MB/8 Club Poland - Klub i forum miłośników samochodów Mercedes-Benz

Forum dyskusyjne klubu właścicieli i miłośników samochodów marki Mercedes-Benz
Dzisiaj jest sob sie 02, 2025 8:24 pm

Strefa czasowa UTC+02:00

Nowy temat  Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 18 ]  Przejdź na stronę 1 2 Następna
Autor Wiadomość
weteran
Awatar użytkownika

Ponieważ przez ostatni czas prowadzilem równolegla aukcje na MB W115 z wlascicielem Pink Disco W115 200D w podobej cenie do mojej W115 200D.

Pan Vincent2002 rozesłał do moich licytujących list że ma podobne auto do sprzedania z 4000 zł Czy to nie jest juz chamstwo
Dzieki uczciwemu licytujacemu sie o tym dowiedziałem
A W115 Pink D. wczoraj zniknela z allegro po odwolaniu 12 ofert (dysponuje print screenem) tego ciekawego zjawiska .

Co za ludzi zasmiecaja teraz allegro :evil:

MIKE SANDERs Korrosionsschutzfett
www.bezkorozji.pl
535-466-616

Tytuł:
Administrator
Administrator
Awatar użytkownika

Numer GG: 85536
Szkoda słów !!!

a zawodnik tak sie tu produkował i wybielał na wszystkie sposoby ale "oliwa" zawsze wypłynie :D

wiarus senior
Awatar użytkownika

Lokalizacja: Królewskie Stołeczne i Rezydencjalne Miasto Wrocław
AMG pisze:
Ponieważ przez ostatni czas prowadzilem równolegla aukcje na MB W115 z wlascicielem Pink Disco W115 200D w podobej cenie do mojej W115 200D.

Pan Vincent2002 rozesłał do moich licytujących list że ma podobne auto do sprzedania z 4000 zł Czy to nie jest juz chamstwo
A W115 Pink D. wczoraj zniknela z allegro po odwolaniu 12 ofert (dysponuje print screenem) tego ciekawego zjawiska .

Co za ludzi zasmiecaja teraz allegro :evil:

Jaja jak berety z rynkiem /8 się porobiły ostatnio, nie chcę co prawda dołaczać do tłumu który palcem pokazuje na pewnego kolesia który strasznie winduje ceny za auta które ledwo na kołach stoją, ale obserwuję ostatnio allegro i tradera, i to co widzę jeży mi włosy na głowie. Poluję na ładnego strichachta, ale albo bez 20K nie podchodź, albo "weź ze sobą lawetę i miotłe, bo auto strach holować, a jak stoi to się sypie - cena 10K. Gdyby PDD przemalować, to kto wie czy dychy by nie przekroczyła... Tym sposobem powoli chyba zacznę się rozglądać za jakąś 735iA... :->

pozdrawiam

doublez

Tytuł:
weteran
Awatar użytkownika

hej Kid ;)
ja wyznaje taka zasade-nie kupuj aut na allegro i innych internetowych aukcjach !
jak szukalem swojej Perelki(a szukalem dlugo) to mi nawet przez mysl nie przeszlo, aby spojrzec na allegro.
szukaj tylko w gazecie lokalnej, ew. zostawiaj zapytanie za wycieraczka auta ktore Ci sie podoba(a noz widelec)
najlepiej jednak pogadaj z zaufanymi mechanikami od MB - oni maja klientow i wiedza, ktory co i za ile chce sprzedac - Ok nie zawsze jest okazja, ale droga dobra (ja zaluje, ze nie posluchalem mojego ;) )

wolny wakat na beczkę :)

Tytuł:
swój chłop
Awatar użytkownika

Zgadza sie. Wystarczy spojrzeć w lokalną gazetę ogłoszeniową żeby zobaczyć, że ceny są sporo niższe niż w traderze czy allegro. Co prawdza nie oglądałem tych aut ale nie sądzę, żeby w gazetach były same trupy a w internecie same rarytasy.

