MERCEDES 4 EVER pisze:
Własnie panowie macie racje ,nawet ten dyrektorek Merca w tym wywiadzie powołał sie na srebrną strzałe, ze to tradycja itp.Co do w 220 to celna uwaga.W srebrnym wyglada cudownie,tak jakos szupło,lekko.Natomiast w 140 wygląda przepieknie w ciemnych kolorach.Dzisiaj widziałem takiego w kolorze atramentowy metalic- cudo.A wiecie jak złosliwi nazywaja W 140 ? - "Luksusowa wersja czołgu Leopard"!!!!!!! cha cha usmiałem sie ale to okreslenie pasuje do niego.Mi sie podoba,jest przepiekny i kazdy inny samochod wyglada przy nim smiesznie!
Napewno W 140 ma swój urok, ale dla mnie to najbrzydsza S - klasa. Wolę W 220. Pamiętam jak w jednym z warsztatów stały obok siebie dwa W 140, W 108 krótkie (srebrne - pozdrowienia dla właściciela "GABINECIKA"

) i W 112 niebieskie (coupe). Pomijam ilość chromów jaka jest na 108 i 112, ale W 140 wysiada przy proporcjach tych aut. 108 pod tym względem (szczególnie krótka) jest niedoścignionym wzorem. W takim towarzystwie 140 była niezauważalna po prostu (mimo V 12 na słupku c
![[zlosnik]](./images/smilies/zlosnik.gif)
). Rzecz gustu, ale W 140 to porażka w porównaniu z każdą inną S - klasą, choć nie twierdzę, że jest brzydka, po prostu jest gorsza od pozostałych jeśli chodzi o wygląd.
P.S. Na W 140 mówią też "krowa" - kiepskie, "mamut" - to jest nie złe i "bunkier" - to mnie rozwaliło
![[zlosnikz]](./images/smilies/icon_biggrin.gif)
.