Witam.
Pewnie na forum Mercedesa to auto furory nie zrobi...
![[zlosnik]](./images/smilies/zlosnik.gif)
Ale próbować można...

Sprzedam Poloneza Atu Plus 1.6 GSi z rocznika 1998.
Silnik to fso-wskie 1.6 z hydropopychaczami i zasilaniem wielopunktowym, o mocy 84 KM.
Przebieg 116 tys. km. Przegląd do 04.2014, OC do 12.2013.
Auto wyposażone w instalację gazową (druga generacja) - butla w kole zapasowym ważna jeszcze 5 lat.
Z istotnego wypasu to ma wspomaganie.
![[zlosnik]](./images/smilies/zlosnik.gif)
Nadwozie i podwozie zakonserwowane przez poprzedniego właściciela - profile czymś fluidolopodobnym, podwozie czymś bitexopodobnym - w każdym razie nie ma konieczności jej ponawiania, bo jeśli chodzi o blacharkę, to jaki był w momencie kupna przeze mnie, taki jest i teraz - znaczy trzyma się.

W komplecie różne dokumenty - faktura zakupu, instrukcja, książka serwisowa, itp.
Silnik zalany olejem syntetycznym Mobil 1 5W50, olej w skrzyni i moście wymieniony niedawno na przekładniowy Mobilube, płyn chłodzący wymieniony rok temu.
Fotele wymienione na nowszy, zmodernizowany wzór - z mojego wcześniejszego ś.p. Caro Plus z końcówki tego samego rocznika - nie "przysiadają", nie płowieją i nie ścierają się (po przebiegu 220 tys. km w Caro wyglądają lepiej niż te oryginalne z Atu po 100 tys.) - dołączam boczki drzwiowe z pasującą tapicerką (kto zdejmował kiedyś korbki w produktach FSO zrozumie, czemu się nie porwałem ich od razu wymienić

).
W komplecie z autem dorzucam trochę części, które się uzbierały: zbiorniczek wyrównawczy, klamki, reflektory, itp.
Auto bez problemu przechodzi przeglądy - jest regularnie używane i serwisowane na bieżąco.
Jak widać na zdjęciach, korozja lekko już gryzie doły drzwi (typowy problem Poloneza), jest purchel na drzwiach kierowcy (był już dwa lata temu i nie ma tendencji rozwojowych) i jest popękana deska (typowy problem Plusa) - mam do niego niepopękaną, ale leży u znajomego w Częstochowie, bo nie chciał jej wysłać ze względu na ryzyko uszkodzenia.

Cena 1600 zł, oczywiście do negocjacji.

Do auta nie mam zastrzeżeń, nigdy nie zawiodło - gdyby nie koszty OC dla stada aut w moim podpisie, to bym go nie sprzedawał.
Kontakt przez PW.