PF 126p 600 '76
PF 125p '83
Polonez '85
3xToyota Crown MS 55 '67

Tytuł:
wiarus junior
Awatar użytkownika

From: Allegro - Aukcje OnLine [mailto:powiadomienia@allegro.pl]
Sent: Monday, April 05, 2004 4:52 PM
To: xxxxxx@xxxxxx
Subject: Zespół Allegro: aukcje/przedmioty zostały usunięte

Witamy,
Z przykrością informujemy, że następujące aukcje/przedmioty zostały usunięte przez pracownika Allegro:
Mercedes-Benz /8 W-115 = BCM = !!! - HIT !!! (23001551)
Wszystkie opłaty za te aukcje/przedmioty zostały automatycznie zwrócone.
Usunięte aukcje/przedmioty (lub ich opisy) były niezgodne z zasadami, które obowiązują na Allegro.
W opisie przedmiotu znajdował się niedozwolony adres strony WWW (w tym link/odnośnik). Takie adresy umieszczać można tylko wtedy, gdy intencją jest wyłącznie poszerzenie opisu konkretnego towaru (np. link do danych technicznych sprzedawanego modelu telefonu). Inne adresy stron WWW, a w szczególności te o charakterze promocyjnym i reklamowym są niedozwolone.
Zakaz obejmuje też należące do innych Użytkowników (przypisane do innych kont) strony "o mnie", aukcje (w tym listy aukcji) i karty komentarzy. Linki do własnych (w ramach jednego konta) aukcji, list aukcji, kart komentarzy i strony "o mnie" są dozwolone.
Powyższe zasady dotyczą wszystkich form umieszczania adresów stron WWW: fragmentów tekstu, aktywnych linków/odnośników oraz fragmentów grafiki (w tym zdjęć przedmiotu).
Z poważaniem,
Zespół Allegro
Dział Weryfikacji

<b> bez komentarza</b>

Tytuł:
Swoja BABA

a nie mowilam, ze PPD sie zgubi [hihi]

PS czy bede mogla go jutro zobaczyc??

"It is good to learn from your mistakes, but better still to learn from the mistakes of others!"

Tytuł:
wiarus junior
Awatar użytkownika

Proszę przeczytać pocztę z dnia dzisiejszego z godz 10.40
Wysłaną na adres: filemon21@interia.pl
S1

Tytuł:
Swoja BABA

Samsung1 pisze:
Proszę przeczytać pocztę z dnia dzisiejszego z godz 10.40
Wysłaną na adres: filemon21@interia.pl
S1

nic od pana nie dostałam...

"It is good to learn from your mistakes, but better still to learn from the mistakes of others!"

Tytuł:
Swoja BABA

dostalam otrzymano 12.26 utworzono 11.57
" ...I po raz trzeci (wysyłam) dla pewności..."

Tytuł:
postmistrz
Awatar użytkownika

Samsung1 pisze:
<b> bez komentarza</b>

A co z klientami naszego kolegi AMG? Też bez komentarza?

41 Buick Special x2, 49 Chevy "Deratyzator", 50 Olds "Patton", 53 Chevy Bel Air, 55 Chevy 3800 panel, 70 Chevy Impala conv, 77 Chevy Monte Carlo, 87 Chevy G20, 89 Chevy K5, 03 Chevy S10 = 86 garow, 59.7 L, 2480KM

Tytuł:
Administrator
Administrator
Awatar użytkownika

Numer GG: 85536
Również otrzymałem list od Pana Vincent2002 z wyjasnieniami że PDD nie zniknął tylko został usunięty przez ekipe Allegro - co dziwniejsze za jakiś tam adres www w ogłoszeniu, dziwniejsze jest to że wywalili aukcje w ostatni dzień za adres www jakby tego nie można było zrobić wczesniej.

Ok PDD nie zniknął tylko został wywalony w DZIWNYCH okolicznościach przez załoge Allegro.

