MB/8 Club Poland - Klub i forum miłośników samochodów Mercedes-Benz

Forum dyskusyjne klubu właścicieli i miłośników samochodów marki Mercedes-Benz
Dzisiaj jest sob sie 02, 2025 6:14 pm

Strefa czasowa UTC+02:00

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 12 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: Invalid_session
wiarus senior
Awatar użytkownika

Nie wiem czemu raz na jakiś czas przy wysyłaniu postów pojawia mi się błąd „Invalid_session”? Jak wyłączę i włączę przeglądarkę ( IE 6.0 ) to wszystko jest ok.
Z początku miałem ustawione niestandardowe proxy to wtedy cały czas się pojawiał taki błąd. Wywaliłem proxy i poprawiło się, ale jak mowie sporadycznie ten błąd wyskakuje.
Proszę o pomoc

Tytuł:
wiarus junior

Albo masz dziwnego operatora (transparent proxy?), albo masz jakies g*.* wgrane do windowsa (cos w stylu getright czy innych, jeszcze gorszych, bo ukrytych, "przyspieszaczy" internetu).

Tytuł:
wiarus senior
Awatar użytkownika

szdowk pisze:
Albo masz dziwnego operatora (transparent proxy?), albo masz jakies g*.* wgrane do windowsa (cos w stylu getright czy innych, jeszcze gorszych, bo ukrytych, "przyspieszaczy" internetu).

Chyba raczej to pierwsze bo od wieków używam tego samego tzw. Przyspieszaczy : getright, kazza itp. i nic się nie działo. nie wiem może to naprawdę wina operatora. Porozmawiam z aminem może on cos poradzi.

Tytuł:
wiarus junior

Hello

A nie zainstalowal Ci sie przypadkiem jakis my-search-bar lub cos podobnego?

PS. Hehehe u mnie jak Klient sie przyznaje, ze ma Kaaze, lub jest ona wykryta podczas czynosci serwisowych, to natychmiast traci gwarancje na konfiguracje systemu i wszystkie prace staja sie platne ;-)))))) A w wypadku "klientow instytucjonalnych" natychmiast jest powiadamiane kierownictwo takiego luzera ;-)))

<font size=-2 color=00BB00>W116 280SE</font>

<font size=-2> http://mb.vsa.com.pl </font>

Tytuł:
wiarus senior
Awatar użytkownika

szdowk pisze:
Hello

A nie zainstalowal Ci sie przypadkiem jakis my-search-bar lub cos podobnego?

nie

Cytuj:
PS. Hehehe u mnie jak Klient sie przyznaje, ze ma Kaaze, lub jest ona wykryta podczas czynosci serwisowych, to natychmiast traci gwarancje na konfiguracje systemu i wszystkie prace staja sie platne ;-)))))) A w wypadku "klientow instytucjonalnych" natychmiast jest powiadamiane kierownictwo takiego luzera ;-)))

a co Kolega ma do Kaazy??? czy eMule tez wg ciebie jest dnem ???

Tytuł:
wiarus junior

Hello
Pszczola pisze:
nie

Sprawdz dokladnie.

Cytuj:
a co Kolega ma do Kaazy??? czy eMule tez wg ciebie jest dnem ???

Nie wiem dlaczego, jak trafia do mnie komputer z Kaaza, to zawsze jest na nim jakis syf - czasem wirusy (mimo zainstalowanego oprogramowania antywirusowego!), czasem jakies niezidetyfikowane procesy, czaem dziwne pluginy do IE itp. Kaaza jako-taka jest oprogramowaniem dosc dziurawym, a na rynku kraza wersje dodatkowo podziurawione ;-))))) , tak, ze download i uruchomienie czegos-tam na komputer usera bez jego wiedzy jest powszechne.

Kazdy taki sieciowy software, niby nieszkodliwy, ma albo dziury, albo celowo czasem robi cos niespodziewanego. Ostatnio sam przezylem atak czegos dziwnego (wpluginowalo sie do IE), a przylazlo to samo przez Gaim'a (ktorego tez przy okazji wyp*.* - zainstalowal sie razem z DivX'em).
Zdziwil mnie tez na jesieni Net2Phone - nie dosc, ze zaczol wyswietlac reklamy jak a'la Gaim, to jeszcze pewnego dnia nagle zaproponowal zainstalowanie czegos-tam , co juz zdazyl sciagnac lokalnie(!) :-?

<font size=-2 color=00BB00>W116 280SE</font>

<font size=-2> http://mb.vsa.com.pl </font>

Tytuł:
Moderator
Moderator
Awatar użytkownika

Chociaż jestem w tym temacie laikiem , to całkowicie zgadzam się z Szdowk'iem! Trwa ustawiczna wojna między mną a córką która korzysta z iMesh'a a przedtem z Kaazy, zawsze po zainstalowaniu któregoś z tych g***** coś dzieje się z systemem (Win XP a przedtem 98 OM).Po kilkugodzinnej sesji "bachorka"[zlosnik] muszę zrestartować system żeby głupią pocztę odebrać [zly]. Teraz z XP to jeszcze jest bajka w porównaniu z tym co działo się przy Win 98.Kiedyś wywaliłem jej wszystkie pliki konfiguracyjne z katalogu iMesh a ten cwaniaczek naprawił się sam zaraz po połączeniu z siecią!

