie samochody klubowiczow, czyli zgode na umieszczenie w/w zdjec samochodow masz zalatwiona od reki
Dlatego wlasnie nie spodobalo mi sie przesuniecie tematu i zajecie sie nim tylko zamknietego grona osob, mimo ze kalendarz bede na pewno chcial nie tylko ja ale zapewne wiele osob nie nalezacych jeszcze do klubu. Zastanowcie sie, ja jutro, najpozniej pojutrze dostane wyceny i bedzie wiadomo czy mozna to zrobic taniej. Chcialbym jako milosnik MB wlozyc jakas czesc pracy w ten kalendarz i wiedziec, ze jest czescia moich zainteresowan, no ale ciezko to zrobic jesli nie bede widzial jak powstaje od podstaw ( zdjecia, projekt, wykonanie itd itp ) Przemyslcie to. Pozdrawiam