MB/8 Club Poland - Klub i forum miłośników samochodów Mercedes-Benz

Forum dyskusyjne klubu właścicieli i miłośników samochodów marki Mercedes-Benz
Dzisiaj jest pt sie 01, 2025 10:10 am

Strefa czasowa UTC+02:00

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 19 ]  Przejdź na stronę 1 2 Następna
Autor Wiadomość
swój chłop

Witam.

Juz kiedys zastanawialem sie nad tym , co sprawia ze dane auto ma dusze?
Doszedlem do wniosku, ze dusze samochodu tworza... wady rownowazone przez jego charakter.
Wezmy na przyklad moja pierwsza beczke... Kupilem ja, poniewaz strasznie mi sie podobal w 123. Nie przeszkadzalo mi to, ze samochod byl mocno przechodzony, zlopal olej, sciagal na prawo a luz na przekladni kierowniczej byl na poltorej dloni... Ale klang (a raczej specyficzny huk) zamykanych drzwi, komfort i poczucie bezpieczenstwa rownowazyly wszystkie niedogodnosci z nawiazka...
Drugim moim charakternym pojazdem byl... maluch w wersji cabrio by BOSMAL. Smieszne to bylo autko - dach lopotal, po uszach wialo... ale jak sie w lecie zdjelo bude... miooodzioo...
Dochodzimy do drugiego 123... Idealny, wrecz muzealny stan, komfort i gwiazdka na masce przeciwko nienajcichszemu i mulowatemu silnikowi...
A srogal? Ten to dopiero ma dusze [zlosnik] Silnik ryczy, wszystko sie trzesie, prowadzenie polega na ciaglej walce o pozostanie na waskiej nitce szosy... Ale qrna 19 letnie auto, kupione za rownowartosc 4 skrzynek bylejakiej wody (wódy) codziennie zapala i jezdzi... i trase Rybnik -Wroclaw (200km) potrafi pokonac w dwie godziny z malym haczykiem... Jestem pelen podziwu... Dla kierowcy tez [zlosnik]

O motocyklu nie bede wspominal, bo to zupelnie inna bajka.

Tyle moich wypocin... Ciekaw jestem, co Wy sadzicie o tym czy dany samochodzik ma dusze, albo jej nie ma...

Pozdrawiam

www.auto-koneser.gratka.pl

Tytuł:
wiarus junior
Awatar użytkownika

Jestem przekonany ,że moja 116tka ma duszę. Mam koleżankę z którą się wykłucam ,że mój samochód ma duszę a ona twierdzi ,że nie i ,że samochód to samochód jak każdy.

503 076 116

Tytuł:
wiarus junior
Awatar użytkownika

mója190 też ma dusze pomimo młodego wieku...
jak jade w dłuższa trase to lubie sie jej przysluchiwać w każde jej szumienie drżenie.Poprostu wie kiedy jest dobrze a kiedy też musze sie zatrzymać i dać jej odpoczać.
czasem znajomi sie ze mnie smieja ,że jak wyprzedzam to pochylam suie do przodu ,albo też jak przejezdam przez duze dziury to podnosze sie na fotelu.
Wiem ze to smieszne ale uwazam że kazde auto ma jakąś tam dusze ....

Zmiana Audi 80 B4 1,9TDi Avant `95

Tytuł:
kombatant
Awatar użytkownika

Wszystkie te starsze Mercedesy takie jak m.in. 107, 114/115, 116, 123 itp. mają swoją historię i duszę.

Luk pisze:
Mam koleżankę z którą się wykłucam ,że mój samochód ma duszę a ona twierdzi ,że nie i ,że samochód to samochód jak każdy.

Czy to nie aby "Katsunia" ? [oczko] [oczko] [cool] ;) [zlosnik]

Tytuł:
postmistrz
Awatar użytkownika

Samochód opuszczający fabrykę jest bezdusznym kawałkiem żelaza, plastiku i gumy. To ludzie, czas i wydarzenia tworzą historię auta i są w stanie tchnąć w samochód "duszę". Co innego legenda. Ale jak wiadomo, najbrdziej marce szkodzi właśnie legenda.

