Witam,
Ja jestem kolejnym właścicielem W115 brązowej ze światłami od 108.
I te światła DLA MNIE wg MNIE są fajne i nie chcę ich zmieniać za cholrę, za to :
- tapicerka (szycia drzwi) jest od v II + nie ma bocznych kieszeni na bałagan.
- tylna klapa jest z II versji - lub założona jest klama od II v - mimo to ma 4 dziury na tę klamkę.
- maska a co za tym idzie grilik jest z IIv
- prawy blotnik jest z II v lewy z I

sic.
- listwa "dachowa" jest z II versji + nie wiem jak to sie fachowo nazywa - taka szeroka "listwa" przy przedniej szybie - na wodę i inne zanieczyszczenia z przedniej szyby.
- listewka dookoła tylniej szyby II v.
- wydech kombinowany bez "ząbka" przy tłumiku - też nie wiem jak to sie nazywa fachowo.
- mocowanie pasów bezp. na "poprzeczce" a nie
na progu czyli fotela nie da się przesunąć do końca - zaczepy pasów od czegoś ultra dziwnego - nikt nie wie do czego napewno nie pasują do końcówek (może ktoś ma jakieś zaczepy tanio ?)
- lekko załamana linia - bakaźnik w dół o tp większy mój dół.
- lusterko od nie wiem czego chyba nie mercedesa - tak zamocowane, że słupek szybki małej jest centralniena lini patrzenia na to lusterko.
i to tyle w sumie co pamiętam- reszta ok, albo bardzo ok
Auto było robione szybko i nie ładnie - podłoga nieumiejętnie odświerzona, nieszczelny jak cholera - tak naprwdę wszystkie uszczeli zewn do wymiany i blacha dookoła nich pewnie do roboty. listwy boczne w zapłakanym stanie instalowane na jakiś dozwny gel zamiast koreczkow za 20 gr. ogólnie gdzie nie spojżysz to rude. - ale "renowator" na siłę chciał ukryć swoje działania - bez ściągania wkrętow śrubek i innych tam trzymających wykładzinę wewn. nie zobaczy się rudej podłogi od wewnątrz, drzwi bez uszczeleak albo z kobinacjami uszczelkowymi (np. uszczelka okienna

) .
Robię po kolei wszystko i już powoli jest lepiej ale dużo czasu jeszcze.
Ale w bdb stanie silnik i mechanika ogólnie, naprawdę.
Lakier położony ładnie ale boję się co jest pod nim.
Po skompletowaniu części i zebraniu kilku jajeczek (pewnie ponad 10 tys jajeczek) autko pojedzie do Pana doktora i będzie ładne i piękne - mam nadzieję że już na jesień.
Czytałem archiwalną dyskusję dot. tego i innego auta PDD - także tak wygląda prawda dot W115 vI / vII

brązowa ze światłami od 108. Jakby ktoś pytał i go to oczywiście interesowało. Oczywiście zdjęcia mogę podesłać.
p.s. Nie kupiłem go za 12 tys jak poprzedni własciciel z allegro tylko za prawie połowe mniej. No i samochód z 3 metrów wygląda bdb