MB/8 Club Poland - Klub i forum miłośników samochodów Mercedes-Benz

Forum dyskusyjne klubu właścicieli i miłośników samochodów marki Mercedes-Benz
Dzisiaj jest śr lip 30, 2025 5:52 pm

Strefa czasowa UTC+02:00

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 23 ]  Przejdź na stronę 1 2 Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł: Cos nie tak
kombatant
Awatar użytkownika

Ja rozumiem, ze to jest kalendarz klubowy, ale jezeli mam go kupic to chcialbym brac jednak udzial w jego tworzeniu. Byla wczesniej propozycja, zeby tylko samochody klubowiczow braly udzial w konkursie na ten, ktory pojawi sie na kalendarzu. Nie znalzlem tematu w gadzetach klubowych. Moze zle szukalem. Podzwonilem do zaprzyjaznionych drukarni, zeby mi dali wycene na propozycje zlozona przez OCZKA. No ale ... jezeli ja jeszcze nie jestem w klubie, a kalendarz beda tworzyc tylko ludzie z klubu, to sprobuj znalezc tez zbyt tylko wsrod klubowiczow na 300 sztuk. Bez urazy, ale cos jest chyba nie tak [szalone] [szalone]

Tytuł: Re: Cos nie tak
wiarus junior
Awatar użytkownika

WeebShut pisze:
Ja rozumiem, ze to jest kalendarz klubowy, ale jezeli mam go kupic to chcialbym brac jednak udzial w jego tworzeniu. Byla wczesniej propozycja, zeby tylko samochody klubowiczow braly udzial w konkursie na ten, ktory pojawi sie na kalendarzu. Nie znalzlem tematu w gadzetach klubowych. Moze zle szukalem. Podzwonilem do zaprzyjaznionych drukarni, zeby mi dali wycene na propozycje zlozona przez OCZKA. No ale ... jezeli ja jeszcze nie jestem w klubie, a kalendarz beda tworzyc tylko ludzie z klubu, to sprobuj znalezc tez zbyt tylko wsrod klubowiczow na 300 sztuk. Bez urazy, ale cos jest chyba nie tak [szalone] [szalone]

Witam. Ot i sprawa się wyjaśniła. Trzeba poprostu zostać członkiem klubu :( . Ale co do sprawy kalendarza to nie ładnie postępujecie :evil: . Na ten temat powinni się móc wypowiedzieć nie tylko członkowie klubu.Najlepiej poruszyć temat a później HYC przecież nie jesteś członkiem klubu. Dobra zachęta PANOWIE [zlosnik] . Tak dalej. A dobrych pomysłów w zanadrzu nie brakuje.

Pozdrawiam Marcin. [cool]

P.S. To tylko jeden z być może wielu ciekawych tematów. Ale najpierw trzeba zostać członkiem klubu. :lol:
Popieram twoje zdanie WeebShut.

Tytuł:
Administrator
Administrator
Awatar użytkownika

Numer GG: 85536
Panowie spokojnie jako że, klub ma firmować nazwą i wizerunkiem ten kalendarz musimy najpierw w swoim gronie ustalić pewne rzeczy formalne.

kilka przykładów:

1 - czy możemy formalnie coś drukować i rozprowadzać, że tak powiem zarobkowo

2. - czy nas na to stać

3. bedziemy zastanawiac się nad materiałami na dany kalendarz nie mogą być zdjęcia z netu bo nie są nasz te ładne obrazki w ww watku również są przedrukami i trzeba miec na to oficjalną zgode.

Pomysł jest super ale wiążą się z nim równiez pewne kłopoty natury formalnej.

Jeżeli rozwiążemy wszelkie wątpliwości oczywiscie przedstawimy projekt szerszej publiczności.

Pozdrawiam

Tytuł:
swój chłop
Awatar użytkownika

Witam po długiej nieobecności na forum.W sprawie kanlendarza uważam, że każdy powinien mieć pełne prawo go kupić.Nie należe jeszcze do klubu, nie mam jeszcze swojego jedynego MB, ale kalendarz bardzo bym chciał kupić. Jest to chyba forum właścicieli i miłośników marki Mercedes-Benz.Przepraszam jeżeli kogoś uraziłem ale czuję sie dyskryminowany.

Tytuł:
kombatant
Awatar użytkownika

MacKuz pisze:
Panowie spokojnie jako że, klub ma firmować nazwą i wizerunkiem ten kalendarz musimy najpierw w swoim gronie ustalić pewne rzeczy formalne.

kilka przykładów:

1 - czy możemy formalnie coś drukować i rozprowadzać, że tak powiem zarobkowo

2. - czy nas na to stać

3. bedziemy zastanawiac się nad materiałami na dany kalendarz nie mogą być zdjęcia z netu bo nie są nasz te ładne obrazki w ww watku również są przedrukami i trzeba miec na to oficjalną zgode.