Tytuł:
wiarus junior
Awatar użytkownika

Numer GG: 550868
Stawros pisze:
Chociaż jestem w tym temacie laikiem , to całkowicie zgadzam się z Szdowk'iem! Trwa ustawiczna wojna między mną a córką która korzysta z iMesh'a a przedtem z Kaazy, zawsze po zainstalowaniu któregoś z tych g***** coś dzieje się z systemem (Win XP a przedtem 98 OM).Po kilkugodzinnej sesji "bachorka"[zlosnik] muszę zrestartować system żeby głupią pocztę odebrać [zly]. Teraz z XP to jeszcze jest bajka w porównaniu z tym co działo się przy Win 98.Kiedyś wywaliłem jej wszystkie pliki konfiguracyjne z katalogu iMesh a ten cwaniaczek naprawił się sam zaraz po połączeniu z siecią!

Cześć!

Ja korzystam z eMule i nie mam takich problemów. System śmiga całkiem stabilnie jak na winzgroze, problemów z internetem też nie ma. Wirusy się nie zdarzają - poza jednym ostatnio przypadkiem, kiedy otzymałem e-mail z "My doom" czy coś w tym stylu. Kazee miałem krótko, nie spełniła moich oczekiwań [zlosnik] , więc wywaliłem, ale z komputerem nie miałem problemów w tym czasie.
Pozdrawiam

W114 280 Automatic '73 "White Lady"
TDM 900 '07
"Lepiej w knajpie zabalować
niż w chałupie wykorkować"
"Mystic Festival" Wrocław 28.11.03

Tytuł:
swój chłop

no wiem jak innym ale dla mnie zamieszczenie prostego postu na tym forum to nielada wyzwanie- najpierw znalesc temat, potem trzeba zredagowac wiadomosc w notepadzie czy innym wordzie, nastepnie zamykam wszystkie explorery, kasuje cookiesy , wchodze na temat i szybko wklejam moja wypowiedz.
co ciekawsze z kilkunastu forów których uzywam ,opartych na tym samym systemie phpBB, tylko z tym mam problem :evil:

co do kazz i innych to uzywam ale jestem w miare obeznany i komenda msconfig to podstawa po instalowaniu tych programow

mam nadzieje ze ujzycie ten post, chociaz niewiem czemu musze sie z tym tyle meczyc :evil:

Tytuł:
wiarus senior
Awatar użytkownika

no i juz wiem w czym wina stoii : w "swietnej" przeglondarce firmy microSyf.
zaistalowalem XP PRO i na pierwsze co zrobilem poistalacji systemu to bylo przetestowanie IE 6.0 na Naszym Forum.
Oczywiscie bez zmian i nie bylo zadnej Kazzy ani innego badziewia.
Zaistalowalem Mozille i smiga bez problemów. Naprawde polecam!

to byl pierwotny tekst ale gdy go wysylalem (by Mozilla) tez sie ten blad wyswietlil.(system czysciutki). juz nie mam pojecia co jest grane. pewnie wina siedzi po stronie dostawcy netu.

p.s. AD Mozilla: probowalem zeby GetRight wspolpracowal z Mozilla , sciagnolem plugin'y i DUPA! getright sie nie laczy z Mozillą?? w czym problem?

Tytuł:
Administrator
Administrator
Awatar użytkownika

Numer GG: 85536
Pszczoła sprawdź czy masz włączone w przegladarce przyjmowanie ciastek może jakis inny program typy antywirus, firewall obcina stawianie siactek i wtedy tak sie moze forum zachowywać.

Tytuł:
wiarus junior
Awatar użytkownika

Hi pszczelarz!

Ja sobie też posadziełem Kaaze i komp zaczął świrzyć

Temat ten wałkuję od dawna. Niezależnie od posiadanego kompa, systemu i innych czynników po posadzeniu kaazy na pokładzie zaczęły się "dziwne" problemy z kompem (np. lustrzany obraz puliptu, który znikał dopiero po opcji odswież) i inne takie dziwne strzały o których już staram się nie pamiętać.

Po odistalowaniu pakietu P2P wszytko wracało do normy.

WYWAL TO!

Pozdr

ex. W201 2.0D 1987
ex. MB S124 250D 1990
ex. W124 220E 1993
ex. W202 C180 1994
ex. W210 E290 TD 1996

W124 250D 1988
W123 240D 1981
BMW E39 520i 1997
BMW E34 520i 1991
BMW E38 728iA 1998