Ponieważ przez najbliższe około 2 lata z różnych przyczyn będę korzystać z zupełnie innego typu samochodu doszedłem do wniosku, że trochę szkoda, żeby megane stało praktycznie nieużywane w garażu, tym bardziej byłoby szkoda, że za jakieś dwa lata i tak planowałem zmienić ją na nowy samochód.
Renault kupiony w salonie w PL, rocznik 2010, odebrany i zarejestrowany w listopadzie 2010 pierwszy właściciel - ja

kolor biały (bo taki lubię

), nadwozie 5 drzwiowe typu hatchback, przebieg aktualny 54 000 km, silnik 1.5 dci 110 KM + 6 biegowa skrzynia manualna. Wersja wyposażeniowa Expresion + dokupione wyposażenie dodatkowe (ESP, czujniki parkowania, klima automatyczna dwustrefowa).
Samochód poosiada m.in:
- 6 x AIR BAG (przednie, boczne, kurtyny),
- ABS + ASR + ESP,
- klimatyzację automatyczną dwustrefową,
- wspomaganie kierownicy,
- fabryczne radio z CD i sterowaniem w kierownicy,
- 4 x elektryczne szyby,
- elektrycznie sterowane i podgrzewane lusterka zewnętrzne,
- 2 komplety kół (letnie z felgami aluminiowymi),
- dodatkowe (pozafabryczne) zabezpieczenie antykradzieżowe,
- lusterka, zderzaki i klamki w kolorze nadwozia,
- wnętrze z materiału w nietypowym, jasnoszarym odcieniu,
- wszystko inne o czym chwilowo nie pamiętam
Samochód zadbany, bezwypadkowy, serwisowany. Wszystko robione na czas, olej wymieniany 2 razy częściej niż zaleca fabryka, ostatnio po pełnym serwisie klimatyzacji. Samochód miał malowany ponownie przedni prawy błotnik i przednie prawe drzwi, niefortunnie "oparłem się" o betonowy słupek na parkingu, elementy nie wymagały wymiany.
Kompletna dokumentacja, 2 karty, książka serwisowa, faktura zakupu, kopia zamówienia auta do produkcji itd. Silnik dci nowej generacji, na osprzęcie siemensa, brak wad i wysokich kosztów eksploatacji charakterystycznych dla jednostek dci opartych na osprzęcie Delphi. Samochód wyposażony w filtr cząstek stałych, jednak nie generuje on żadnych problemów (sprawdzam regularnie poziom zapełnienia testerem diagnostycznym).
Cena wywoławcza
nie jest okazyjna i podlega tylko niewielkiej negocjacji - 34 000 zł - obowiązku kupowania nie ma
Jeśli nie sprzedam, trudno, będzie stał w garażu.
W rozliczeniu mogę przyjąć zadbane i z pewnej ręki osobowe z klimatyzacją: Doblo, Kangoo, Berlingo lub Partnera, chętnie z silnikiem benzynowym (tylko w przypadku Doblo z jtd) w cenie adekwatnej do stanu i nie przekraczającej 10 000 zł, lub równie chętnie W124 kombi, diesel lub benzyna + lpg, w dobrym stanie i podobnie w cenie do 10 000 zł, z klimą (lub w ostateczności z szyberdachem).
Samochód można oglądać w Warszawie po 29 maja 2014. Również wówczas zrobię zdjęcia i je dodam, w tej chwili wrzucam jedną fotką poglądową, którą robiłem na potrzeby artykułu
Szczerze polecam, tego typu oferty z prywatnej ręki to raczej rzadkość, większość jest po firmach i po eksploatacji użytkowników "doceniających" nie swoje.
Zainteresowanych zaprawszam na PW.
Serdecznie pozdrawiam.