Pomysł jest super ale wiążą się z nim równiez pewne kłopoty natury formalnej.

Jeżeli rozwiążemy wszelkie wątpliwości oczywiscie przedstawimy projekt szerszej publiczności.

Pozdrawiam

A wiec chcialem pare rzeczy wyjasnic, odnosnie punktu:

1. Z tego co wiem formalnie mozesz drukowac i rozprowadzac wszystko, na co masz udokumentowane pochodzenie. W w/w przypadku faktura VAT za ktora trzeba sie bedzie rozliczyc z odpowiednimi urzedami :-)

2. Czy was czyli rozumiem klub na to stac. Nie jest to konieczne gdyz juz z wczesniejszych ustalen OCZKA wynikalo, ze kazdy chetny na kalendarz bedzie musial wplacic 10 zl + koszty przesylki :-)

3. Odnosnie materialow to wczesniej uzgadnialiscie, ze jezeli ma to byc kalendarz klubowy, to beda oczywicie samochody klubowiczow, czyli zgode na umieszczenie w/w zdjec samochodow masz zalatwiona od reki :-)

Dlatego wlasnie nie spodobalo mi sie przesuniecie tematu i zajecie sie nim tylko zamknietego grona osob, mimo ze kalendarz bede na pewno chcial nie tylko ja ale zapewne wiele osob nie nalezacych jeszcze do klubu. Zastanowcie sie, ja jutro, najpozniej pojutrze dostane wyceny i bedzie wiadomo czy mozna to zrobic taniej. Chcialbym jako milosnik MB wlozyc jakas czesc pracy w ten kalendarz i wiedziec, ze jest czescia moich zainteresowan, no ale ciezko to zrobic jesli nie bede widzial jak powstaje od podstaw ( zdjecia, projekt, wykonanie itd itp ) Przemyslcie to. Pozdrawiam :-)

Tytuł:
postmistrz
Awatar użytkownika

Wszyscy mają rację:
McKuz - oczywiście sprawy formalne tylko we własnym sosie
WeebShut - skoro ma być rozprowadzony na zasadach komercyjnych, to wywalanie tego wątku było marketingowym samobójstwem.

Bukol ;) - pozostawić na HP wątek kaledarzowy dla wszystkich i informować o postępach. W końcu "nie klubowicze" mają naprawdę zacne wozy, także warte uwiecznienia w kalendarzu i nie powinniśmy ich zrażać. Jestem za większą otwartością.

41 Buick Special x2, 49 Chevy "Deratyzator", 50 Olds "Patton", 53 Chevy Bel Air, 55 Chevy 3800 panel, 70 Chevy Impala conv, 77 Chevy Monte Carlo, 87 Chevy G20, 89 Chevy K5, 03 Chevy S10 = 86 garow, 59.7 L, 2480KM

Tytuł: Pomysł.
wiarus junior
Awatar użytkownika

Witam. Bardzo się cieszę że spodobał się wam mój pomysł ale mam prośbę nie róbcie targów jakie mają być samochody umieszczone w kalendarzu. Jakie Mercedes będą tam umieszczone to faktycznie powinni zarządzić włodarze klubu i tu faktycznie nieklubowiczom wara.
A według mnie to powinny byc głównie W114-115 116,107 bo oprócz tego że jest to forum właścicieli i miłośników MB to nazwa klubu jasno mówi MB/8 CLUB POLAND i to jest oczywiste że nie może być zlepu wszystkich modeli.

Pozdrawiam Marcin [cool]

Ex:MB W115 200D. 76r

Ex:MB C123 280CE 81r.

Tytuł: Re: Pomysł.
kombatant
Awatar użytkownika

Marcin Nieszkowiecki pisze:
Witam. Bardzo się cieszę że spodobał się wam mój pomysł ale mam prośbę nie róbcie targów jakie mają być samochody umieszczone w kalendarzu. Jakie Mercedes będą tam umieszczone to faktycznie powinni zarządzić włodarze klubu i tu faktycznie nieklubowiczom wara.
A według mnie to powinny byc głównie W114-115 116,107 bo oprócz tego że jest to forum właścicieli i miłośników MB to nazwa klubu jasno mówi MB/8 CLUB POLAND i to jest oczywiste że nie może być zlepu wszystkich modeli.