41 Buick Special x2, 49 Chevy "Deratyzator", 50 Olds "Patton", 53 Chevy Bel Air, 55 Chevy 3800 panel, 70 Chevy Impala conv, 77 Chevy Monte Carlo, 87 Chevy G20, 89 Chevy K5, 03 Chevy S10 = 86 garow, 59.7 L, 2480KM

Tytuł:
wiarus junior

Dusza w aucie powiadacie.Hmmm... nie wiem na pewno nadajemy temu czemus czesto ludzkie cechy czasem wrecz wlasnie dusze .Mysle ze to wynika z pewnych emocji ktore w nas wzbudzaja takie przedmioty.Fotograficy czesto tak kombinuja zeby za posrednictwem pewnych efektow(swiatlo ,sceneria czy odpowiednie skadrowanie przedmiotu ) przekazac pewne sugestie dotyczace wlasnie przedmiotow tak aby posiadaly one w sobie pewna magie przekazywania wrazen.To sa jednak tricki .Sam nigdy nie fotografowalem samochodow a po moich doswiadczeniach z Mercem nie wiem jak bym to zrobil aby pokazac ta jego dusze.Moze zlosliwego chochlika :-? Moze wymagajacego kumpla ?Teraz troche nas laczy bo juz piec razy robil ze mna ponad tysiackilometrowe trasy i o dziwo wlasnie na nich nie zawiodl wiec moze ma ta dusze:) Nie to nie to . .Tak swoja droga to pomysle o tym i jak bedzie ladna pogoda to klikne pare fotek takich ''od serca i dla oka''Moze mi sie uda pokazac cos moze nie ale warto poszukac tej''duszy''

Zastosowanie do Diesla OR pozwala zmniejszyć o połowę ilość dwutlenku węgla. Przy spalaniu oleju roślinnego siarki nie ma,powstaje o 80 procent mniej cząstek stałych. Na nich osadzająsię węglowodory aromatyczne wywołujące choroby nowotworowe.
W123 200D

Tytuł:
kombatant
Awatar użytkownika

Numer GG: 1442573
Auta nie maja dusz i nie ida do nieba to tylko mit i próba ucieleśnienia metalu, plastiku, gumy i szkła. Generalnie auta sa bez dusz [zlosnik] absolutnie. Jeżeli ktoś myśli inaczej to znaczy że się naoglądał filmów sf.
Mity i tyle. [zlosnik] Był taki film "Christine" możer dlatego wam sie tak wydaje. A jak słyszę że W201 lub nowsze mają duszę to mi ręce opadają. Prawdziwe MB kończą się na modelu W114/115 i sa to raczej auta z klasa i historią ale żeby zaraz miały duszę ??!!

a pozatym to musze przsunąć temat bo duszę to mają ludzie nie MB czy inne auta.

http://www.zelazko.com.pl

Tytuł:
kombatant
Awatar użytkownika

sebi pisze:
Prawdziwe MB kończą się na modelu W114/115 i sa to raczej auta z klasa i historią ale żeby zaraz miały duszę ??!!

Poczulem sie z leksza urazony [szalone] :roll:

Tytuł:
weteran
Awatar użytkownika

sebi pisze:
Auta nie maja dusz i nie ida do nieba to tylko mit .... Generalnie auta sa bez dusz [zlosnik] absolutnie. Jeżeli ktoś myśli inaczej to znaczy że się naoglądał filmów sf.
Mity i tyle. [zlosnik] Był taki film "Christine" możer dlatego wam sie tak wydaje. A jak słyszę że W201 lub nowsze mają duszę to mi ręce opadają. Prawdziwe MB kończą się na modelu W114/115 i sa to raczej auta z klasa i historią ale żeby zaraz miały duszę ??!!

jak moja MB zauwazy Cie na drodze to moge jej nie powstrzymac... UWAZAJ!! [zlosnik] a pamietaj, ze ona wie gdzie mieszkasz [zlosnik]

wolny wakat na beczkę :)

Tytuł:
kombatant
Awatar użytkownika

Dobrze że ja tego nie powiedziałem bo się często widzimy [zlosnik]

adi

W Polsce sprzedaje się tylko godność i wódka

Tytuł:
wiarus junior
Awatar użytkownika

WeebShut pisze:
sebi pisze:
Prawdziwe MB kończą się na modelu W114/115 i sa to raczej auta z klasa i historią ale żeby zaraz miały duszę ??!!

