Witam wszystkich hobbystów

Cztery lata temu kupiłem w Stanacha dwa zestawy montażowe (
LINK) które po uzupełnieniu brakujących części zostały profesjonalnie zmontowane w kraju i doposażone w aluminiową obudowę własnej roboty.
Jeden z nich od ponad trzech lat bezawaryjnie jeździ w S123 z silnikiem M102 a drugi (zapasowy) leży sobie w szufladzie...
Skoro nie przydał się przez cztery lata to chętnie go oddam w dobre ręce

Sterownik wymaga dostosowania układu wejścia sygnału obrotów do minusa cewki (wystarczy wlutować kondensator) lub innych źródeł (Hall, VR, etc. - wymagane dolutowanie kilku elementów). Przetestowałem opcję z minusem cewki na tym sterowniku który ciągle jeździ w kombi, opis innych rozwiązań jest w internecie.
Jak widać w internecie sam kit z płytką, procesorem i MAP-sernsorem kosztuje prawie 100$, do tego obudowa to najmmiej 50zł (chyba że ktoś sam sobie wystruga...).
Proponuję zatem 500zł za zmontowany sterownik.Prawdopodobnie istnieje też szansa kupienia kompletnego zestawu z wiązką elektryczną, listwą wtryskową, czujnikami, kolektorem ssącym itp. do silnika M102 w odpowiednio wyższej cenie - do dogadania.
Ewentualnie jak ktoś będzie zainteresowany mogę dorzucić prawie kompletny przód sekwencyjnej instalacji LPG (ESGI2, Zavoli Zeta N) co w pakiecie ze sterownikiem MegaSquirt umożliwi jej zamontowanie w prawie KAŻDYM silniku benzynowym montowanym w MB. Można albo całkowicie zrezygnować z oryginalnego zasilania typu K-Jetronic, KE-Jetronic, D-Jetronic lub zostawić benzynę bez zmian i jednocześnie wykorzystać sterownik MegaSquirt tylko do wtrysku LPG.
Sterownik przy wykorzystaniu odpowiedniego kodu sterownika (
http://msextra.com/doc/index.html#ms1) będzie w stanie sterować zapłonem rozdzielaczowym lub bezrozdzielaczowym (WastedSpark, COP, EDIS, itp.).
Szeroki opis sterownika można znaleźć w tym temacie:
viewtopic.php?f=1&t=42922Nie jestem już właścicielem auta w którym jeździ pierwszy sterownik, ale mam kontakt z nowym właścicielem i myślę że jest szansa zobaczyć na żywo jak to działa w aucie z silnikiem M102.