Pozdrawiam Marcin [cool]

I tu sie zgadzam w 100 %. Bukol tylko wozy klubowiczow powinny sie na nim znalezc, w koncu to ponagli innych do wstepowania do klubu :-) Mi chodzilo tylko o to, ze jezeli mam kupic ten kalendarz to chcialbym brac udzial w jego tworzeniu od poczatku az do konca, i widziec postepy. Pozdrawiam :-)

Tytuł: Re: Pomysł.
wiarus junior
Awatar użytkownika

WeebShut pisze:
Marcin Nieszkowiecki pisze:

Pozdrawiam Marcin [cool]

I tu sie zgadzam w 100 %. Bukol tylko wozy klubowiczow powinny sie na nim znalezc, w koncu to ponagli innych do wstepowania do klubu :-) Mi chodzilo tylko o to, ze jezeli mam kupic ten kalendarz to chcialbym brac udzial w jego tworzeniu od poczatku az do konca, i widziec postepy. Pozdrawiam :-)

Witam. Faktycznie każda pomoc czy klubowicz czy nie powinna być brana pod uwagę.

Pozdrawiam Marcin. [cool]

P.S. Przepraszam wcześniejszy post przedwcześnie wysłany.

Ex:MB W115 200D. 76r

Ex:MB C123 280CE 81r.

Tytuł:
Administrator
Administrator
Awatar użytkownika

Bukol pisze:
Wszyscy mają rację:
McKuz - oczywiście sprawy formalne tylko we własnym sosie
WeebShut - skoro ma być rozprowadzony na zasadach komercyjnych, to wywalanie tego wątku było marketingowym samobójstwem.

Bukol ;) - pozostawić na HP wątek kaledarzowy dla wszystkich i informować o postępach. W końcu "nie klubowicze" mają naprawdę zacne wozy, także warte uwiecznienia w kalendarzu i nie powinniśmy ich zrażać. Jestem za większą otwartością.

Bukolku ;) zgadzam się z tobą w całej rozciągłości więc proszę aby wszyscy zainteresowani i potrafiący wykonali projekty ww kalendarza.

Będziemy wybierać w projektach.

Oczek określi najkorzystniejsze parametry kalendarza ilość stron itp itd.

Pozdrawiam

Tytuł:
kombatant
Awatar użytkownika

Oczek juz okreslil, ale zeby zrobic projekty trzeba by zrobic konkurs na samochody ktore powinny sie tam poajwic :-)

Tytuł:
wiarus senior
Awatar użytkownika

Czy dobrze mysle, ze nagroda bedzie umieszczenie stosownych aut w tymze kalendarzu? Swoja droga proponuje fotki grupowe... Wydaje mi sie, ze takie sa ciekawsze.

[url=http://tinyurl.com/ynncqo]C wie cool[/url]
[url=http://tinyurl.com/yqlveg]T wie toll[/url]
[url=http://tinyurl.com/29p2sb]V wie volksschubkarre[/url]
[url=http://tinyurl.com/26282p]W wie... volvo[/url]

Tytuł:
Administrator
Administrator
Awatar użytkownika

Proponuje zacząć projekt od wyboru fotek na kalendarz niech każdy umieszcza tu najładniejsze zdjęcia swoich aut i już. Z tych zdjęć wyjdzie nam profil kalendarza.

Zobaczymy jakie materiały mamy a potem będziemy kombinować jak je ułożyć.

Jak to sie mówi z gów..... bicza nie ukręcisz :D :D

Tytuł:
postmistrz
Awatar użytkownika

MacKuz pisze:
Bukolku ;) zgadzam się z tobą w całej rozciągłości

Cieszę się :lol: :lol:
Zaraz zabieram się za fotografowanie - o ile pogoda pozwoli.

PS - a co myślicie o fotkach autek "zapomnienych"? One też mają swój urok i co i rusz ktoś wrzuca na forum takie zdjęcie.

41 Buick Special x2, 49 Chevy "Deratyzator", 50 Olds "Patton", 53 Chevy Bel Air, 55 Chevy 3800 panel, 70 Chevy Impala conv, 77 Chevy Monte Carlo, 87 Chevy G20, 89 Chevy K5, 03 Chevy S10 = 86 garow, 59.7 L, 2480KM

Tytuł:
kombatant

Troche mnie to wszystko bawi
Jak sie chce cos zrobic to sie to robi, a nie zastanawia.
Zeby sie tylko nie skonczylo tak, ze powstanie jeden kalendarz klubowy i drugi forumowy. Chociaz, moze wiekszy wybor bedzie...
Jesli chodzi o forumowiczow, to jak widac nie ma z niczym problemu, wystarczy zrobic sciape, a koszta sie zwroca. Jest gdzie wydrukowac, ma kto zrobic sklad, zdjecia mozna cyknac albo wyszperac w archiwum, nie ma problemu, nie ma uraz.

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 23 ]  Przejdź na stronę 1 2 Następna

Strefa czasowa UTC+02:00