Mi też nawrzucał i to Bardzo!!!!!!
niechce tu sie nerwować -bo:
-jestem mlodszy
-pewnie mniej doswiadczony
-niejestem klubowiczem
-mam auto "dupiate"i bezduszne
pewnie sebi ma racje ale ja i tak zostane przy swoim
Bo wiem co mam

Z-ca Kierowniak Beka '81 300D afftomat-ex

Z-ca 124 `94 300D 24V leniuszek

Zmiana Audi 80 B4 1,9TDi Avant `95

Tytuł:
kombatant
Awatar użytkownika

wiedzmin pisze:
WeebShut pisze:
sebi pisze:

Mi też nawrzucał i to Bardzo!!!!!!
niechce tu sie nerwować -bo:
-jestem mlodszy
-pewnie mniej doswiadczony
-niejestem klubowiczem
-mam auto "dupiate"i bezduszne
pewnie sebi ma racje ale ja i tak zostane przy swoim
Bo wiem co mam

Ej Panowie!! Sebi tak powiedział bo to jego zdanie... nie należy się denerwować... ;)

adi

W Polsce sprzedaje się tylko godność i wódka

Tytuł:
wiarus junior
Awatar użytkownika

Bukol pisze:
Samochód opuszczający fabrykę jest bezdusznym kawałkiem żelaza, plastiku i gumy. To ludzie, czas i wydarzenia tworzą historię auta i są w stanie tchnąć w samochód "duszę". Co innego legenda. Ale jak wiadomo, najbrdziej marce szkodzi właśnie legenda.

Zapomniałeś o drewnie. [zlosnik]

W116 280SE 75'-"Manual"-sprzedam(3500zł)

Opel Kadett 1,3S 81' - "Kwadrat" - kupiony z przebiegiem 18Kkm w stanie idealnym

503 076 116

Tytuł:
wiarus junior
Awatar użytkownika

adi pisze:
Wszystkie te starsze Mercedesy takie jak m.in. 107, 114/115, 116, 123 itp. mają swoją historię i duszę.

Luk pisze:
Mam koleżankę z którą się wykłucam ,że mój samochód ma duszę a ona twierdzi ,że nie i ,że samochód to samochód jak każdy.

Czy to nie aby "Katsunia" ? [oczko] [oczko] [cool] ;) [zlosnik]

... :roll: tak tak moja dobra koleżanka [szalone] . [zlosnik]

Opel Kadett 1,3S 81' - "Kwadrat" - kupiony z przebiegiem 18Kkm w stanie idealnym

503 076 116

Tytuł:
wiarus junior
Awatar użytkownika

sebi pisze:
Auta nie maja dusz i nie ida do nieba to tylko mit i próba ucieleśnienia metalu, plastiku, gumy i szkła. Generalnie auta sa bez dusz [zlosnik] absolutnie. Jeżeli ktoś myśli inaczej to znaczy że się naoglądał filmów sf.

a pozatym to musze przsunąć temat bo duszę to mają ludzie nie MB czy inne auta.

hmmmmm...ze zdrowego punktu widzenia to rzeczywiście samochody nie są cielesne i nie są duszami. Po drugie sebi człowiek nie ma duszy tylko jest duszą. Poczytaj Biblię a się dowiesz. Ja się nie chcę mądrzyć przed starszymi bo jestem za młody ale swoje też co nieco wiem. [oczko] Pozdrawiam.

503 076 116

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 19 ]  Przejdź na stronę 1 2 Następna

Strefa czasowa UTC+02:00