Przyjelismy to do wiadomości bo poparte jest odpowiednim emailem.
Nie będziemy wnikać w dzialalność włodarzy allegro ich sprawa

Osobiście nie sledziłem dokładnie aukcji PDD na allegro ale jako, że zostałem zaangazowany w całą dyskusje oficjalnie wystosowanym mailem do mojej skromnej osoby :D mam do Pana Samsung1 prosbe ...

Cytuj:

Jako, uczciwy i grający fer uzytkownik Allegro (zresztą poszkodowany przez załoge allegro) proszę ustosunkowac się do powyższego cytatu.

Cytat ten, świadczy o tym że nie gra Pan fer a również podważa Pana wiarygodność jako kontrahenta co znowu pociąga za sobą małą wiarygodność w przedstawaiany przez Pana stan sprzedawanych aut.

Ja tak to odczytuje może sie myle. Proszę o odpowiedź.

ps.
proszę nie zrażać się od razu do całego forum, w końcu puki co dyskutujemy spokojnie i bez awantur :)

Pozdrawiam

Tytuł:
weteran
Awatar użytkownika

A co z klientami naszego kolegi AMG?

A wiec moja aukcja została zokończona przed czasem poniewaz osiągnołem cene która mnie satysfakcjonuje . Jutro mamy dokońać transakcji .
Opisze jak to sie skończyło .

MIKE SANDERs Korrosionsschutzfett
www.bezkorozji.pl
535-466-616

Tytuł:
wiarus senior
Awatar użytkownika

Lokalizacja: Królewskie Stołeczne i Rezydencjalne Miasto Wrocław
AMG pisze:
A co z klientami naszego kolegi AMG?

A wiec moja aukcja została zokończona przed czasem poniewaz osiągnołem cene która mnie satysfakcjonuje . Jutro mamy dokońać transakcji .
Opisze jak to sie skończyło .

Mówiłem Ci, że samochód może zostać dużo chętniej kupiony na zwykłej licytacji, niż przy opcji KupTeraz...

A jeśli chodzi o Samsunga i fakt, że Allegro wywaliło jego aukcję - jestem trochę zdziwiony tym zachowaniem. Co prawda jest w regulaminie zapis który mówi o tym, że nie wolno zamieszczać linków w treści aukcji - wyjątkiem jest przypadek, gdy pod linkiem kryją się informacje które dopełniają opis przedmiotu [w tym przypadku dopełniały opis dostarczając przykładów fantasmagorycznie wywindowanych cen na podobne auta stojące w Niemczech]. Allegro potraktowało to jednak jak reklamę alternatywnego źródła strichachtów, i aukcja została usunięta. Pomysł z linkiem był nieetyczny choć wydawał się legalny, jednak administracja Allegro [w osobie niejakiego pana Maćka] zinterpretowała to odmiennie. Osobną sprawą jest podbieranie klientów - jak widać informacja o tym do adminów jak na razie nie wpłynęła, inaczej konto Samsung1 zostałoby posłane do krainy wiecznych łowów.

Tytuł:
postmistrz
Awatar użytkownika

TrickyKid pisze:
Osobną sprawą jest podbieranie klientów - jak widać informacja o tym do adminów jak na razie nie wpłynęła, inaczej konto Samsung1 zostałoby posłane do krainy wiecznych łowów.

Czego sobie i innym (uczciwym) allegrowiczom życzę. Za dużo smrodu jak dla mnie. A życie i forum pokazuje, że raczej nie czepiamy się bez powodu :evil:

41 Buick Special x2, 49 Chevy "Deratyzator", 50 Olds "Patton", 53 Chevy Bel Air, 55 Chevy 3800 panel, 70 Chevy Impala conv, 77 Chevy Monte Carlo, 87 Chevy G20, 89 Chevy K5, 03 Chevy S10 = 86 garow, 59.7 L, 2480KM

Nowy temat  Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 18 ]  Przejdź na stronę 1 2 Następna

Strefa czasowa UTC+02:00